Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Depressie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Depressie en krijg online een antwoord van de specialist in Depressie

Zelf een vraag over Depressie? Klik hier.
Meer vragen over Depressie.

Beheerder worden?

De rubriek Depressie heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Depressie Klik hier.

RSS over DepressieVragen over Depressie via RSS. Klik hier.
RSS over Depressie op jouw website?Vragen over Depressie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over DepressieVragen over Depressie via E-mail. Klik hier.

relatie en depressiviteit?

[Gesteld op: 06-02-2010]

Toelichting:
Sinds 2,5 maand heb ik een vriend. Ik ken hem van vroeger en weet dat hij drugsverslaafd is geweest en veel hulpverlening heeft genoten.
Nu gebruikt hij sinds een half jaar speed omdat hij claimt er rustig van te worden. De relatie is een bewogen relatie. We hebben nogal veel discussies omdat hij niet reeel kan denken. En om eerlijk te zijn, merk ik zelf dat ik er ook niet goed op reageer. Ik raak er zelf ook gestresst van. Voor mij is dat nogal moeilijk omdat ik niet kan doordringen tot hem. Sinds een paar weken is hij helemaal niet meer te genieten. Hij reageert overdreven gestresst op zaken en ik kan niet meer tot hem doordringen. Gelukkig heeft hij hulp gezocht bij een maatschappelijker werken. Maar ik vraag me nu af wat er met hem aan de hand kan zijn. Gaat dit om een depressie? En tevens vraag ik me af of een depressie een levenlang kan duren. Zoals ik heb gehoord vanuit de omgeving, kampt hij hier al meer dan 20 jaar mee. Is dat mogelijk? Ook zou ik graag willen weten hoe ik hier mee om moet gaan. Ik wil ervoor vechten, maar aan de andere kant hebben we pas 2,5 maand wat en vraag ik me af of ik niet beter afstand kan nemen.
Antwoord:
Hallo. Het komt voor dat mensen rustig worden van het gebruiken van speed dit gebeurt eigenlijk alleen maar bij mensen die behoorlijk ADHD hebben en die zijn vele malen beter af met het gebruik van normale medicatie dan ongecontroleerd drugs gebruik. Het lijkt mijn eerder dat je partner wat afhankelijk van speed gebruik is geworden dit kan ook de overdreven gestreste reacties verklaren. Op zich is het heel goed dat hij een maatschappelijk werker ziet maar als je vermoed dat hij een depressie heeft zou het nog beter zijn dat de huisarts hem doorverwijst naar een psychiater voor een diagnose. Het is absoluut niet zo dat als men al ruim 20 jaar een depressie heeft dat dit dan niet meer te verhelpen zou zijn,wel vergt het behoorlijk wat inspanning en vaak is een tijdelijke opname van een paar maanden aan te raden. Zolang je vriend nog regelmatig drugs gebruikt voorkomt hij daarmee dat hij over de oorzaak van zijn depressie na hoeft te denken en heeft behandeling voor depressie vaak ook niet zo veel zin. Je vriend heeft hulp gezocht bij een maatschappelijk werker dit is een eerste goede stap de volgende stappen zouden kunnen zijn om te proberen om zoveel mogelijk van drugs af te blijven en psychotherapie te gaan volgen, dit zijn wel beslissingen die je vriend zelf moet willen nemen en waar je hen wel mee kunt steunen, maar wat je hen zeker niet kan opdringen. Het is erg goed van je dat je bereid bent om je vriend te steunen in deze moeilijke periode maar zorg er wel voor dat je voor je zelf op komt , tenslotte word niemand er beter van als je ten ondergaat aan het gedrag van een ander. Ik wens jullie veel sterkte Erik .
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan relatie en depressiviteit?:

nieuwe relatie met jonge kinderen.
      [Gesteld in NLP]
2013-02-13 16:26:09
Bindingsangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 18:43:55
Kan ik mijn vriend nog vertrouwen?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-09-22 21:56:09
Gaan we het redden ondanks bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-04 19:37:54
wat doe ik met mijn relatie? ik wordt er depri van
      [Gesteld in Psychologie]
2009-06-09 19:53:38

Gemiddelde score Depressie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+