Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Tuin » Ontwerp, Aanleg & Onderhoud
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Ontwerp, Aanleg & Onderhoud en krijg online een antwoord van de specialist in Ontwerp, Aanleg & Onderhoud

Zelf een vraag over Ontwerp, Aanleg & Onderhoud? Klik hier.
Meer vragen over Ontwerp, Aanleg & Onderhoud.
De huidige beheerder van de rubriek Ontwerp, Aanleg & Onderhoud:
Naam: Christian Bekhuis
Bedrijf: Bekhuis - advies
Reactiesnelheid: 20 uur
Waardering: 8.8 (van max. 10)
Meer informatie over Christian Bekhuis vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Ontwerp, Aanleg & OnderhoudVragen over Ontwerp, Aanleg & Onderhoud via RSS. Klik hier.
RSS over Ontwerp, Aanleg & Onderhoud op jouw website?Vragen over Ontwerp, Aanleg & Onderhoud op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Ontwerp, Aanleg & OnderhoudVragen over Ontwerp, Aanleg & Onderhoud via E-mail. Klik hier.

onderhoud voortuin door de woningbouw

[Gesteld op: 04-02-2010]

Toelichting:
Woont sinds september jl. in een seniorenwoning met een voor- en achtertuin. Tijdens de verhuizing zag ik dat een tuinbedrijf de onderhoud aan de voortuin bijj mijn buren deed, maar die van mij gewoon oversloeg. Eerst dacht ik dat ze dat misschien nog niet hadden doorgekregen aangezien ik net een paar weken daar woonde, maar ging voor de zekerheid het toch aan de heren van het onderhoud vragen. Zij vertelden mij dat zij geen opdracht ervoor hebben gekregen dus het beste is om het aan de woningbouw zelf te vragen. Toen ik een beetje klaar was met de verhuizing en zelf de tuin, die echt aan een schoonmaak beurt toe was, ben ik naar de woningbouw gegaan en gevraagd. Hun antwoord was dat de vorige bewoner de tuin heeft veranderd en zodoende is de tuinonderhoud van die woning vervallen. De woningbouw weet niet wat er allemaal in de tuin is gepland en door hun onderhoud aan de tuin zouden ze schade kunnen brengen aan de beplanting. Met andere woorden moet ik zelf voor het onderhoud van de tuin zorgen. Maar weet ik veel wat er allemaal in die tuin is geplant? Dadelijk kom ik met een tuin te zitten die voormij ook niet te onderhouden is. Ik zit ook niet zomaar in een seniorenwoning en ook nog zonder partner of andere hulp? Op dat moment heb ik niet zo bij stil gestaan. Maar zonet was de onderhoud weer bezig en ineens schiet het mij te binnen dat ik dit niet hoef aan te nemen. De woningbouw heeft het wel zo laten gebeuren. Nu zit ik met een tuin die buiten mijn schuld om niet meer wordt onderhouden. Ik vind dit niet korrekt. Il wil dat de woningbouw of de vorige bewoner de tuin in de oude staat moet zetten zodat ik weer onderhoud krijg aan mijn tuin. Ik vind niet dat ik de dupe van deze wel of niet toegelaten situtaie moet opdraaien.

PS vandaag is weer onderhoud gedaan aan de andere tuinen en de mijne niet. Kan ik de woningbouw verplichten deze situatie terug te draaien. Wat voor afspraak ze met de vorige bewoner hebben gemaakt, moet niet betekenen dat die automatisch op mijn moet overgaan. Belangrijker nog ik kwam hierachter pas toen er geen onderhoud aan mijn tuin werd gedaan. Ik was niet van te voren door de woningbouw ingelicht.
Ik betaal servicekosten €6.90 groenvoorziening weet niet voor eat het is, maar goed. Hoe dan ook ik vind dat ik weer onderhoud aan mijn voortuin moet krijgen. De woningbouw heeft het zelf toegelaten. Dit is niet mijn schuld.

Alvast bedankt,
Diana
Antwoord:

Beste Diana,

Een heel vervelende situatie en ik ben het met u eens dat de WBV de vorige bewoner had moeten verplichten de tuin in originele staat terug te brengen opdat deze weer onderhouden kon worden voor de maandelijkse onderhoudskosten van 6,90 euro. Nu betaald u wel en wordt er geen dienst geleverd. Mijn inziens een vraag voor de juridisch deskundige en ik denk dat u in uw recht staat en wellicht zijn er verdere juridische stappen nodig als woningbouw niet wil meewerken.

Succes en sterkte!

Met vriendelijke groet,

Alexander Bijl
www.tuintechnischburo.nl

 

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Ontwerp, Aanleg & Onderhoud:
Ontalging


Gerelateerde vragen aan onderhoud voortuin door de woningbouw:

alimentatie
      [Gesteld in Advocaten]
2007-03-14 23:24:37
alementatie, erfrecht en naamswijziging
      [Gesteld in Familierecht]
2009-05-25 17:25:12
Onderhoud van het trappenhuis
      [Gesteld in Vereniging van Eigenaren]
2011-11-02 22:52:59
Ik wil graag weten wat mijn rechten zijn?
      [Gesteld in Huurrecht]
2012-08-10 15:29:52
Huurvermindering toepassen
      [Gesteld in Huurrecht]
2012-10-28 21:17:28

Gemiddelde score Ontwerp, Aanleg & Onderhoud: 8.8 (13x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+