Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties » Relatieproblemen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Relatieproblemen en krijg online een antwoord van de specialist in Relatieproblemen

Zelf een vraag over Relatieproblemen? Klik hier.
Meer vragen over Relatieproblemen.
De huidige beheerder van de rubriek Relatieproblemen:
Naam: Jan Duits
Bedrijf: ReŰel
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Jan Duits vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RelatieproblemenVragen over Relatieproblemen via RSS. Klik hier.
RSS over Relatieproblemen op jouw website?Vragen over Relatieproblemen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RelatieproblemenVragen over Relatieproblemen via E-mail. Klik hier.

Mijn ex mag mijn huis niet meer in, wat nu?

[Gesteld op: 05-02-2010]

Toelichting:
Zoals boven aangegeven, mijn ex-vriendin mag me huis niet meer in van mijn moeder. omdat er een aantal dingen zijn voorgevallen zoals dat ze zei dat ze zwanger was, terwijl dit niet zo was. Zij heeft mij 5 maanden gestalkt. Echter, dit alles is al 3 jaar en heb nu regelmatig contact met haar. Spreek stiekem met haar af en ze is echt een compleet veranderd mens. Raar, maar waar. Ze is ook echt goed voor mij, geen enkele vrrouw behandelt mij zo, omdat zij mij niet zo kennen. Mensen denken dat ik niet serieus ben met relaties, maar deze vrouw geeft mij echt het gevoel dat ik de enige ben wat ik ik in meerdere vrouwen nooit heb terug kunnen vinden. Nu is mijn vraag hoe kan ik mijn ex vreindin weer geaccepteerd laten worden door me moeder? Het is zeer lastig, omdat ik behoefte heb aan niet meer alleen te zijn.
Antwoord:

Ik weet niet wat jouw leeftijd is, maar is het niet mogelijk om zelfstandig te gaan wonen?

De beste manier om het contact te herstellen tussen je moeder en je vriendin is dat je vriendin haar excuses maakt en uitlegt waarom zij zich eerder zo onfatsoenlijk heeft gedragen. Zij moet ook vertellen waardoor zij veranderd is opdat jouw moeder weer volledig kan vertrouwen.

Ik weet natuurlijk niet hoe je moeder hiermee om zal gaan en hoe vergevingsgezind zij is, maar jouw vriendin moet je moeder ervan overtuigen dat ze diepe spijt heeft van wat er gebeurd is.

De beste optie is toch dat jij je voorbereidt om ergens anders te gaan wonen. Je schrijft dat je vaak last hebt van het alleen zijn. Daar kun je ook hulp bij vragen. Het is een groot risico om te verwachten dat jouw vriendin alleen die eenzaamheidsgevoelens weg zou kunnen nemen.

 Je zou eens kunnen informeren voor hulp bij het Algemeen Maatschappelijk Werk (gratis en je hebt geen verwijzing nodig) .

Tot zover, groet Jan

 
Reactie vraagsteller:
Ik ben onlangs 23 geworden (17 januari). Het zou een optie kunnen zijn om zelfstandig te wonen. Ben sinds nieuw jaar verhuist van Amsterdam naar Purmerend. Vandaar ook dat ik kennis heb gemaakt met het alleen zijn. Veel kennissen, vrienden en familie wonen nog in Amsterdam. Zou dus een kwestie kunnen zijn van wennen. Maar ik ben op diit moment nog student, 2e jaars rechtsgeleerdheid. Studenten hebben het zoals u weet niet al te ruim. Ik kan een huis krijgen, omdat ik voorrang krijg. Ik zou best alleen willen wonen uiteraard. Maar zou liever met een vrouw 'zelfstandig' willen wonen. Maar om mijn moeder over de streep te halen in de zin van dat ik juist met deze vrouw samen zou willen wonen zou niet echt slim zijn, omdat het vertrouwen dan naar lager wal zou raken. Dus zou ik een leugentje om best wil moeten maken. Echter, als dit mis zou lopen dan krijg ik het meermalen aangevoerde argument: "ik zei het je toch!" voor de kiezen. Maar ik kan me wel vinden in uw aanvoering. Ik zou dus kunnen kiezen: Of mijn vriendin haar oprechte excuses laten maken tegenoverstaande van mijn moeder, of zelfstandig wonen?

M.v.g.
 
Antwoord Beheerder:
Jouw vriendin zou zich zonder meer van haar 'goede' kant kunnen laten zien door jouw moeder excuses aan te bieden. Los van haar en jouw persoonlijke belangen. Jij bent inmiddels 23 jaar. Gelet op de probleemsituatie, maar vooral voor jouw eigen toekomst denk ik dat het nu tijd en een goede gelegenheid is om je los te maken van je moeder en voor zelfstandigheid te gaan. Succes.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Mijn ex mag mijn huis niet meer in, wat nu?:

Recht op vrije keuze (z.huis/hulpverlener‏)?
      [Gesteld in Gezondheidsrecht]
2013-02-26 13:12:24
Thuiswerkers hoe belasting betalen?
      [Gesteld in Belastingen]
2007-02-07 16:23:22
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Hallo, franse bulldog teef poept s┤nachts in huis
      [Gesteld in Hondenopvoeding]
2010-02-06 09:18:29
gek of niet
      [Gesteld in Paranormaal]
2010-04-09 16:34:42

Gemiddelde score Relatieproblemen: 9.1 (119x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+