Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Koken » Koken Met Kinderen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Koken met kinderen en krijg online een antwoord van de specialist in Koken met kinderen

Zelf een vraag over Koken met kinderen? Klik hier.
Meer vragen over Koken met kinderen.
De huidige beheerder van de rubriek Koken met kinderen:
Naam: Suzan Tuinier
Bedrijf: Abc voeding
Reactiesnelheid: 262 uur
Waardering: 7.1 (van max. 10)
Meer informatie over Suzan Tuinier vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Koken met kinderenVragen over Koken met kinderen via RSS. Klik hier.
RSS over Koken met kinderen op jouw website?Vragen over Koken met kinderen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Koken met kinderenVragen over Koken met kinderen via E-mail. Klik hier.

Hoe lossen we dit op?

[Gesteld op: 17-09-2007]

Toelichting:
Ik vind het altijd heel erg leuk om dingen te bakken met mijn kinderen. Laatst heb ik dus ook bonbons gemaakt. Met kersen erin en bebogeen en walnoten enzovoort. Alleen het enige probleem was: Als we ze uit de koelkast haalden dan smolt de chocolade vrij snel en werd alles direkt zo plakkerig. Als ik het in de vriezer zet dan zijn ze te hard. Iemand vroeg dus of we voor diegene bonbons wilde maken. Geen probleem, maar ze moeten dus ook vervoerd worden. Twee vragen dus: Hoe kan ik ervoor zorgen dat de chocolade niet direkt smelt als ze uit de koelkast komen en hoe kan ik de bonbons het beste vervoeren, ook zonder ze te laten smelten. Alvast bedankt
Antwoord:
Dag chocoladeliefhebster!

Het inderdaad hartstikke leuk om samen met je kinderen in de keuken te staan. Bonbons zijn heerlijk, maar niet de makkelijkste lekkernij om zelf te maken.

Wanneer je chocolade smelt, moet deze vervolgens weer stollen. In de fabriek hebben ze hiervoor de perfecte apparatuur. Het verkrijgen van de juiste structuur van de chocolade (het concheren) kan wel 2 a 3 dagen duren.

Doordat je zelf ingredienten toevoegt is het daarom niet zo gek dat de gesmolten chocolade die je gebruikt voor je bonbons zich anders gedraagt dan de chocolade die rechtstreeks uit de fabriek komt.

Ik weet natuurlijk niet welk recept je hebt gebruikt. Je zou kunnen proberen om wat extra (poeder) suiker of wat minder (slag) room toe te voegen aan de gesmolten chocolade.
Mocht dit niet lukken dan wordt het moeilijk om te voorkomen dat de bonbons snel smelten. Snel opeten dus... En de bonbons zo koud mogelijk vervoeren, in een koeltas met koelelementen erin bijvoorbeeld..

Groetjes,
Suzan Tuinier
Voedingskundige

ps. heb je aanvullende vragen, of ben je op zoek naar een recept? Stuur me dan even een mailtje (suzantuinier@abcvoeding.nl) of stel een nieuwe vraag


Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Hoe lossen we dit op?:

Studieschuld aflossen met spaargeld?
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2012-11-09 10:39:04
Versneld aflossen studieschuld
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Holland]
2007-12-19 22:12:08
Mijn man liegt.
      [Gesteld in NLP]
2010-04-03 08:06:02
Heeft mijn vriend bindingsangst?
      [Gesteld in Mannen]
2009-05-25 22:30:27
wat is beter huis met of zonder hypotheek
      [Gesteld in Hypotheken-Noord Brabant]
2010-03-10 10:50:56

Gemiddelde score Koken met kinderen: 9.0 (4x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 



Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

  • Ron Jedema
    9.3
  • Anita
    9.0
  • Toors
    9.0
  • Totalen:

    Vragen:  257249
    Beheerders:  1021

    Gemiddelden:

    Reeds beantwoord:  99 %
    Reactiesnelheid:  172 uur
    Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+