Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Chiropractie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Chiropractie en krijg online een antwoord van de specialist in Chiropractie

Zelf een vraag over Chiropractie? Klik hier.
Meer vragen over Chiropractie.
De huidige beheerder van de rubriek Chiropractie:
Naam: Dr. Alan Jenks
Bedrijf: Chiropractie westland
Reactiesnelheid: 170 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Dr. Alan Jenks vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ChiropractieVragen over Chiropractie via RSS. Klik hier.
RSS over Chiropractie op jouw website?Vragen over Chiropractie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ChiropractieVragen over Chiropractie via E-mail. Klik hier.

Pijn in bovenarm en schouder.

[Gesteld op: 16-02-2010]

Toelichting:
Ik heb sinds vorig jaar sept 2009 pijn in mijn schouder met uitstraling naar mijn bovenarm.Ik heb van mijn huisarts al een injectie gekregen voor een ontsteking,maar heeft niets geholpen.Krijg nu laser behandeling mit acupunctuur en dat helpt wel iets als ik er net vandaan kom,maar na een dag of 2 komt de pijn weer terug.Ik kan mijn linkerarm niet zover recht omhoog krijgen als mijn rechterarm.Met mijn jas aantrekken moet ik eerst met links doen en dan met rechts anders krijg ik mijn arm er niet in.Met mijn rechterarm kan ik mijn schouderblad aanraken met links kom ik net boven mijn bil.Ik kan er niet meer op liggen en als ik mij beweeg dan hoor ik kleine knakjes.Gewoon bewegen lukt wel,maar regelmatig krijg ik ineens bij een beweging een vreselijke pijn in mijn bovenarm.Bij mijn werk moet ik door een slagboom en moet dan op de interkom drukken en dat gaat echt niet meer,kom gewoon niet veder met mijn arm en als ik hem toch iets verder strek krijg een verschrikkelijke pijn en dat duurt gewoon een min of 10 en dan is de ergste pijn weg en een paar uur later zakt de rest van de pijn weg.Weet het niet meer wat ik moet doen.Doorgaan met laser of niet,volgens de gene die mij behandeld boekt hij goede resultaten met ontstekeningen.Heeft u een advies.
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

 

Hartelijk dank voor uw vraag. Maar het is voor mij natuurlijk onmogelijk om vanachter mijn laptop te beoordelen wat de oorzaak is van uw liespijn. Voor een goede diagnose en behandeladvies heb ik veel meer informatie nodig aangevuld met een uitgebreid lichamelijk onderzoek.

Ik wel een paar algemene opmerkingen maken. Schouderklachten zijn bijna altijd zeer hardnekkig en duren lang voordat ze herstelt zijn. U moet eerder in maanden (of langer) denken dan weken. Heel vaak zie je dat wanneer de klachten in beide schouders zit (tegelijkertijd of na elkaar) er een duidelijke nekcomponent bij zit. In mijn kliniek voor chiropractie behandel ik dagelijks mensen met schouderklachten en gelukkig reageren de meeste patiënten heel goed op de behandelingen chiropractie de klachten nemen duidelijk af of verdwijnen zelfs helemaal.

Ik wil u dan ook adviseren om een afspraak te maken bij een erkende NCA chiropractor.
 Want ik ben ervan overtuigd dat chiropractie u ook kan helpen met uw klachten. Tijdens uw eerste bezoek gaat u samen met de chiropractor bespreken hoe het er met uw gezondheid en mogelijke klachten voorstaat (anamnese of vraaggesprek). Hierna zal de chiropractor overgaan tot een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Centraal hierin staat uiteraard uw mogelijke klacht, maar tevens wordt de samenhang met andere lichaamsdelen onder de loep genomen. Bij dit onderzoek moet u denken aan neurologisch, orthopedisch en chiropractisch onderzoek. Er kunnen een aantal specifieke neurologische testen bij u gedaan worden.

 

Omdat het menselijk lichaam als een geheel functioneert is het vaak van groot belang om de tijd te nemen voor dit eerste consult. De chiropractor kan u na het vraaggesprek en lichamelijk onderzoek aangeven of u in aanmerking komt voor behandeling of dat u eventueel doorverwezen dient te worden. U krijgt dan een rapport van bevindingen. Hierin wordt u uitgelegd wat er aan de hand is en wordt u een behandelplan voor gesteld om tot verbetering te komen. Uiteraard wordt de behandeling altijd toegespitst op de patiënt en de klacht. De chiropractor behandelt de klacht altijd heel specifiek, daarbij kan gebruik gemaakt worden van hele subtiele manipulatieve technieken (niet te verwarren met het algemeen “kraken” van de fysio- of manueel-therapeut) maar daarnaast maakt de chiropractor ook gebruik van hele andere soms hele zachte behandeltechnieken. De behandeling wordt altijd toegespitst op de patiënt en de klacht.

 

Ik wens u alle succes om ze snel mogelijk een oplossing te vinden voor uw klachten. Het is wel belangrijk dat de chiropractor die u belt lid is van de NCA en geregistreerd staat bij de SCN. Dan weet u zeker dat u naar een erkende chiropractor gaat die voldoet aan alle kwaliteitseisen en dat de verzekering de consulten vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw polisvoorwaarden.

 

Ik hoop u vraag voldoende beantwoord te hebben. Mocht u nog vragen hebben of zijn er nog onduidelijkheden dan kunt u natuurlijk altijd weer contact opnemen met een NCA chiropractor of de Nederlandse Chiropractoren Associatie.

 

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC
Chiropractor
www.kliniekatlas.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Pijn in bovenarm en schouder.:

hallo,ik heb een vraag over arm en borstspieren .
      [Gesteld in Fitness]
2007-10-31 22:06:30
Schouders en borst
      [Gesteld in Fitness]
2008-01-23 16:05:33
Zenuwbeschadiging naar operatie aan schouder
      [Gesteld in Aandoeningen Bewegingsapparaat]
2009-05-01 10:36:03
Pijn in spier bovenarm
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-07-14 12:18:05
Armen trainen dmv halters en breder worden.
      [Gesteld in Fitness]
2010-03-18 17:25:46

Gemiddelde score Chiropractie: 8.1 (419x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+