Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Hart- & Vaatziekten » Hoge Bloeddruk
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hoge Bloeddruk en krijg online een antwoord van de specialist in Hoge Bloeddruk

Zelf een vraag over Hoge Bloeddruk? Klik hier.
Meer vragen over Hoge Bloeddruk.
De huidige beheerder van de rubriek Hoge Bloeddruk:
Naam: Jack van Dijk
Bedrijf: Méderi
Reactiesnelheid: 114 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Jack van Dijk vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Hoge BloeddrukVragen over Hoge Bloeddruk via RSS. Klik hier.
RSS over Hoge Bloeddruk op jouw website?Vragen over Hoge Bloeddruk op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Hoge BloeddrukVragen over Hoge Bloeddruk via E-mail. Klik hier.

Is mijn hoge hartslag normaal??

[Gesteld op: 16-02-2010]

Toelichting:
Ik ben 19 jaar, (vrouwelijk) ik ben altijd een bezige bij en ben eigenlijk nooit ziek. Nu wordt ik de laatste tijd vaak duizelig, moe/suf, heb het ineens heel warm en krijg maar de helft mee van wat er om me heen gebeurt. Dit komt zomaar opzetten, en het verdwijnt ook plotseling weer.
Ik ben altijd fanatiek in paardrijden, heb nooit moeite (gehad) met overal heen te fietsen en tjah ik ben eigenlijk nooit ziek.
Nu heb ik mn bloeddruk laten meten bij de huisarts, en die zat toen op 135-92. Dit is aardig hoog heb ik begrepen. Nu ik dit verhaal zo typ zit mijn hartslag gewoon op 60 p.min. Maar toen ik gisteravond gewoon in een stoel zat te niksen, ging mn hart tekeer tot 100x p.min!! Ik voel me dan erg moedeloos en weet niet wat ik ermee aan moet. Ik ben slap, suf en heb weinig eetlust. Ik voel me brak; alsof mn hart de hele tijd aan het hartlopen is en ik zelf niks doe. Het kan ook zo een paar uur aanhouden trouwens. (Laatst van 6 tot 11 's avonds)
Ik wordt soms ook erg rood in mijn gezicht. Bloedonderzoek heeft niks opgeleverd; alles was goed, ook ferritine en B12 (zit in fam.)
Ik ben 1,77m lang, en weeg 74kg, dus echt overgewicht heb ik ook niet dacht ik zo. (Toch?)
Ik vindt het dus vreemd dat mijn hart af en toe "op hol" gaat, en ik me zo ellendig voel. Ik wordt er niet paniekerig door, en echt stress heb ik de laatste tijd ook niet. Wat zijn nu nog andere dingen waar dit aan zou kunnen liggen? En is het heel slecht voor me?

Alvast bedankt,
Antwoord:

Hallo

De duizeligheid zou je eventueel kunnen toeschrijven aan je bloeddruk, maar vermoeidheid, concentratieverlies en sufte zijn niet echt typische symptomen van een te hoge bloeddruk. De waarde 135-92 is slechts een momentopname. De bloeddruk varieert van moment tot moment. De bloeddruk is "in principe" goed wanneer deze lager is dan 140-90. Indien je diastolische druk (laatste cijfer) hoger dan 90 blijft, of je systolische druk boven de 140 komt, kunnen we spreken van hypertensie fase 1. Zoals ik reeds gezegd heb, is de bloeddruk altijd een momentopname en is er geen reden voor paniek. Om de bloeddruk goed te kunnen interpreteren, zijn er drie opeenvolgende metingen nodig (waarvan het gemiddelde genomen moet worden). Daarnaast moet de patiënt volledig in rust zijn (5 minuten rusten) alvorens de bloeddruk genomen wordt. In het ideale geval neemt de patiënt zijn bloeddruk zelf, om het zogenaamde witte jassen effect uit te sluiten (de aanwezigheid van een dokter kan de bloeddruk nogal doen stijgen). Ik kan je alleen maar aanraden om zelf een bloeddrukmeter te kopen en de bloeddruk regelmatig te controleren op de juiste manier. Probeer  je niet al te druk te maken bij de metingen.

Een zekere mate van onregematigheid in de hartslag is bij gezonde mensen enigszinds normaal. Ik denk dat het niet nodig is dat je je hierin zorgen moet maken. Indien je merkt dat bepaalde zaken de bloeddruk- of hartslagverhoging uitlokken, moet je deze natuurlijk mijden. Bepaalde mensen zijn erg gevoelig voor cafeïne, en dit geeft hen een hoge, onregelmatige hartslag. Ik kan alleen maar adviseren om stimulerende producten zoals koffie en energiedranken niet meer te drinken. Dronk je die? Andere oorzaken zijn een tekort aan slaap, alcohol of roken. Bij alcohol zijn het de afbraakproducten die de volgende dag nogal op het cardiovasculair stelsel werken.

Naar gewicht toe zit je goed, want je hebt een BMI van 23,6. Een BMI (gewicht/lichaamslengte²) is in het ideale geval kleiner dan 25.

Ik sluit af met je vraag te beantwoorden of dit allemaal slecht voor je is. We hebben in eerste instantie geen duidelijke informatie over je bloeddruk (slechts 1 waarde). Een te hoge bloeddruk kan gevaarlijk zijn en allerhande complicaties opleveren. Als je bloeddruk in de toekomst nog zal stijgen, zal er moeten gekeken worden naar je cholesterolgehalte, rookgedrag, lichaamsbeweging, enz. Indien je er slechts zou uitkomen, kan de bloeddruk behandeld worden met (in eerste instantie) een licht medicijn (bv Nobiten). Momenteel raad ik je aan om zelf de bloeddruk eens te meten en je niet te concentreren op je hartslag. Hartslag en bloeddruk kunnen namelijk ook door emoties worden beïnvloed worden. Verder moet je kijken of er triggers (zoals bv cafeïne) zijn die klachten geven.

Verdere vragen kun je in deze rubriek stellen. 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Is mijn hoge hartslag normaal??:

oznur
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2007-03-13 23:37:04
hoe krijg je hart & vaatziekten?
      [Gesteld in Hart- & Vaatziekten]
2009-11-25 19:21:03
Welke rechtbank
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2010-06-24 10:59:58
Complete verwarring, hoger beroep
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2010-06-29 09:46:37
hoge hartslag in rust (100-110)
      [Gesteld in Fitness]
2011-01-10 22:38:09

Gemiddelde score Hoge Bloeddruk: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+