Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franÁaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiůn espaŮola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Neurologische Stoornissen » Chronisch Vermoeidheidssyndroom
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Chronisch Vermoeidheidssyndroom en krijg online een antwoord van de specialist in Chronisch Vermoeidheidssyndroom

Zelf een vraag over Chronisch Vermoeidheidssyndroom? Klik hier.
Meer vragen over Chronisch Vermoeidheidssyndroom.

Beheerder worden?

De rubriek Chronisch Vermoeidheidssyndroom heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Chronisch Vermoeidheidssyndroom Klik hier.

RSS over Chronisch VermoeidheidssyndroomVragen over Chronisch Vermoeidheidssyndroom via RSS. Klik hier.
RSS over Chronisch Vermoeidheidssyndroom op jouw website?Vragen over Chronisch Vermoeidheidssyndroom op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Chronisch VermoeidheidssyndroomVragen over Chronisch Vermoeidheidssyndroom via E-mail. Klik hier.

Standpunt 2/3 v/d artsen ?

[Gesteld op: 16-09-2007]

Toelichting:
Hoe is het mogelijk, met het aantal mensen met de dezelfde extreme symptomen,2/3 v/d artsen dit nog steeds afdoen als INBEELDING !
Antwoord:
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de gezondheidszorg deze aandoening porbeert te 'negeren'. Eťn van deze redenen bespreek ik in het septembernummer van MEdium waar u hier een uittreksel van vindt. Het komt er op neer dat artsen gebonden zijn aan RIZIV en dus ook de kosten van de ziekten.

"Omdat ME/CVS een uitsluitingsdiagnose is, heeft de gezondheidszorg veel informatie en testresultaten nodig om alle andere mogelijke redenen voor de klachten uit te sluiten. De kostprijs van de diagnosestelling is echter slechts het topje van de ijsberg. Na de diagnose komen immers nog alle medicaties, (medische) consultaties, fysiotherapie, psychosociale begeleidingen en voedingsupplementen die handen vol geld kosten. De grote verliezer op het maatschappelijk vlak blijkt in eerste instantie de economie en meer bepaald de werkgever. Vaak gaat het om patiŽnten die ijverige en productieve werknemers waren. Dat is een hoge kostenpost voor het bedrijf. Maar ook de economie heeft deze mensen nodig om het pensioenfonds aan de leggen. De vergrijzing van de bevolking, weet je wel?

Vandaar dat alles in het werk wordt gesteld om chronische aandoeningen Ďaan te pakkení op de meest efficiŽnte en kostenbesparende manier. De maatschappij wil immers deze voormalig productieve mensen, zo snel mogelijk weer aan het werk krijgen. Vandaar dat er veel geld wordt gestoken in bijvoorbeeld onderzoek naar cognitieve gedragstherapie en oefentherapie (CBT). CBT heeft immers haar strepen als efficiŽnte, kosteneffectieve ťn kortdurende behandeling reeds verdiend bij andere chronische aandoeningen. Een mogelijke medicamenteuze behandeling voor ME/CVS wordt ook nog sporadisch onderzocht om dezelfde reden. Dat dit niet de beoogde resultaten geeft is teleurstellend voor de maatschappij want ondertussen stijgen de kosten nog steeds.

Het standpunt van de patiŽnt is in dit opzicht even niet belangrijk. Er wordt alleen gekeken naar het maatschappelijk belang, wat stuit op onbegrip bij de patiŽnten. Zij zijn verbolgen over de manier waarop ze behandeld worden; ze voelen zich gepasseerd en mensonwaardig bejegend door de medische en economische wereld. De medische en economische wereld probeert van zijn kant dit (economisch) probleem alleen maar zo snel mogelijk uit de wereld te helpen. ĎTime is moneyí, de slogan van ons huidige maatschappij, speelt hierin een grote rol. Wanneer je niet meer productief bent, niet meer mee kunt met de snelheid en de veranderingen, terwijl je geen uiterlijke kenmerken van ziekte vertoont of een aandoening hebt die gehuld is in ambiguÔteit, dan moet je aan de zijlijn gaan staan. Het wordt immers van jou verwacht dat je, eens ziek verklaard, alles doet om zo snel mogelijk weer gezond te worden. Doe je dat niet (lees: lijk je dit voor de maatschappij niet te doen), dan sta je verder alleen. "

Uiteraard kunnen artsen ook verschillende visies bezitten en er zullen inderdaad artsen zijn die hun eigen kijk hebben op CVS/ME, net zoals die artsen bestaan voor kanker, MS en reuma.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Standpunt 2/3 v/d artsen ?:

Onbegrip bij cvs/Me! Hoe kan dat?
      [Gesteld in Chronisch Vermoeidheidssyndroom]
2006-12-13 09:39:15
hallo ik woon in heerlen
      [Gesteld in Fretten]
2007-02-05 13:02:11
over baardagaam
      [Gesteld in Reptielen & AmfibieŽn]
2009-10-05 11:27:48
expres smaden om reactie/zaak uit te lokken
      [Gesteld in Gezondheidsrecht]
2012-05-31 18:53:07
Ik wil hulp bij het kiezen van de juiste Stage
      [Gesteld in Stage]
2014-09-30 19:05:43

Gemiddelde score Chronisch Vermoeidheidssyndroom: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+