Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Kinderbescherming
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kinderbescherming en krijg online een antwoord van de specialist in Kinderbescherming

Zelf een vraag over Kinderbescherming? Klik hier.
Meer vragen over Kinderbescherming.
De huidige beheerder van de rubriek Kinderbescherming:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over KinderbeschermingVragen over Kinderbescherming via RSS. Klik hier.
RSS over Kinderbescherming op jouw website?Vragen over Kinderbescherming op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KinderbeschermingVragen over Kinderbescherming via E-mail. Klik hier.

Manipulatie vader naar de kinderen

[Gesteld op: 12-02-2010]

Toelichting:
Mijn vriendin heeft 3 kinderen in de leeftijd van 14,11 en bijna 8. De kinderen werden op verzoek van de kinderbescherming bij de voolopige voorziening toegewezen aan de vader, omdat hij op dat moment in hun echterlijke huis woonde. En de kinderbescherming vond dat de kinderen terug moesten naar hun 'veilige'omgeving. Om de kinderen toch in haar eigen omgeving een veilig onderkomen te geven heeft ze inmiddels een huis met alle voorzieningen voor de kinderen, en ze zijn inmiddels al geweest. Maar nu zij een wijziging van voorlopige voorziening aangevraagd heeft, gaat de vader door met nog meer manipulatie. Hij heeft hun zieke dochter zonder te weten laten horen in utrecht bij de politie en beticht mijn vriendin nu van kindermishandeling en dat soort dingen, om zo de kinderen bij haar weg te houden. afgelopen weekend heeft hij de kinderen zonder medeweten ondergebracht bij familie. Mijn vraag is, kan dat zomaar? Mag een vader zonder medeweten van iedereen een kind laten horen??Mag hij zomaar de kinderen bij haar weghouden? En als hij dat doet, moet dat dan niet onder toeziend oog van de kinderbescherming?En zonder medeweten van mijn vriendin?
Antwoord:

Beste vragensteller.In principe moeten beide ouders accoord gaan met dringengde veranderingen voor de kinderen. Ook het horen van kinderen zou in principe door beide ouders moeten kunnen gebeuren. Maar u kunt zich voorstellen, dat kinderen die mishandeld worden door een van de ouders, natuurlijk niets durven zeggen als die ouder in de buurt is. Begrijpelijk en dit is niet alleen omdat kinderen dan bang zijn, maar vaak zien we ok dat de kinderen het heel erg vinden als ze tegen hun ouders gaan getuigen. Dit is dan een loyaliteits conflict. Het kind wil dus de pa of ma geen pijn doen. Hierdoor is het soms moeilijk om een aangifte op te nemen tegen ouders. Hetr is dan niet vreemd, dat er voor de bescherming van een kind een mogleijkheid is om dit toch te doen zonder meedeweten van de betreffende ouder of de met de ouder verbonden persoon. Ik denk dus dat de horing terecht is geweest, als er een twijfel is over mishandeling. Nu weet ik niet wat er verder gaande is en of de vader dit alleen doet om te manupuleren, maar ik ben er wel van overtuigd, dat er heel goed gekeken wordt of er enige twijfel is aan de bewering van mishandeling. Bij enige twijfel zal mogelijk eerst een ondrzoekje komen.

IK weet dus verder niet wat voor soort dingen er nog meer spelen. Het lijkt mij in deze zaak duielijk, dat er twee ouders strijden om de kinderen. Hierbij zijn de ouders mogelijk niet meer bewust, dat het gaat over de rug van d ekinderern. Het lijkt mij verstandig eens goed te kijken met wie er nu duidelijke afspraken nodig zijn, met beide ouders, de moeder of wel de vader. Dit kunt u realiseren, door hulp van mediator in te schakelen, die bemiddeld dan bij de onderhandeling en zorgt voor goiede uitgaanspunten, omde problemen om de kinderen en de scheiding weer op een acceptabel niveau te krijgen.

In de tot om schreven vraag, zal ik u adviiseren , om dus een gesprek aan te gaan met de vader en het liefst tegelijk met de voogd of kiderbescherming. Dan kan er onderzocht worden, wat het beste is voor de kidneren. Verder is voor uw kind van 14 al d emogelijkheid om aan te geven waar hij of zij wil wonen, bij opa of ma. Hier moet dan wel gekeken worden of die veilige omgeving ook bij d eneiuwer woonplek aanwezig is. Dit betekend dus ook, dat e rminimale wijzigingen moeten gebeuren om het kind te laten verhuizen, dus school niet veranderen, in de buurt van huidige vrienden en  kennissen, sporot eventueel niet te veranderen en noem maar op. Nu hebben de kidneren een plekje waar ze alles en iedereen kennen, is dit ook op een adres bij moeders. Want het is niet alleen zorgen dat er bedden zijn en genoeg ruimte, maar ook de sociale omgeving is heel belangrijk om te bepalen of er een veilige omgeving is.

Ik kna me dus voorstellen dat in de huidige periode niet zal worden overgegaan om  de woonplek te wijzigen, omdat er nog enkele maanden school zijn. Of dit zal dan geen probl;eem moeten zijn, dat ze hier op school blijven, maar dan telt ook dus die sociale omgeving. In de vakanties hebben de kinderen meer kans op het bouwen van een neiuwe sociale omgeving.

Ik hoop dat u mij begrijpt. Tevens denk ik dt mijn antwoord wel duidelijk is. Om nog teo te voegen, dat een toeziend oog alleen gedaan wordt in de vorm van een toeziend voogd en deze wordt nbij een ots ingeschakeld. Mocht u die nodig hebben dan is dit de taak van jeugdzorg. Vaak zal een rechter dit uitspreken, of er zouden dringende reden moeten zijn om direct te handelen. Hierbij zal uithuisplaatsing oif opname een optie kunnen zijn. Bij het twijfel hebben over mishandeling, zal dus ook snel een rechter een voiorlopige machtiging moeten afgeven, om het kind te beschermen. Mocht het kind veiliger zijn bij vader dan zal deze dus de verzorging voorlopig behouden. In deit geval denk ik dus, dat als de aantijgingen waar zijn vna mishandeling, dat er geen reden is om een horing niet uit te voeren en heeft de vader correct gehandeld. In andere gevallen zou hij dus in overleg met u dingen moeten realiseren.

Ik hoop dat er spoedig een opolossing komt voor alle partijen.Succes.JP

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Kinderbescherming:
Jeugdzorg


Gerelateerde vragen aan Manipulatie vader naar de kinderen:

geldt het recht van voorkoop bij bouwgrond
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-09-29 18:37:27
hoe krijg ik dunne benen en een patte buik ?
      [Gesteld in Kickboksen]
2009-06-25 17:35:32
Nieuwe relatie is vastgelopen op mijn kinderen.
      [Gesteld in NLP]
2009-11-11 16:26:57
Verhuizen met moeder naar duitsland na scheiding.
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2011-02-03 14:20:09
Hoe krijgen we de kinderen terug bij moeder?
      [Gesteld in Jeugdzorg]
2013-06-02 00:14:14

Gemiddelde score Kinderbescherming: 4.6 (351x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+