Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Neurologische Stoornissen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Neurologische Stoornissen en krijg online een antwoord van de specialist in Neurologische Stoornissen

Zelf een vraag over Neurologische Stoornissen? Klik hier.
Meer vragen over Neurologische Stoornissen.

Beheerder worden?

De rubriek Neurologische Stoornissen heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Neurologische Stoornissen Klik hier.

RSS over Neurologische StoornissenVragen over Neurologische Stoornissen via RSS. Klik hier.
RSS over Neurologische Stoornissen op jouw website?Vragen over Neurologische Stoornissen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Neurologische StoornissenVragen over Neurologische Stoornissen via E-mail. Klik hier.

zenuwpijn blijft aanwezig na hernia-operatie?

[Gesteld op: 15-02-2010]

Toelichting:
Hallo,
Misschien dat ik te ongeduldig ben, maar toch de vraag.
Ik ben eind september 2009 geopereerd aan een hernia ( L5 S1). Ik kon, door de pijn, niet lopen, zitten en zat aan de pijnstillers. Na de operatie was de zenuwpijn een stuk minder. Ik heb na de operatie gemiddeld 2 paracetamol geslikt omdat er nog zenuwpijn was. Ik heb mij excact aan het herstelschema gehouden.
Nu ben ik, onder fysiobegeleiding, aan het fitnessen en fietsen voor de conditie. Ik sportte altijd 3 keer in de week voor de operatie.
Ik ben nu 4,5 maand verder en vind het niet opschieten.
Ik heb zenuwpijn in mijn bil/been en zijkant knie/knieholte.
Ik ben nu 3 weken zonder pillen. Pijn werd minder maar laatste week weer erger. Heb geen gekke dingen gedaan.
Liggend voel ik niks. Lopend over het algemeen ook prima, af en toe uitstraling bij de hamstrings?
Bukken met rechte rug gaat prima, met bolle rug absoluut niet! Bij een bepaald punt gaat het meer pijn doen(alsof zenuw/spier te kort is ofzo?)
Vreemde is als ik op tafel zit en linkerbeen(been van de uitstraling) strek, het ligt voel. Na een paar keer bewegen gaat het zonder pijn. Als ik rechts strek dan voel ik uitstraling links?
Als ik ze om en om strek dan wordt het nog heftiger in mijn linkerbeen. En als ik ze beide strek en herhaal voel ik weer niks?
Ik heb al direct naar de operatie geen last van mijn rug meer. Rug was wel verzwakt maar is al veel sterker geworden.
Gaat dit nog goedkomen?
Is dit wel zenuwpijn of zijn het spieren die ook die pijn kunnen geven?
Zijn er oefeningen/vitames etc om zenuw sneller te laten herstellen?
Moet ik een andere behandelaar dan de fysio nemen?

Ik hoor graag van u.

mvg Bas
Antwoord:

Beste Bas,
           

Hartelijk dank voor uw vraag. Maar het is voor mij natuurlijk onmogelijk om vanachter mijn laptop te beoordelen wat de oorzaak is van uw klachten. Voor een goede diagnose en behandeladvies heb ik veel meer informatie nodig aangevuld met een uitgebreid lichamelijk onderzoek.

Ik wel een paar algemene opmerkingen maken. Het zou heel goed kunnen dat een deel van uw klachten niet veroorzaakt wordt of werd door hernia. Maar dat een deel van de klachten ook wordt veroorzaakt door het niet goed functioneren / soepel bewegen van de gewrichtjes in de rug. Niet wordt dus niet verholpen en verbeterd door een operatie. In mijn kliniek voor chiropractie behandel ik regelmatige mensen die na een hernia operatie nog steeds restklachten hebben. En door de behandelingen chiropractie worden die restklachten vaak duidelijk beter of verdwijnen zelfs helemaal.

Ik wil u dan ook adviseren om een afspraak te maken bij een erkende NCA chiropractor.
 Want ik ben ervan overtuigd dat chiropractie u ook kan helpen met uw klachten. Tijdens uw eerste bezoek gaat u samen met de chiropractor bespreken hoe het er met uw gezondheid en mogelijke klachten voorstaat (anamnese of vraaggesprek). Hierna zal de chiropractor overgaan tot een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Centraal hierin staat uiteraard uw mogelijke klacht, maar tevens wordt de samenhang met andere lichaamsdelen onder de loep genomen. Bij dit onderzoek moet u denken aan neurologisch, orthopedisch en chiropractisch onderzoek. Er kunnen een aantal specifieke neurologische testen bij u gedaan worden.

 

Omdat het menselijk lichaam als een geheel functioneert is het vaak van groot belang om de tijd te nemen voor dit eerste consult. De chiropractor kan u na het vraaggesprek en lichamelijk onderzoek aangeven of u in aanmerking komt voor behandeling of dat u eventueel doorverwezen dient te worden. U krijgt dan een rapport van bevindingen. Hierin wordt u uitgelegd wat er aan de hand is en wordt u een behandelplan voor gesteld om tot verbetering te komen. Uiteraard wordt de behandeling altijd toegespitst op de patiënt en de klacht. De chiropractor behandelt de klacht altijd heel specifiek, daarbij kan gebruik gemaakt worden van hele subtiele manipulatieve technieken (niet te verwarren met het algemeen “kraken” van de fysio- of manueel-therapeut) maar daarnaast maakt de chiropractor ook gebruik van hele andere soms hele zachte behandeltechnieken. De behandeling wordt altijd toegespitst op de patiënt en de klacht.

 

Ik wens u alle succes om ze snel mogelijk een oplossing te vinden voor uw klachten. Het is wel belangrijk dat de chiropractor die u belt lid is van de NCA en geregistreerd staat bij de SCN. Dan weet u zeker dat u naar een erkende chiropractor gaat die voldoet aan alle kwaliteitseisen en dat de verzekering de consulten vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw polisvoorwaarden.

 

Ik hoop u vraag voldoende beantwoord te hebben. Mocht u nog vragen hebben of zijn er nog onduidelijkheden dan kunt u natuurlijk altijd weer contact opnemen met een NCA chiropractor of de Nederlandse Chiropractoren Associatie.

 

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC
Chiropractor
www.kliniekatlas.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Neurologische Stoornissen:
Amyotrofische Laterale Sclerose
Chronisch Vermoeidheidssyndroom
Delier
Dementie
Duizeligheid
Dystonie
Dystrofie
Epilepsie
Hyperventilatie
Multiple Sclerose
Pijn
Slaapstoornissen
Syndroom Van Gilles De La Tourette
Ziekte Van Huntington
Ziekte Van Parkinson
Gerelateerde vragen aan zenuwpijn blijft aanwezig na hernia-operatie?:

Huidige stand van zaken ? Beste behandeling ?
      [Gesteld in Chronisch Vermoeidheidssyndroom]
2007-09-16 13:01:27
WAT IS VCS
      [Gesteld in Chronisch Vermoeidheidssyndroom]
2007-10-11 23:00:27
risico's bilvergroting
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2008-02-28 19:39:51
Amitriptyline voor het slapen gaan
      [Gesteld in Geneeskunde]
2009-08-20 13:09:52
Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16

Gemiddelde score Neurologische Stoornissen: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+