Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bouw » Bouwregelgeving
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bouwregelgeving en krijg online een antwoord van de specialist in Bouwregelgeving

Zelf een vraag over Bouwregelgeving? Klik hier.
Meer vragen over Bouwregelgeving.
De huidige beheerder van de rubriek Bouwregelgeving:
Naam: Paul Pesch
Bedrijf: Pesch overheidsadvies
Reactiesnelheid: 7 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Paul Pesch vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BouwregelgevingVragen over Bouwregelgeving via RSS. Klik hier.
RSS over Bouwregelgeving op jouw website?Vragen over Bouwregelgeving op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BouwregelgevingVragen over Bouwregelgeving via E-mail. Klik hier.

Kwaliteit uitvoering tegelwerk?

[Gesteld op: 23-02-2010]

Toelichting:
Kwaliteit tegelwerk : aan welke minimale eisen moet tegelwerk voldoen. Dit mbt vlakheid van de tegels onderling, voegbreedten, strakheid in zijn algemeenheid.... wanneer er geen specifieke eisen zijn afgesproken zoals.... stabu, nen of br's url's ???? wat mag je verwachten als minimale eis mbt vakmanschap..... of heb je in dat geval niets te eisen als er geen normering of toetsingscriteria is afgesproken?
Antwoord:
Geachte hr/mw. Met een second opinion van VVE of een andere deskundige bepaalt u of aan de eisen is voldaan. Alle omstandigheden dienen bekend te zijn om een goed antwoord te kunnen geven op uw vraag. Kennisneming van afspraken en documenten is van belang. Meer weten? www.JuridischeRaad.nl 
Gespecialiseerd in conflictbeslechting, bezwaar, beroep, kort geding en dagvaardingen. Aan gratis antwoorden kunnen geen rechten worden ontleend en mogen niet in rechte worden gebruikt. Wij behandelen huurrecht, consumentenrecht, arbeidsrecht, bestuursrecht, ruimtelijke ordening, bouwgeschillen, burenrecht, tuchtrecht vastgoedrecht, beleggingsrecht, AFM, ambtenarenrecht en belastingrecht, in: Zuid-Holland, zoals: Alphen aan den Rijn, Zoetermeer, Leiden, Den Haag, Rotterdam, Boskoop, Rijnwoude, etc.

Minister Huizinga van VROM heeft, in overleg met IPO, VNG en UvW besloten dat 1 oktober 2010 de definitieve invoeringsdatum van de Wet Algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) is. Hiermee komt duidelijkheid voor burgers, bedrijven en overheden over de datum waarop een verantwoorde invoering van de Wabo mogelijk is.

Lastenverlichting

De Wabo zorgt voor een betere en snellere dienstverlening van de overheid aan burger en bedrijven. Door integrale vergunningverlening en handhaving ontstaat een doelmatige manier van werken. Daarnaast levert de omgevingsvergunning een flinke besparing op. De totale administratieve lastenverlichting  komt uit op ruim 105,5 miljoen euro per jaar voor bedrijven. Voor burgers ontstaat een lastenverlichting van ruim 26,5 miljoen euro en 18.000 uur aan administratieve rompslomp per jaar.

Eén omgevingsvergunning

Wie bijvoorbeeld een huis of schuur wil bouwen, verbouwen, oprichten of gebruiken, krijgt te maken met veel vergunningen en voorschriften voor wonen, ruimte en milieu met elk hun eigen criteria, procedures, ambtelijke loketten, afhandelingtermijnen, leges en toezichthouders. Door de invoering van de Wabo worden 26 vergunningen en 1600 formulieren ondergebracht in één vergunning, de zogenoemde omgevingsvergunning. Zo hebben burgers en ondernemers nog maar te maken met één vergunning, één loket, één besluit en één procedure. Bovendien kan de aanvraag digitaal worden ingediend via Omgevingsloket online.

ICT

Het ministerie van VROM heeft een systeem ontwikkeld die de vergunningaanvraag en –verlening automatiseert, het zogenaamde Omgevingsloket online. Het ministerie van VROM biedt de gemeenten, provincies en waterschappen ondersteuning bij het invoeren  van het systeem en heeft een helpdesk opgezet waar zij terecht kunnen met  alle vragen over de Wabo.

Achtergrond

Het aanvragen van een vergunning kost bedrijven en overheden veel tijd en geld. Bedrijven en gemeenten vinden de regels niet altijd duidelijk en lastig uit te voeren. Verder worden gemeenten, provincies en waterschappen geconfronteerd met een stapeling van regelgeving. Het ministerie van VROM wil zorgen dat bedrijven en burgers minder regeldruk ervaren door slimmere regels, verbeteringen in de uitvoering en minder lasten.

De Wet ruimtelijke ordening (Wro) is op 1 juli 2008 in werking getreden ter vervanging van de oude WRO. De Wro regelt hoe ruimtelijke plannen tot stand komen en welke bestuurslaag voor welke ruimtelijke plannen verantwoordelijk is. Ook regelt de Wro de verhoudingen tussen de verschillende overheden en bestuursorganen in Nederland, zoals waterschappen, gemeenten, provincies en het Rijk. Een belangrijk onderdeel van de Wro is de digitalisering van ruimtelijke plannen.

Op deze site vindt u alle basisinformatie over deze wet. Bent u RO-professional, dan kunt u terecht op sites die meer specifieke informatie aanbieden. Zo kijkt u op de website van naar de 'veelgestelde vragen' en op de website van voor meer informatie over de digitale standaarden. Ook in ieder hoofdstuk op deze site wordt u verdergeleid naar deze plekken voor meer specifieke informatie.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Kwaliteit uitvoering tegelwerk?:

subsidie
      [Gesteld in Duurzame Energie]
2007-09-20 14:01:09
kan ik subsidie krijgen voor een warmtepomp
      [Gesteld in Duurzame Energie]
2007-10-11 21:48:43
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Complete verwarring, hoger beroep
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2010-06-29 09:46:37

Gemiddelde score Bouwregelgeving: 8.3 (7x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+