Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Wetenschap » Instrumenten & Materialen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Instrumenten & Materialen en krijg online een antwoord van de specialist in Instrumenten & Materialen

Zelf een vraag over Instrumenten & Materialen? Klik hier.
Meer vragen over Instrumenten & Materialen.
De huidige beheerder van de rubriek Instrumenten & Materialen:
Naam: Geert Leusman
Bedrijf: Stichting bureau voor schuldenpreventie
Reactiesnelheid: 19 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Geert Leusman vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Instrumenten & MaterialenVragen over Instrumenten & Materialen via RSS. Klik hier.
RSS over Instrumenten & Materialen op jouw website?Vragen over Instrumenten & Materialen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Instrumenten & MaterialenVragen over Instrumenten & Materialen via E-mail. Klik hier.

parameters metaal/afmetingen/frequentie/resonantie

[Gesteld op: 02-03-2010]

Toelichting:
Beste Cor, Ik hoop dat onder instrumenten ook muziekinstrumenten worden verstaan. Ik ben sinds enige tijd op zoek naar de technische specificatie┤s voor het bouwen van een toonzuivere metallofoon. Een xylofoon met aluminium toetsen (klankstaven) Als je mij de formule kunt vertellen heb ik aan een aantal parameters genoeg. Het gaat om de frequentie eigenschappen van een plaat aluminium met variabele lengte afmetingen, een dikte van 10 mm en een breedte van 50 mm. Onder de klankstaaf komt een resonator te hangen in de vorm van een aluminium buis met een binnenmaat van eveneens 50 mm en een wanddikte van 2 mm. dus een buitenmaat van 54 mm. Waar ik naar op zoek ben is de formule* of een tabel met de parameters: Toon (C, Cis, D...C2), de lengte van de klankstaaf(d x b x l =10 x 50 x var.)horizontaal liggend, behorende bij deze tonen en de lengte van de resonator verticaal hangend onder de klankstaaf. *Als je hiervoor de formule incl. parameters hebt weet ik ook voldoende. P.S ik kan dit ook zelf uitzoeken door te doen of een betaand instrument op te meten maar dat vergt iets te veel van mijn kostbare tijd. Bij een bestaand instrument weet ik niets over de materiaal eigenschappen van de klankstaven(legering). Op internet is deze informatie moeilijk te vinden, daarnaast ben ik (ondanks het feit dat ik chemicus ben) geen natuurkundig wonder en weet niet precies hoe ik moet beginnen met de berekeningen hiervan. Ik zou je zeer erkentelijk zijn als je me hierbij zou kunnen helpen. Alvast bedankt hiervoor.

Hiernaast heb ik nog een andere vraag: Ik heb op zeer korte termijn voor een project een kleine hoeveelheid elementair Erbium (Er) nodig voor een project. Aangezien jij gespecialiseerd bent in materialen vraag ik je dat. Wellicht kun je me aan een adresje helpen waar ik op korte termijn iets kan betrekken. Het gaat om een hoeveelheid van ▒ 10 gram (kristal/granulaat). In Nederland moeilijk in deze (relatief kleine) hoeveelheden te verkrijgen. Het is voor een "Life Periodic Table" en is tijdens transport helaas verloren gegaan. Dit periodiek systeem is bedoeld om jonge middelbare scholieren snel inzicht te geven in de wereld der chemie en de elementen (zichtbaar=tastbaar). Ook alvast dank hiervoor.

Met vriendelijk groet,

Drs. ing. K (Kai) Schipper
Antwoord:

Hallo drs Schipper.

 

Na het beheer van de rubriek exacte wetenschap alsmede instrumenten en materialen op Zondeg 2o juni j.l. te hebben overgenomen heb ik het voormalige antwoord op uw vraag gelezen en meen daarop een voor u bij benadering meer sluitend antwoord op uw vraag en heb mijn eigen kennis van zaken hierop losgelaten waarbij ik u het volgende aan de hand doe.

De metalen staven van een metalofoon, we kennen dit instrument slechts als een kinderspeeltje in onze wereld, hebben een zodanige afmeting dat de lengte, breedte alsmede hoogte van de staven cijfermatig gezien factoren zijn van de berekening welke voor het verkrijgen van de juist klank in de eigenschappen van geluid in een betalen geleider alsmede de frequentie daarvan. De pieken der sinus van het geluid, zowel boven als onder zijn even breed als de sinus zelf en de hoogte van de staven idem. Hierdoor ontstaat er bibratie in het metaal waarvan de regeneratie daarvan afhankelijk is van de geleidbaarheidsfactor van het materiaal.

Als u goed leest kunt u hieruit de factoren op wiskundige wijze berekenen.

 

Toegevoed bericht.

ER (Erbium) is een Isoliet en onderdeel van andere delfstoffen. Moet gewonnen worden. Wordt gebruikt voor het kleuren van brilleglazen etc. Heeft een frequentiedoorlating welke gelijk is aan glasvezelkabel. Niet direct leverbaar, helaas.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan parameters metaal/afmetingen/frequentie/resonantie:

Wat moet ik doen om weer fit te worden?
      [Gesteld in Chronisch Vermoeidheidssyndroom]
2007-02-18 15:00:01
Motor en boot voor varen op de Oosterschelde
      [Gesteld in Boten]
2007-10-13 22:06:38
Kan ik met deze klachten naar een chiropractie
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-03-11 17:20:42
BelgiŰ: deurwaarder, advocaat of incassobureau?
      [Gesteld in Incasso Belgie]
2009-08-05 19:30:44
Een marketing actie voor "Mobile visual Search"
      [Gesteld in Direct Marketing]
2009-10-06 15:33:36

Gemiddelde score Instrumenten & Materialen: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+