Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Arbeidsrecht Advocaat » Arbeidsrecht Advocaat-Limburg
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Limburg en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht advocaat-Limburg

Zelf een vraag over Arbeidsrecht advocaat-Limburg? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht advocaat-Limburg.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Limburg:
Naam: Advocatenkantoor Exaten
Bedrijf: Advocatenkantoor exaten
Reactiesnelheid: 22 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Advocatenkantoor Exaten vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht advocaat-LimburgVragen over Arbeidsrecht advocaat-Limburg via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht advocaat-Limburg op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht advocaat-Limburg op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht advocaat-LimburgVragen over Arbeidsrecht advocaat-Limburg via E-mail. Klik hier.

ontslag collega

[Gesteld op: 09-02-2010]

Toelichting:
Ben ik verplicht mijn collega mede te delen dat haar contract niet verlengd zal worden nadat ik mijn baas herhaaldelijk gevraagd heb of dit verlengd kan worden en dan in een zin zegt:t contract wordt niet verlengd,deel haar dat mede. Ik heb geen funktieomschrijving en heb te kennen gegeven dat niet te doen dat ik dit geen taak voor mij vind haar zonder enige reden dit mede te delen.
Ik kreeg te horen dat ik werk weigerde!!
Kan dit een reden voor ontslag zijn?Het betreft een duits bedrijf met een duitse direkteur.Ik wordt geacht daar alle vorkomende werkzaamheden op administratief gebied te doen. Maar ditging me na aan het hart en heb hem dit ook als motief van mijn weigering gegeven. Ik kreeg als antwoord dat hierover geen discussie mogelijk was en dat ik moest doen wat hij mij opdroeg. klopt dat? Zo ja, hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn contract binnenkort niet verlengd wordt, want daar blijf ik niet graag werken!
Antwoord:
Beste vragensteller,

U vraagt of u door uw baas gedwongen kan worden om bepaalde werkzaamheden (in deze: het aanzeggen van een einde van een contract van bepaalde tijd).

Eerst even een stuk achtergrond (waarbij ik uit ga van de Nederlandse arbeidsrechtelijke situatie, mocht het Duitse arbeidsrecht op uw positie van toepassing zijn dan adviseer ik u aldaar inlichtingen in te winnen). Als een contract voor bepaalde tijd eindigt, dan eindigt dit met of zonder aanzegging, van rechtswege. Het feit dat u dit uw collega mededeelt is dan ook meer een dienst die u haar bewijst, want zij kan dan tijdig een andere baan zoeken. Ook als u het niet aanzegt, dan zal haar dienstverband eindigen. Wellicht kan dit uw gemoed een beetje verzachten.

Dan: U hebt geen functieomschrijving maar doet wel allerlei werkzaamheden op administratief vlak. Het kan beargumenteerd worden dat dan inderdaad een dergelijke handeling (mondeling of schriftelijk) tot uw werk behoort. Als u echter er ernstige bezwaren tegen heeft vanwege een persoonlijke band met de desbetreffende werkneemster, dan is het ook wel weer onredelijk van de werkgever om u hiertoe te dwingen. Een alternatief is dat u een schriftelijke opzegging in naam van de directeur overbrengt, zodat u niet als "verantwoordelijke" ten opzicht van uw collega staat.

De volgende vraag die u stelt: is het weigeren van werk voldoende voor ontslag, want u wil er eigenlijk niet werken. Als ook u een contract voor bepaalde tijd heeft dat binnenkort verlengt wordt, dan hoeft u alleen maar tegen uw werkgever te zeggen dat u afziet van verdere verlenging. Want ook van uw kant jegens uw werkgever geldt: u bent na het einde van een tijdelijk contract vrij om te gaan, en niet gebonden aan een verplichting tot verlenging.

Als u in dienst bent voor onbepaalde tijd dan adviseer ik u arbeidsrechtelijk advies in te winnen om te beoordelen in hoeverre u een voor u zo positief mogelijke uitkomst kunt bewerkstelligen als u opzegt bij uw werkgever. U kunt het aan laten komen op ontslag, maar u kunt ook zelf weg, dit alles op verschillende wegen, die als maatwerk voor uw situatie moeten worden toegepast.

Met vriendelijke groet,
Katja Bouwens
Advocatenkantoor Exaten
http://www.advocatenkantoorexaten.nl

---
Alle adviezen zijn vrijblijvend en enkel gebaseerd op de (vaak summiere) casusposities die in de vraag worden weergegeven. Deze adviezen zijn dan ook enkel als richtinggevend bedoeld en kunnen geen volwaardig juridisch advies vervangen. Als advocatenkantoor zijn wij niet aansprakelijk voor de eventuele gevolgen van het handelen naar aanleiding van dit advies.

 
Reactie vraagsteller:
Wanneer ik aangeef dat ik het contract per 1 april niet verlengd wil hebben, kom ik dan nog in aanmerking voor WW uitkering?
 
Antwoord Beheerder:
Beste vragensteller,

Als uw contract van rechtswege eindigt, dan hoeft u in principe zelf niets aan te geven. Omdat u echter wel, mocht u baas u in principe wel een verlenging willen aanbieden, een eigen verantwoordelijkheid heeft jegens bijvoorbeeld UWV, adviseer ik u met klem om uw situatie in zijn geheel met een arbeids- en sociaalzekerheidsrecht advocaat door te spreken zodat u een voor u zo veilig mogelijk weg kunt kiezen. U kunt voor een dergelijk gesprek ook met ons kantoor contact opnemen.

Handelen op grond van online adviezen alleen acht ik te riskant als het gaat om uw recht op uitkering.

Met vriendelijke groet,
Katja Bouwens
Advocatenkantoor Exaten
http://www.advocatenkantoorexaten.nl

---
Alle adviezen zijn vrijblijvend en enkel gebaseerd op de (vaak summiere) casusposities die in de vraag worden weergegeven. Deze adviezen zijn dan ook enkel als richtinggevend bedoeld en kunnen geen volwaardig juridisch advies vervangen. Als advocatenkantoor zijn wij niet aansprakelijk voor de eventuele gevolgen van het handelen naar aanleiding van dit advies.
Beantwoord door:
Advocatenkantoor Exaten
profielpagina


Gerelateerde vragen aan ontslag collega:

Is er een rechtsartikel aan wijzigen ontslaggrong.
      [Gesteld in Ambtenarenrecht]
2011-01-19 17:59:52
heb ik recht op een uitkering na strafontslag
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-07-07 19:24:33
behoud ik recht op herleving uitkering
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2008-09-08 18:27:13
ik weet niet meer wat waar en hoe
      [Gesteld in Allround conflictbemiddeling]
2008-10-26 15:11:58
Ontslag tijdens zwangerschap
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant]
2009-03-17 09:54:06

Gemiddelde score Arbeidsrecht advocaat-Limburg: 8.0 (42x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+