Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid » Psychiatrie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychiatrie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychiatrie

Zelf een vraag over Psychiatrie? Klik hier.
Meer vragen over Psychiatrie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychiatrie:
Naam: Samed
Bedrijf: Parlan kind en jeugd
Reactiesnelheid: 1295 uur
Waardering: 0.0 (van max. 10)
Meer informatie over Samed vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychiatrieVragen over Psychiatrie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychiatrie op jouw website?Vragen over Psychiatrie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychiatrieVragen over Psychiatrie via E-mail. Klik hier.

hoe kan ik positiever in't leven staan?

[Gesteld op: 19-02-2010]

Toelichting:
Alles wat ik doe in't leven is voor mij een hele opgave. Er is niks de moeite waard. Eigenlijk zou ik blij moeten zijn dat ik vast werk heb, maar ik rij zo met tegenzin naar het werk, mijn werk is zo zinloos...Maar ik rij eveneens met tegenzin terug naar huis, soms met tranen in de ogen. Wat me daar wacht is een man die mij voortdurend irriteert. Alles wat ik moet doen kuisen, winkelen, eten maken....alles is een opgave aan't worden. En dan vraag ik mezelf af wat wilt ge nog in dit leven? Niks eigenlijk, ik wil gerust gelaten worden. IK heb geen vrienden en soms mis ik dat wel, denk ik...maar aan de andere kant kan ik geen mensen verdragen. Mensen zijn zo hypocriet...zelfs mijn eigen moeder...Ik wil gewoon eeuwige rust.
Antwoord:

Het leven zit soms tegen. Biij sommigen mensen zit het heel erg tegen. Het ontbreekt op zeker moment aan kracht, aan positiviteit, aan 'stoffelijke'energie of aan relativeringsvermogen en vermogen om met het leven om te gaan. De kans bestaat dat men in een vicieuze cirkel terecht komt. Daar is moeilijk uit te komen op eigen kracht. U heeft dan een ander nodig.

Men kan zich afvragen waardoor het ooit zo is kunnen komen. Heeft men niet geluisterd naar zijn/haar innerlijke stem? Was er simpelweg de ruimte niet om het leven naar eigen hand te zetten?  

In uw verhaal klinkt een hopenloos 'gevoel' door. Toch zijn al uw ervaringen nodig in de evolutie van de ziel die u bent. Het is van belang al deze ervaringen te beleven, en als u ze eenmaal heeft opgedaan dan is genoeg, genoeg. Dan heeft u het geaccepteerd en de ervaringen ( als ervaring) toegevoegd aan uw ziel. En pas dan kunt u tot verandering overgaan. Pas dan kunt u zeggen: "ik heb het beleefd. Ik vond het niet prettig, Ik vond het leven op zeker moment niet de moeite waard om nog te leven." Maar dan heeft men het leven niet begrepen. Zoals ook ik meerdere malen in mijn leven afscheid wilde nemen van het leven totdat ik begreep dat ik dan het leven niet accepteerde en niet begrepen had.

Nu hecht ik aan het leven, omdat elke dag weer anders is. Hoe klein ook: altijd is er wel iets anders. Andere mensen, andere dieren, andere gevoelens........

U schrijft dat u geen vrienden heeft. Dan wordt het moeilijk uw ervaringen, uw worstelingen te delen met anderen.  Maar dit zegt ook iets over uzelf. Bent u in staat contact aan te gaan met UZELF? Zo nee, dan kunt u het ook moeilijk aangaan met een ander. Diep van binnen in u zit een ongelooflijke kracht! De kracht van de ziel. Als u daarmee in contact kunt komen, zult u mischien VOELEN (  en niet denken) maar voelen wat goed is voor u en hoe u het roer om kunt gooien in uw leven.

Ik adviseer U daarbij hulp in te schakelen van bv. een haptotherapeut, een chakratherapeut ( of Malva therapeut), een psychotherapeut, een natuurgeneeskundige........ iets of iemand die bij uw ontwikkeling past. Zo iemand weet ook vaak de zelfherstellende vermogens aan te spreken.

Natuurlijk kunt u een beroep doen op medicatie, maar ook dat heeft zijn bijwerkingen en voegt niets toe aan het bewustzijn. Het is van belang dat u gaat voelen wat goed is voor u. En dat u daarnaar gaat leven. Stapje voor stapje. Dat u leert aangeven en uitspreken waar uw behoeften liggen. Pas dan leert de ander u kennen.

Maar zeker niet onbelangrijk vind ik dat de energiebalans van uw lichaam en geest hersteld zal moeten worden. Want op dit moment oogt uw draaglast groter dan uw draagkracht. U heeft daar een ander bij nodig. Daarvoor zijn wij ook op de wereld. Om elkaar te helpen.

Ik hoop dat u de stap zet naar een bekwame therapeut. En ik wens dat u het licht in uzelf ontdekt en dat dat licht uw levenspad zal beschijnen.

Hans Kamps

www. chakra-malvatherapie.nl

 

 

Ik adviseer u

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan hoe kan ik positiever in't leven staan?:

aan Marianne Notschaele-Den Boer
      [Gesteld in Vorige Levens]
2009-11-01 22:45:19
een onafgemaakt leven
      [Gesteld in Vorige Levens]
2009-11-02 09:44:34
Wat is mijn vorige leven? Hoe ben ik zo geworden?
      [Gesteld in Vorige Levens]
2009-12-02 17:44:36
Hoe los te laten, te accepteren en verder te leven
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2009-12-12 21:59:32
Zie toelichting voor vraag.
      [Gesteld in Taal]
2010-01-30 18:45:49

Gemiddelde score Psychiatrie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+