Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties » Relatieproblemen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Relatieproblemen en krijg online een antwoord van de specialist in Relatieproblemen

Zelf een vraag over Relatieproblemen? Klik hier.
Meer vragen over Relatieproblemen.
De huidige beheerder van de rubriek Relatieproblemen:
Naam: Jan Duits
Bedrijf: ReŰel
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Jan Duits vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RelatieproblemenVragen over Relatieproblemen via RSS. Klik hier.
RSS over Relatieproblemen op jouw website?Vragen over Relatieproblemen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RelatieproblemenVragen over Relatieproblemen via E-mail. Klik hier.

problemen in onze relatie

[Gesteld op: 01-03-2010]

Toelichting:
hallo,

Mijn vriend en ik zijn nu ongeveer iets meer dan 1 jaar samen, alles verloop heel goed, behalve in het begin dat ik erg aan hem moest wennen omdat hij strenge eisen steld binnen een relatie. zoals geen jongens als vrienden of contact met een andere jongen, ook vond hij het onrespectvol als ik naast hem liep en ik keek een voorbijlopende jongen aan.
Hij vertrouwd mensen erg moeilijk hij vertrouwde mij pas na 7 maanden een beetje, doordat ik hem liet zien dat ik geen intresse had in anderen en 100% voor hem ging. Maar toch wou hij niet dat ik naar ÚÚn bepaalde 'cafe' ging, waar ik eerst regelmatig kwam. In het begin ging ik met een vriendin er heen tot hij duidelijk maakte dat hij dit niet meer wil. ik heb hem gezegt dat ik er niet meer heen zou gaan, als hij dat echt niet wou. de maanden gingen voorbij, en ik kwam er toevallig langs met een kennis, mijn kennis moest even naar binnen en vroeg of ik mee ging, ik had me bedenkingen maar dacht 5 min kan geen kwaad. ik heb het hem eerlijk verteld en hij werd erg boos. vanaf dat moment zegt hij : jij en ik hebben vanaf nu onze eigen vrijheid je hebt het verpest. hij zegt dat hij nu gewoon andere meisjes mag smsen of zijn nummer kan geven en ermee praten. en dat ik dit ook mag (met jongen ) en dat ik vanaf nu kan gaan en staan waar ik wil ( dus ook naar die cafe ) en dat hij het niet erg meer vind ( maar jammer vind dat ghet zo moet ) ik weet dat hij het niet zo wil maar omdat ik het beloofd had het niet te doen, heb ik zijn 'vertrouwen' geschonden, vandaar dat hij wilt dat onze relatie zo alsvolgt verder gaat.
ik wil dit niet, en vind ook dit het overdreven is maar tocgh begrijp ik zijn reactie.. maar hij kan dit toch niet zo erg veranderen in onze relatie als ik het er totaal mee oneens ben? is dat niet egoistisch?? heeft uw enig idee wat ik hier mee aan moet? het scheelt al dat ik het even heb kunnen van me af schrijven, want als ik het met hem erover heb raak ik totaal van de wereld en vergeet ik alles...

ik hoop echt dat uw een zinvolle reactie kunt geven, alvast erg bedankt !

mvg, Natascha uit Limburg
Antwoord:

Hallo Natascha,

Heel goed dat je nu echt voelt dat jouw vriend grensoverschrijdend is vwb zijn eisen wat jij wel en niet mag. Ik vind dit geen gezonde relatie. Jouw vriend stelt eisen die niet reëel zijn. Jij zult keuzes moeten maken hoe verder te gaan met je vriend. Jij hebt ook recht op een indicidueel leven in de relatie. Dit gaat over vertrouwen. Jouw vriend is waarschijnlijk bang om jou te verliezen en snel jaloers. Deze jaloezie van hem is ongezond en mag jij niet accepteren. Dat is niet goed voor maar ook niet voor je vriend. Misschien houden jullie veel van eljkaar maar dit probleem moet echt opgelost worden anders gaat dat niet goed komen in de toekomst.

Je moet de relatie gaan evalueren. Grenzen herstellen. Als jouw vriend dit niet wil/kan accepteren dan moet je daar je conclusies uit trekken of in relatietherapie gaan. Misschien wil jouw vriend dat wel. Ga niet langer mee in zijn onredelijke beperkingen.

 

Succes en sterkte

groet Jan

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan problemen in onze relatie:

wat doe ik met mijn relatie? ik wordt er depri van
      [Gesteld in Psychologie]
2009-06-09 19:53:38
Kan ik mijn vriend nog vertrouwen?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-09-22 21:56:09
Gaan we het redden ondanks bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-04 19:37:54
Bindingsangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 18:43:55
nieuwe relatie met jonge kinderen.
      [Gesteld in NLP]
2013-02-13 16:26:09

Gemiddelde score Relatieproblemen: 9.1 (119x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+