Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Alternatieve Geneeswijzen en krijg online een antwoord van de specialist in Alternatieve Geneeswijzen

Zelf een vraag over Alternatieve Geneeswijzen? Klik hier.
Meer vragen over Alternatieve Geneeswijzen.
De huidige beheerder van de rubriek Alternatieve Geneeswijzen:
Naam: CeesWillem
Bedrijf: Sunvitalife groep
Reactiesnelheid: 143 uur
Waardering: 6.3 (van max. 10)
Meer informatie over CeesWillem vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Alternatieve GeneeswijzenVragen over Alternatieve Geneeswijzen via RSS. Klik hier.
RSS over Alternatieve Geneeswijzen op jouw website?Vragen over Alternatieve Geneeswijzen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Alternatieve GeneeswijzenVragen over Alternatieve Geneeswijzen via E-mail. Klik hier.

inwendige klei-kuur

[Gesteld op: 22-02-2010]

Toelichting:
ik heb last van mijn darmen en vooral van een te harde stoelgang of geen stoelgang (pijnlijk kan echt hard zijn) ik drink elke dag een glas met poeder dat stoelgang zachter maakt forlax 10g ipsen of Dulcofibre kan ik dit blijven doen als ik met een kleikuur start? ik ga so wie so elke dag een glas water drinken met vers geperst citroensap van 1 citroen. Kan ik de kleikuur doen vrij van problemen met mijn stoelgang? Hartelijk dank voor jullie informatie
Antwoord:
Een kleikuur gaan doen en een moeizame stoelgang zijn in principe twee los van elkaar staande zaken.
Een kleikuur is bedoeld voor algemene reiniging van het lichaam en van enkele specifieke organen. Zo af en toe aan te bevelen, zij het onder juiste begeleiding. Het is dus niet direct een methode om de stoelgang te vergemakkelijken.

Dulcofibre is een natuurlijke vezel dat de stoelgang zou kunnen vergemakkelijken. Over het gebruik van forlax word ik minder enthousiast.

Een moeilijke stoelgang kan tal van verschillende oorzaken hebben en is een symptoom dat zeker uw aandacht verdient. Alleen het symptoom willen gaan bestrijden is slechts een tijdelijke oplossing.
In ieder geval is het drinken van veel (meer) water [bij voorkeur 3/4 ltr. per dag] een goed begin. Dat is sowieso noodzakelijk wanneer u extra voedingsvezels gebruikt. Het gebruik van natuurlijke voedingsvezels is in principe iets wat u langere tijd kunt volhouden.
Wel valt te overwegen om eens kritisch te kijken naar uw consumptiepatroon wat vezels betreft te gaan kijken. In gewone dagelijks voeding komen de juiste vezels steeds minder voor in de juiste samenstelling en verhoudingen. Daar valt waarschijnlijk nog wel wat aan te verbeteren al dan niet met behulp van een voedingsconsulent(e).

Holistisch beschouwd, heeft een moeilijke/pijnlijke stoelgang ook te maken met de mate waarin u geaard bent en ook met oude zaken kunnen loslaten. Een onbewuste angst kan bijv. een tegengesteld effect hebben (het niet durven loslaten). Het element aarde(n) heeft namelijk ook met de mate van zelfvertrouwen te maken. Zie hiervoor de volgende link: http://www.sunvitalife.com/leven/vijfelementen/zelfvertrouwen.htm.

U kunt dus nog heel wat zelf ondernemen: meer vezelrijke voeding, meer bewegen, meer vocht/water drinken en...aan uw zelfvertrouwen gaan werken.

Als eerste lijkt het mij van belang om daarover uw huisarts te raadplegen, omdat er ook gewoon een medische complicatie aan ten grondslag kan liggen.

Veel sterkte toegewenst.
CeesWillem
 
Reactie vraagsteller:
amai ik ben al een aantal jaren met mijn zelfvertrouwen bezig om dit krachtiger te krijgen, ook mijn aarding daar weet ik niet goed wat ik nog kan doen eigenlijk. Knap dat je dat ook ziet. Dat had ik niet verwacht ;-) Forlax zal ik dan niet meer nemen (thans had mijn dokter dit aangeraden en nam ik zelf Dulcofibre. Momenteel ben ik door grote veranderingen aan het gaan; mijn werk - verhuis- ....
Loslaten doe ik bewust maar onbewust is dat nog niet zoals ik het zou willen vrees ik (ben wel vorige week drie begrafenissen tegengekomen iets in mij zegt dat ik wel aan het "begraven" ben en op die manier hopelijk ook aan het loslaten) ik heb mijn stoelgang en bloed laten onderzoeken alles was normaal. Volgens mij is het gewoon van de stress en de druk waar ik onder sta. Toch nog even afstemmen met mijn arts voor ik de kleikuur start dus? Ik zie de kleikuur als een reiniging en niet als een oplossing voor mijn darmprobleem. Dat laatste is volgens mij aan mijn emoties gelinkt en ben ik mee "bezig". Nogmaals proficiat voor uw knappe reactie en hartelijk dank.
 
Antwoord Beheerder:
Beste,
Tja, nu wordt het al wat helderder...
Grote veranderingen, zoals u die beschrijft, brengen heel wat (onbewuste) stress met zich mee, om nog maar te zwijgen over de begrafenissen. Dat laatste toont ook de vergankelijkheid van het leven en kan een forse confrontatie teweeg brengen met de eigen angst voor de dood.
Een verhuizing staat zelfs erg hoog op de ladder van stressveroorzakers.

Wees een beetje luchtiger over het fenomeen "loslaten". Als u daaraan gaat hechten, veroorzaakt u weer een nieuwe stressfactor. Loslaten gaat gemakkelijker wanneer de hechting aan "wat was" minder wordt. Dat heeft feitelijk eerder met het element lucht te maken (zie de eerder verstrekte link), hetgeen zoveel zegt als "accepteren" en respecteren. Daarmee schept u al wat meer (innerlijke) ruimte voor uzelf. Dit element is ook verbonden met de werking van de dikke darm.

Het gaan verhuizen, een andere baan, dan wel een andere partner zijn niet de echte oplossingen op de lange termijn. Veel meer zal gekeken dienen te worden naar een "innerlijke verhuizing" - dus op een andere manier met uzelf omgaan. Daarbij kunnen De Vijf Elementen een goede leidraad vormen. Deze elementen zijn weer verbonden met bepaalde natuurlijke kruidenconcentraten. Meer details daarover voeren in het kader en de opzet van deze site te ver. Desgewenst kunt u zich via de site www.sunvitalife.com imet ons in verbinding stellen.

Inderdaad schrijft de huisarts vaak een "gemakkelijk" chemisch bestrijdingsmiddel voor. Het is aan uw eigen wijsheid of u zich daardoor wilt laten (ver)leiden.

Veel succes en vertrouwen in uzelf toegewenst.
CeesWillem
Beantwoord door:
CeesWillem
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Alternatieve Geneeswijzen:
Acupunctuur & Chinese Geneeskunde
Aromatherapie
Atlantische Lichtwerk
Ayurveda
Bach Bloesem Remedies
Chelatietherapie
Chiropractie
Edelstenen Therapie
Energetisch TherapieŰn
Fytotherapie
Gemengde Praktijken
Gemmotherapie
Geneeskrachtige Kruiden
Haptonomie
Helende Reis
Homeopathie
Hypnotherapie
IlifeSOMM
KPNI Therapie
Magneetveld Therapie
Magnified Healing
Malvatherapie
Massagetherapie & Lichaamswerk
Natuurgeneeskunde
Orthomoleculaire Geneeskunde
Osteopathie
Polyenergetische Therapie
Psychosynthese
Reconnective Healing
Reflexologie
Reiki
Re´ncarnatietherapie
Shiatsu
Sjamanisme
Speyertherapie
Spiritual Response Therapy
Stralingstherapie
Therapeutisch Coach
Tibetaanse Geneeskunde
TranceHealing
Vibromassage
Voetreflex Zone Therapie
YogaGerelateerde vragen aan inwendige klei-kuur:

graag ontvang ik meer info over schaamlipverkleing
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2007-03-15 22:11:00
Zwanger ondanks inwendige echo
      [Gesteld in Zwangerschap & Geboorte]
2007-06-16 15:28:34
licht bruin afscheiding
      [Gesteld in Zwangerschap]
2008-01-07 19:25:59
Kan inw. kleikuur galstenen klachten verergeren?
      [Gesteld in Alternatieve Geneeswijzen]
2010-03-03 13:14:29
scheurtjes nieuw spuitwerk tussen plafond en wand
      [Gesteld in Bouw]
2013-02-13 19:51:06

Gemiddelde score Alternatieve Geneeswijzen: 6.3 (66x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+