Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid » Psychiatrie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychiatrie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychiatrie

Zelf een vraag over Psychiatrie? Klik hier.
Meer vragen over Psychiatrie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychiatrie:
Naam: Samed
Bedrijf: Parlan kind en jeugd
Reactiesnelheid: 1295 uur
Waardering: 0.0 (van max. 10)
Meer informatie over Samed vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychiatrieVragen over Psychiatrie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychiatrie op jouw website?Vragen over Psychiatrie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychiatrieVragen over Psychiatrie via E-mail. Klik hier.

vraagje over psychose,,..

[Gesteld op: 28-02-2010]

Toelichting:
Ik had een vraag over hoe een psychose nu eigenlijk precies ontstaat. Op internet nja algemene informatie suggereert dat er een grotere kans is als je er erfelijk gevoelig voor bent de zogenaamde sluimerige psychose en dat dit dan getriggerd kan worden door drugs bijv cannabis maar ook stress kan de psychose triggeren maar hoe kan het dan zijn dat een psychose zomaar komt als iemand er gevoelig voor is. Ze zeggen dat wanneer iemand teveel emotionele informatieverwerking krijgt dat die dan overbelast kan raken en psychotisch kan worden. Maar hoezo kan drugs het triggeren? Is het zo zeg maar dat cannabis op verloop van duur een depressieve werking heeft en dus stress veroorzaakt en dat je daardoor die psychose krijgt als je er gevoelig voor bent? Of is het zo dat je die psychose krijgt ook al voel je je zelf helemaal geweldig na het roken van cannabis? Want ik zie die link niet aangezien drugs ervoor zrgen dat iemand zich top voelt. Dus wat bedoelen ze nou eigenlijk dat drugs het kan triggeren? Bedoelen ze de langetermijnsverschijnselen als iemand niet onder invloed is en dus aan het afkicken is? Dat op die moment de psychose wordt getriggerd?
Antwoord:

Hallo,

ik zal trachten een zo compleet mogelijk antwoord te geven op je verschillende vragen. De belangrijkste vraag meen ik voor jou is hoe drugs een psychose kan triggeren dan wel veroorzaken.  Welnu, door de drugs (en dat is met elke drug zo) ontkoppelt je ziel zich onmiddelijke van je stoffelijke lichaam. Daardoor neem je anders waar omdat je zeg maar met een been in een andere wereld staat. Je hebt dan een ander besef van tijd, van ruimte, van kleurbeleving etc. Eigenlijk is dat een vorm van schizofrenie. Een splitsing van je ziel met het lichaam. Nu is dat niet zo erg als dat  zo nu en dan voorkomt. Bij  sommige meditatievormen gebeurt dat ook. Je kunt er creativiteit mee opdoen. Je kunt je tijdelijk even heel goed voelen. Maar dat top voelen tijdens drugsgebruik betekent ook dat je leven zonder drugsgebruik dus minder voelt. En daar zit dus een gevarenelement in. Men gaat vaker gebruiken om zich beter te voelen of die bijzondere ervaring weer op te doen. Maar je zult er achter komen dat je steeds meer van die drug nodig hebt omdat delfde effect weer te krijgen. Maar eigenlijk zeg je daarmee ook je normale leven te ontvluchten. Nu ontvluchten wij  als ziel allemaal zo nu en dan ons lichaan, maar we doen dat vaak zonder dat we het weten. We doen dat in onze nachtellijke uittredingen. Dan treedt de ziel uit het lichaam om even aan de ballingschap van het leven, van het lichaam, van het aardse leven te ontsnappen. Dat is NOODZAKELIJK voor een ziel en voor een mens. Die uittredingen herinneren wij ons bij ontwaken als een droom IN KLEUREN. 

Maar nu weer terug naar het drugsgebruik. Wat velen niet weten is dat door drugsgebruik (maar ook door veel medicijngebruik) er een vernietigende werking optreedt in de aura van een persoon. Die aura is een beschermlaag voor trillingen in de ether, maar ook voor gedachtengolven. Als die aura door veelvuldig gebruik wordt aangetast voelt men zich minder beschermd en kan men zich angstiger gaan voelen en invloeden van buitenaf (negativiteit, angst, disharmonie) kunnen ongefilterd binnenkomen in de geest en uiteindelijk ook de ziel raken.  Door al deze invloeden van buitenaf, kan het leven voor een ziel in een lichaam soms ondragellijk worden: deze ziel wil vluchten en wil zich ontkoppelen van het lichaam. Een mens grijpt dan misschien opnieuw naar drugs. En de cirkel is dan bijna rond. Er gebeurt dan eigenlijk wat bij een psychose gebeurt: een ontkoppeling van de ziel met het lichaam. Want dat is wat e werkelijk gebeurt bij een psychose. Maar het gebeurt dan uit onmacht van de ziel om met het leven goed om te gaan.Of uit onmacht om je leven in te vullen zoals de ziel zich had voorgenomen voordat hi/zij naar de aarde ging om in dit lichaam te leven en het karma uit te werken.

Helaas is het zo dat de meeste oorzaken voor psychose te wijten zijn door een programmatie uit de opvoeding die niet past bij de ziel of door onverwerkte ervaringen uit dit leven of zelfs vorige levens. Maar er zijn nog meer oorzaken: als je als kind een flinke klap hebt opgelopen in je jeugd ( een fysieke klap,maar bij een emotionele klap gebeurt precies hetzelfde) dan kunnen daaruit blokkdes ontstaan in het zenuwstelsel. Er ontstaan blokkades in de kleine hersenen. Die komen niet meteen tot uiting, maar pas in de puberteit of nog veel later. Daarbij zal het zenuwstelsel energie halen uit het miltchakra. Als dat leeg is dan ontstaan er concentratiestoornissen, excessen in de voeding ( dus verslaving), en seksuele afwijkingen danwel uitspattingen.

Maar zeker is het ook zo dat er een genetische factor aan de basis van een psychose kan liggen. Niet altijd is dat ook echt genetisch maar is het ( verkeerde)denken overgenomen van de ouders. En vanuit dat denken kan men later wel of niet met een probleem uit de voeten. Ook komt het voor dat het energetisch doorwerkt van ouders op kind. Als een ouder een psychose heeft ondergaan en de psychose is niet begrepen, dan vloeidt hij door naar het kind.

Maar er zijn nog meer oorzaken waardoor iemand in een psychose kan geraken. Zeker is het zo dat als er een teveel aan spanning is opgebouwd (omdat je aan een bepaald patroon vindt te moeten voldoen) er ook een psychose kan ontstaan.

Hoe je het ook wendt of keert: ik deel de mening dat een psychose begrepen dient te worden; pas dan dient hij zich niet meer aan.

Veelvuldig drugsgebruik duidt op zich al op een probleem met het dagelijkse leven. Daarnaast holt de drugs de beschermende werking van de aura uit, waardoor men niet meer tot een nachtelijke uittreding kan komen omdat het astrale lichaam ( een onderdeel van de aura) is aangetast, en men zich angstiger kan gaan voelen.  Drugs maakt dat de ziel zich ontkoppeld van het lichaam, maar op een geforceerde manier, gelijk soms gebeurt bij een operatie waarbij de anestysist er voor zorgt dat je het lichaam verlaat. En dan is er dus maar weinig nodig om in een echte psychose te geraken. De eerste pychoses treden veelal kort na de puberteit op. Waarom? omdat in de puberteit het karma zich openbaart. En als de ziel het karma niet kan invullen, althans teveel tegendruk krijgt vanuit de opvoeding, vanuit de omgeveing, vanuit religie, dan zal de ziel zich tijdelijk willen ontkoppelen van het lichaam. Dan ontstaat een psychose en kan de ziel geen sturing meer geven aan het lichaam en functioneren de hersenen alleen nog maar op de ingebrachte programmatie. 

Dan kun je alleen nog met gevoel en niet met woorden, maar met gevoel invloed uitoefenen en middels het lichaam weer de koppeling van de ziel met het lichaam tot stand brengen. Door aanraking, massage, door lichaamswarmte, door weinig woorden te spreken, maar er gewoon te zijn in gevoel en liefde en warmte.

Ik hoop door deze uitleg je vragen voldoende zijn beantwoord.

Vriendelijke groeten, 
Hans Kamps www.chakra-malvatherapie.nl

  

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan vraagje over psychose,,..:

vraagje psychose..,,
      [Gesteld in Psychotherapie]
2010-02-28 19:11:46
Kraambedpsychose
      [Gesteld in Geestelijke Stoornissen]
2007-03-04 22:55:30
vraagje psychose,,.. reactie
      [Gesteld in Psychotherapie]
2010-02-28 22:39:51
vraag psychose reactie, op de reactie,..
      [Gesteld in Psychotherapie]
2010-03-01 19:04:35
Waarom geeft mri geen antwoord over hebben psychose
      [Gesteld in Psychiatrie]
2007-10-12 17:39:52

Gemiddelde score Psychiatrie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+