Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franÁaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiůn espaŮola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Voeding
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Voeding en krijg online een antwoord van de specialist in Voeding

Zelf een vraag over Voeding? Klik hier.
Meer vragen over Voeding.
De huidige beheerder van de rubriek Voeding:
Naam: Roel Wouters
Bedrijf: Personalpower
Reactiesnelheid: 216 uur
Waardering: 7.0 (van max. 10)
Meer informatie over Roel Wouters vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over VoedingVragen over Voeding via RSS. Klik hier.
RSS over Voeding op jouw website?Vragen over Voeding op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over VoedingVragen over Voeding via E-mail. Klik hier.

Scheten laten door ingrediŽnt in brood

[Gesteld op: 23-02-2010]

Toelichting:
Hallo, ik heb al sinds ongeveer anderhalf jaar het probleem dat ik veel scheten laat, de huisarts zei ooit dat ik misschien wat rustiger moet kauwen, maar daar kan het bij mij niet aan liggen heb ik gemerkt.
Wel heb ik ontdekt dat ik na het eten van veel brood meer scheten laat dan normaal, maar ik eet dagelijks brood dus ben misschien daarom altijd wel een beetje scheterig. Als ik zelfgebakken brood eet, wordt het echt heel erg. En dan vooral het zelfgebakken brood van mijn tante, daar hoef ik maar ťťn dunne plak van te eten en dan moet ik de komende twee dagen iedereen mijden.
Is dit een bekend verschijnsel? Zou ik allergisch geworden kunnen zijn voor een ingredient in brood? Welk ingrediŽnt zou dat kunnen zijn? Bestaat er misschien brood zonder dat?
Antwoord:

Brood bestaat uit meel, water, gist en zout. Mogelijke oorzaken van de overgevoeligheid kunnen zijn:

-De gist

-Lactose (melksuiker), want soms wordt er melk gebruikt bij de broodbereiding

-Gluten (soort eiwit dat voorkomt in het brood)

Je zal dus moeten experimenteren om te kijken aan welk bestanddeel je overgevoelig bent. Reageer je goed op melk, dan heb je waarschijnlijk geen intollerantie voor lactose. Schiet over: gluten en gist. Probeer eens pitabrood of chapati's te eten (welke geen gist bevatten, wel gluten). Heb je geen winderigheid, dan wil dit zeggen dat je gist moet mijden. Schiet over als laatste: gluten. Koop glutenvrij brood in de dieetwinkel en kijk hoe je hier op reageert (glutenvrij brood bevat wel gist).

Misschien kun je al wat inspiratie opdoen door het recept van je tante te vragen. Haar recept geeft immers de meeste problemen.

Tijdens het experimenteren met de verschillende broden, raad ik aan om kamillethee te vermijden (wat winderigheid tegengaat). Ook moet je koolsoorten en uien vermijden (welke winderigheid veroorzaken). Dit om geen vals negatieve of vals positieve resultaten te bekomen.

Houdt u mij op de hoogte?

Met vriendelijke groet

De Rudder - Diëtist

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Voeding:
Cholesterol
DiŽtetiek
Kindervoeding
Natuurlijke Voeding
Overgewicht
Sportvoeding



Gerelateerde vragen aan Scheten laten door ingrediŽnt in brood:

Wat doe ik verkeerd mbt afvallen?
      [Gesteld in Voeding]
2013-03-03 02:22:23
Waarom MOET ik brood eten?
      [Gesteld in Neurologische Stoornissen]
2009-10-14 19:05:17
is geroosterd brood slechter dan gewoon brood?
      [Gesteld in Voeding]
2007-06-17 16:32:01
Is wit vezelbrood gezond?
      [Gesteld in Voeding]
2011-11-17 19:20:40
Waarom is mijn eigen gebakken brood zo snel droog?
      [Gesteld in Brood]
2008-02-12 19:56:04

Gemiddelde score Voeding: 7.0 (90x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 



Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+