Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Neurologische Stoornissen » Duizeligheid
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Duizeligheid en krijg online een antwoord van de specialist in Duizeligheid

Zelf een vraag over Duizeligheid? Klik hier.
Meer vragen over Duizeligheid.

Beheerder worden?

De rubriek Duizeligheid heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Duizeligheid Klik hier.

RSS over DuizeligheidVragen over Duizeligheid via RSS. Klik hier.
RSS over Duizeligheid op jouw website?Vragen over Duizeligheid op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over DuizeligheidVragen over Duizeligheid via E-mail. Klik hier.

Duizeligheid

[Gesteld op: 15-02-2010]

Toelichting:
Hallo, ik ben in oktober zomaar uit het niets flauwgevallen. Sindsdien ben ik nog steeds elke dag duizelig, soms hoofdpijn en iedere dag gesuis in mijn oor. Ik ben al naar de dokter geweest voor testjes en alles was perfect! In het ziekenhuis constateerden ze hyperventilatie. Ik loop nu al 3 maanden bij de fysio maar de ademhalingsoefeningen helpen echter niet ! Ik ben een meisje van 16 jaar en ik word er gek van dat ik niks leuks kan doen zonder me normaal te voelen! Wat moet ik nou doen?
Antwoord:

Geachte vragensteller,

Hartelijk dank voor uw vraag. Het is voor mij natuurlijk onmogelijk om te vanachter mijn laptop te kunnen beoordelen wat de oorzaak is van uw klachten. Voor een goede diagnose en behandeladvies heb ik veel meer informatie nodig aangevuld met een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Ik kan echter wel een paar algemene opmerkingen maken.

Het is heel goed mogelijk dat de klachten van de duizeligheid vanuit de nek komen. In mijn kliniek voor chiropractie behandel ik dagelijks mensen met nek- en duizeligheidklachten.

Zonder een goed vraaggesprek en uitgebreid lichamelijk onderzoek kan ik natuurlijk niet beoordelen waar bij u de klachten precies vandaan komen, maar ik kan wel een paar algemene opmerkingen maken. Wanneer de wervels in de nek blokkeren en niet soepel meer bewegen kan dit tot verschillende klachten leiden. Waaronder een stijve nek, hoofdpijn en duizeligheid.

 

Een mens haalt zijn stabiliteit uit drie dingen:

1)     De evenwichtsorganen in het binnenoor

2)    Ogen; wanneer je naar iets draaierigs kijkt, kan je ook duizelig worden

3)    De receptoren in de gewrichten en spieren, m.n. in de nek. Deze receptoren geven je hersenen precies aan waar je lichaam zich in de ruimte bevindt.

 

Wanneer de informatie uit de 3 verschillende systemen niet gelijk komen in de hersenen kan je het gevoel hebben dat je instabiel of duizelig bent. Dus wanneer de wervels in de nek niet goed functioneren, kan je daardoor dus ook duizelig of draaierig van worden.

 

In mijn kliniek voor chiropractie behandel ik dagelijks mensen met vergelijkbare klachten. Gelukkig reageren de meeste patieten erg goed op de behandelingen chiropractie. De klachten nemen duidelijk af of verdwijnen zelfs helemaal.

Ik wil u dan ook adviseren om een afspraak te maken bij een erkende NCA chiropractor. Want ik ben ervan overtuigd dat chiropractie u ook kan helpen met uw klachten. Tijdens uw eerste bezoek gaat u samen met de chiropractor bespreken hoe het er met uw gezondheid en mogelijke klachten voorstaat (anamnese of vraaggesprek). Hierna zal de chiropractor overgaan tot een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Centraal hierin staat uiteraard uw mogelijke klacht, maar tevens wordt de samenhang met andere lichaamsdelen onder de loep genomen. Bij dit onderzoek moet u denken aan neurologisch, orthopedisch en chiropractisch onderzoek. Er kunnen een aantal specifieke neurologische testen bij u gedaan worden.

 

Omdat het menselijk lichaam als een geheel functioneert is het vaak van groot belang om de tijd te nemen voor dit eerste consult. De chiropractor kan u na het vraaggesprek en lichamelijk onderzoek aangeven of u in aanmerking komt voor behandeling of dat u eventueel doorverwezen dient te worden. U krijgt dan een rapport van bevindingen. Hierin wordt u uitgelegd wat er aan de hand is en wordt u een behandelplan voor gesteld om tot verbetering te komen. Uiteraard wordt de behandeling altijd toegespitst op de patiënt en de klacht. De chiropractor behandelt de klacht altijd heel specifiek, daarbij kan gebruik gemaakt worden van hele subtiele manipulatieve technieken (niet te verwarren met het algemeen “kraken” van de fysio- of manueel-therapeut) maar daarnaast maakt de chiropractor ook gebruik van hele andere soms hele zachte behandeltechnieken. De behandeling wordt altijd toegespitst op de patiënt en de klacht.

 

Ik wens u alle succes om ze snel mogelijk een oplossing te vinden voor uw klachten. Het is wel belangrijk dat de chiropractor die u belt lid is van de NCA en geregistreerd staat bij de SCN. Dan weet u zeker dat u naar een erkende chiropractor gaat die voldoet aan alle kwaliteitseisen en dat de verzekering de consulten vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw polisvoorwaarden.

 

Ik hoop u vraag voldoende beantwoord te hebben. Mocht u nog vragen hebben of zijn er nog onduidelijkheden dan kunt u natuurlijk altijd weer contact opnemen met een NCA chiropractor of de Nederlandse Chiropractoren Associatie.

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC
chiropractor
www.kliniekatlas.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Duizeligheid:

symptonen hyperventilatie
      [Gesteld in Hyperventilatie]
2007-01-19 11:21:24
ben duizelig,maagpijn en misselijk.
      [Gesteld in Aandoeningen & Ziekten]
2007-01-17 23:26:24
Heb ik een brughoektumor ??
      [Gesteld in Keel-, Neus- & Oorklachten]
2007-01-30 09:47:52
kan je ook duizelig worden dooor fibromyalgie?
      [Gesteld in Fibromyalgie]
2007-06-28 11:11:52
Waar kan mijn duizeligheid vandaan komen?
      [Gesteld in Aandoeningen & Ziekten]
2007-10-03 12:00:31

Gemiddelde score Duizeligheid: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+