Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Op zoek naar een mooie wittint voor op de muur

[Gesteld op: 08-02-2010]

Toelichting:
Na diverse kleuren op de muren gehad te hebben ben ik op zoek naar een mooie wittint voor op de muren. Op dit moment hebben we room van Flexa VT wonen op alle muren zitten en de kozijnen zijn geverfd in 9010. De kleur room vind ik te geel. Onze vierkante woonkamer (32m2) ligt op het noorden en daarom probeer ik het zo licht mogelijk te houden. Ik houd erg van witte muren, eikenhout, rieten Riviera Maison eetstoelen met een lichte notenhouten leeftafel, zandkleurige bank, witte landelijke meubels, offwhite gordijnen, witte brocante stoel, beige stof bekleed met een bontje). Dus echt naturel tinten (ben niet iemand van kleur in huis). Op de vloer liggen brede landsdelen eiken. Onze inrichting wil ik gedeeltelijk opnieuw gaan invullen (we hebben deels oude en nieuwe meubelen door elkaar) met bovengenoemde beschrijving (zandkleur, eiken, wit etc.). Graag zou ik willen weten wat voor kleur wit u adviseert op de muur? Ik houd niet van wittinten met teveel geel of grijs erin. Ik houd meer van een frisse witkleur maar die nog wel warm aanvoelt. Omdat de lange muur (13 mtr) van de woonkamer doorloopt naar de eetkeuken en de keuken de kleur creme/vanille met een zwart stenen blad heeft, hoop ik dat een mooie wittint hier bij past? Daarbij zoek ik wellicht voor op een klein muurtje een mooie zandkleur. Ik dacht aan Stoney Ground van Farrow & Ball? Graag uw advies. Alvast bedankt. MariŰt
Antwoord:

Ja die wittinten, u bent niet de enige die daar mee worstelt. Het kiezen van lichte/witte tinten is meestal moeilijker dan het kiezen van andere kleuren. 

Met een woonkamer op het noorden is het verstandig een warme wit te kiezen. Het licht in uw kamer zal veelal koel zijn. Kijkt u eens naar de volgende wittinten. Ze zijn niet geel en toch warm.

  • Great white 2006 van Farrow & Ball. Een neutrale wit die niet geel is en ook niet koud. Heeft wel iets warm grijzigs. Misschien te grijzig voor u?
  • De Vos 201-01 een beslist warme wit, niet geel maar bruinig. Vind ik een heel goed bruikbare wit.
  • 0302-G44Y van Histor (Gelukzalig) niet steriel en niet gelig maar wel witter dan de twee hierboven genoemde witten.
  • Wimborn White van Farrow & Ball. Neutraal/warme kleur. Zit wel iets geligs in maar dat is heel weinig. Past in elk geval mooi bij Stony Ground.
  • Milk van D’image New traditionals

Wat iemand als een mooie wit ervaart blijft  natuurlijk een kwestie van smaak en heel persoonlijk. Bovendien kunt u deze lichte kleuren eigenlijk pas goed beoordelen als ze op een groter vlak zijn aangebracht. Ook kunt u niet afgaan op de kleuren in de winkel. Bij u thuis is het licht anders en om te beoordelen hoe de kleur overkomt, moet u het ter plekke bekijken. Bekijk de kleur(en) ook op verschillende plaatsen in huis (het licht is niet overal gelijk) en doe dat bij voorkeur op verschillende tijdstippen. Bekijk verfkleuren ook bij kunstlicht, dat kan een (groot) verschil geven. En nog een tip: bekijk verfkleuren voor de wand niet van boven maar houdt ze rechtop tegen de muur. Als de kleurstalen op tafel liggen valt er meer licht op, en lijken de kleuren wat lichter.

Voordat u definitief kiest en alle muren gaat verven raad ik u daarom aan eerste een proefvlak te maken. U kunt dat doen door van een of meerdere kleuren proefpotjes te kopen en de verf aan te brengen op een dunne plaat of een stuk behang. Zo hebt u een groot oppervlak en kunt u gemakkelijker – ook op verschillende plekken in de kamer - beoordelen hoe de kleur overkomt. U kunt ook een proefvlak op de muur maken. Sommige verfwinkels hebben grotere kleurstalen in de winkel (bijv. van de Farrow & Ball kleuren) die u kunt lenen. Vaak lukt dat wel op zaterdag aan het eind van de middag of aan het begin van de week.

Ik kan helaas zo online niet beoordelen of een van de bovengenoemde witten past bij het vanille/crème van de keuken. Maar met grotere kleurstalen in huis kunt u dat zelf vast ook beoordelen. Bij het zwart van het keukenblad zal het zeker goed gaan. Stoney Ground van Farrow & Ball is een zachte beige kleur en uit de beschrijving van uw woonkamerkleuren zal die goed passen. Maar ook hier kan ik niet met zekerheid iets zeggen als ik de kleuren niet heb gezien.

Veel succes.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs

Oranje Nassaulaan 123

2051 HL Overveen

t 023 - 5269002

e info@havenaarinterieurs.nl

www.havenaarinterieurs.nl

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Op zoek naar een mooie wittint voor op de muur:

Niet nakomen afspraken convenant
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Holland]
2008-05-19 14:54:15
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
Buren bepalen kleur kozijn tussenmuur onze zijde.
      [Gesteld in Tuin]
2010-11-04 22:12:36
welke kleur kan ik die muur doen?
      [Gesteld in Interieur-Utrecht]
2009-02-25 10:04:24
hoe krijg ik dunne benen en een patte buik ?
      [Gesteld in Kickboksen]
2009-06-25 17:35:32

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+