Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Re´ncarnatietherapie » Vorige Levens
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vorige Levens en krijg online een antwoord van de specialist in Vorige Levens

Zelf een vraag over Vorige Levens? Klik hier.
Meer vragen over Vorige Levens.
De huidige beheerder van de rubriek Vorige Levens:
Naam: Marianne Notschaele-den Boer
Bedrijf: Rha publishing - rha reincarnatietherapie
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 7.9 (van max. 10)
Meer informatie over Marianne Notschaele-den Boer vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Vorige LevensVragen over Vorige Levens via RSS. Klik hier.
RSS over Vorige Levens op jouw website?Vragen over Vorige Levens op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Vorige LevensVragen over Vorige Levens via E-mail. Klik hier.

Waarom heb ik zoveel moeite met keuze's maken?

[Gesteld op: 15-02-2010]

Toelichting:
Ik merk dat ik enorm veel moeite heb om hier in deze huidige maatschappij mijn plek te vinden en duidelijk te krijgen waar mijn talenten en vaardigheden liggen welke ik van nature al in me heb en verder kan ontwikkelen. Ik ben iemand met heel veel interesse's. Ik reageer onbewust/bewust snel op prikkels uit mijn omgeving. Ik "lees" in luttele seconden informatie van iemand waar ik mee te maken heb, dit door ik vaak onbwust. Het is al gebeurd voor ik me er van bewust ben. Ik houd zelf van fair en rechtvaardig gedrag , ga er vanuit dat andere dit ook naar mij doen. Dit is helaas vaak niet het geval.
Er is mij ooit verteld dat ik een "muurbloempje" was vroeger. Nu begin ik te begrijpen wat dit gevoelsmatig voor mij betekent. Zelfvetrouwen is iets wat ik niet van nature vanzelfsprekend opgebouwd heb, doordat ik mijn eigenheid nooit heb leren kennen als iets wat ook positief kan zijn, ondanks dat andere er anders over denken. Dus wat ik wil zeggen is dat ik een gevoelig en intelligent persoon ben echter nooit heb geleerd dat ik er gewoon mag zijn zoals ik ben en op mijn kwaliteiten te kunnen vertrouwen. Wat is eerlijk??
Er zijn vele verschillende niveau's qua eerlijkheid. De ÚÚn vindt dat eerlijk , de ander dat etc. Bewust dat god bestaat. Het lastigst vind ik nog om in deze stress -wereld mijn draai te vinden. Wat kan ik nu hier betekenen?.
Vroeger was ik heel spontaan, dit wil ik helemaal terug. Vanuit mijn kern er zijn. Vanuit mijn kwaliteiten. In mezelf zijn en me hier op aarde praktisch neerzetten. Bovenstaande is slechts een korte impressie misschien dat je er een beetje wijs uit kunt voor een antwoord p mijn vraag.

Groet,

Fr
Antwoord:

Beste Fr.,

Ik denk dat je teveel tijd stopt in 'zoeken naar jezelf' of 'jezelf op aarde praktisch neerzetten'. Daarom lijkt het extra moeilijk voor je om in deze huidige maatschappij je plek te vinden. Maar het is ook een kwestie van de plek die er voor jou is, gewoon in te nemen. Aan iedere persoon zit wel een vlekje, niemand is perfect. Ieder past met zijn of haar eigenaardigheden in deze wereld. Of we nou wel of niet de gevolgen van keuzes goed of verkeerd inschatten.

Omdat je zo gevoelig bent, pik je veel emoties op van anderen. Dat maakt keuzes maken lastig. Dat heeft bij jou weinig met vorige levens te maken, maar alles met een stabiel energieveld krijgen in het hier en nu. Snel prikkels kunnen lezen van anderen of situaties is lastig bij het maken van keuzes, want dan weeg je razendsnel alle voors- en tegens af. Je 'ziet' dan teveel aan mogelijkheden en onmogelijkheden bij te maken keuzes, daar waar anderen botweg kiezen met een: dan doe ik dat ... en dan zie ik wel.

Hoogsensitieve personen zijn vaker alert op 'zuiver'/'eerlijk', maar deze maatschappij is vol van alles, ook oneerlijk en onzuiver. Je plek daarin vinden valt niet mee. Je verbinden met andere hoogsensitieve mensen helpt misschien. Dan voel je je samen sterker. Ook informatie uit zielsregressies (google op zielsregressie) kan helpen bij weten wat je dit leven komt doen op aarde.

Heel veel interesses hebben, dat is ook een talent waarmee je kan leren omgaan :)

Ieder kan een rol spelen in deze maatschappij, jij ook. Maar een radertje zijn in een groot geheel is ook belangrijk. Niet iedereen hoeft een superrad te wezen.

Lees eens wat meer over HSP, Hoog Sensitieve Personen, zoek websites daarover op en verbind je op forums met anderen zodat je daar praktische tips kan krijgen hoe sneller keuzes te maken. Als je je al minder druk maakt over gevolgen van keuzes (je kan toch niet aan alles wat doen, verbeteren of tegenhouden) wordt het leven minder moeilijk. Zwaarte/verantwoordelijkheid over de maatschappij hoef je niet alleen op je schouders te nemen, je mag dat delen met anderen die ook daarvoor gevoelig zijn.

Dus deel je afwegingen meer met anderen, en maak je minder zorgen over 'wat gebeurt er als'' ... dan kun je LEVEN en sta je meteen wat sterker in de maatschappij. Ook jij bent een belangrijke bijdrage.

Lieve groet, M

 

 

 

 
Reactie vraagsteller:
Hallo Marianne,

Het antwoord klopt exact. HSP (etiket) , de hiermee verwante eigenschappen is de rode draad in mijn leven geweest en nog , want dit is wie ik ben. Van deze eigenschap was ik me vroeger niet bewust en heeft heel veel negatieve gevolgen gehad in mijn leven. Nu dat ik op mijn huidige leeftijd ben begin ik mezelf meer te herkennen.
Echter het loslaten van die negatieve balast van deze eigenschap is niet een/twee/drie gedaan. Ik ben niet zielig of zo en voel me zeker geen slachtoffer. Wel heeft het me niet bewust zijn van deze eigenschap in mijn jeugd en zelfs een stuk later er wel voor gezorgd dat ik vele wegen bewandeld heb die niet de mijne waren.
Belangrijk voor mezelf is dat ik besluiten neem die bij mij en mijn persoonlijkheid passen. Dat noodzaakt tot bewust keuzes maken en durven maken van mijn gevoel en hier weer meer en meer op leren vertrouwen.
Ik had al veel over HSP gelezen, ben ook naar een beurs geweest in Utrecht in 2006 . Toen "wist" ik dit al echter nu accepteer ik het blijkbaar veel meer dat ik nu eenmaal gevoeliger ben als een ander en dat hier niets mis mee is !!.
Contact leggen met gelijkgezinden is belangrijk voor me. Vindt echter ook niet dat HSP gebruikt moet worden als een excuus , vindt het meer een extra verantwoordelijk jegens mezelf om hier goed mee om te gaan.

Marianne, hartelijk dank voor je antwoord !,


Groet,

Frans
 
Antwoord Beheerder:

Beste Fr.,

Leuk om te horen dat het antwoord klopt, maar dan wis je kennelijk het antwoord zelf al :), je zocht een beetje bevestiging. Dat is prima, maar leer vertrouwen op zelf handelen naar wat jij voelt dat goed is.

HSP is pas een paar jaar een 'hot item'. Tien jaar geleden was het nog onbekend, maar dat wil niet zeggen dat er toen nog geen hooggevoelige mensen rondiepen :). Hetzelfde met Nieuwetijdskinderen.... Nieuwetijdsvoorlopers en ouderen zijn er ook al een tijdje. Ook het paranormale wordt steeds normaler... en zo hoort het ook.

Ik begrijp best dat het een moeilijke weg is, uit te vinden wat je plaats is in deze maatschappij als je zelf eerst moest ontdekken hoe je in elkaar steekt, maar blijkbaar is dat nu toch juist wat bij je past. En dat wat jij geleerd hebt, geef je hoe dan ook weer door aan anderen. Daarbij leer je dat je je niet altijd hoeft aan te passen aan anderen en dat je zelf de ruimte in mag nemen die bij jou hoort, ook dat is een levensles, al is-tie verpakt :)

Leer je innerlijke kompas beter op waarde te schatten en handel er naar. Vertrouw op jezelf, dan komt t wel goed met die keuzes. En dan nog, een verkeerde keuze kan je soms op een juist pad brengen en juiste keuzes in aanraking met verkeerde personen. Het is maar net wat er voor je weggelegd is.

Met gevoeligheid is niets mis, wel kan het lastig zijn om je staande te houden als je veel voelt. Goede tip is om veel en goed te slapen, gezond te eten, weinig alcohol of drugs/pillen etc tot je te nemen, wandelen in de natuur om te 'gronden', op tijd onder de douche om energie van anderen van je af te spoelen en hoe dan ook tijd nemen voor jezelf.

Het ga je goed, groetjes, Marianne

Beantwoord door:
Marianne Notschaele-den Boer
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Waarom heb ik zoveel moeite met keuze's maken?:

Aankoop camera voor beginner
      [Gesteld in Amateur fotografie]
2012-04-02 19:05:39
Hoe los te laten, te accepteren en verder te leven
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2009-12-12 21:59:32
welke remedie past het beste bij me?
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2009-12-30 14:08:33
Vergunning bouw Garage
      [Gesteld in Bouwen & Restaureren]
2008-07-29 12:22:55
Piekeren over de kleinste keuzes
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2011-06-05 23:58:57

Gemiddelde score Vorige Levens: 8.0 (748x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+