Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Dood » Zelfdoding
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Zelfdoding en krijg online een antwoord van de specialist in Zelfdoding

Zelf een vraag over Zelfdoding? Klik hier.
Meer vragen over Zelfdoding.
De huidige beheerder van de rubriek Zelfdoding:
Naam: Roy Smit
Bedrijf: gz instelling
Reactiesnelheid: 16 uur
Waardering: 6.8 (van max. 10)
Meer informatie over Roy Smit vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ZelfdodingVragen over Zelfdoding via RSS. Klik hier.
RSS over Zelfdoding op jouw website?Vragen over Zelfdoding op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ZelfdodingVragen over Zelfdoding via E-mail. Klik hier.

Wat als ik weer wakker wordt?

[Gesteld op: 04-02-2010]

Toelichting:
5 jaar geleden in depressieve toestand geraakt, 3 jaar lang su´cidale gedachtes. Ik wil dat het nu ophoud. Ik heb hulp gevraagd, hulp gekregen, gevochten om verder te kunnen, maar ik ben op, moe, uitgeteld.
Lichte slaapmedicijnen zou ik via de huisarts kunnen verkrijgen, als ik het slim speel tegelijkertijd via mijn psychiater, dus dubbele verpakking, maar mijn huisarts wil me niets zwaarders verstrekken ivm. met su´cidaal zijn en geen enorme slapeloosheid.
Ik denk na over via drogist verkrijgbare pijnstillers en slaapmiddelen, maar waar ik heel erg bang voor ben is dat ik weer wakker word en dan 'blijvende' bijwerkingen van de medicijnen ga ervaren (voor zolang het nog duurt). Hoe groot is de kans dat ik weer wakker wordt en als ik weer wakker wordt: welk medicijn kan welke bijwerking geven??

Zelf ook nagedacht over andere manieren van zelfdoding, voor een trein springen of van een flat afspringen lijkt geen oplossing ivm met voorbijgangers/machinist. Doorsnijden van aderen ook niet, omdat ik voor de gene die mij mocht vinden het niet nog erger wil maken (ivm bloed etc.)

Bedankt!
Antwoord:
Hallo. Vrij verkrijgbare slaapmiddelen en pijnstillers zijn absoluut ongeschikt voor een poging tot zelfdoding. Alleen Benzodiazepinen slaap en kalmeringsmiddelen kunnen deel uit maken van een methode voor zelfdoding, deze middelen op zich leiden bij een grote overdosis tot een coma maar zijn zelf niet dodelijk. De kans dat u weer wakker word na inname van een overdosis soeptabletten acht ik erg groot. Een goed uitgevoerde zelfmoordpoging met een overdosis van verschillende specifieke medicatie word door specialisten over het algemeen als een pijnloze en vredige dood omschreven.   Voor een poging tot zelfdoding begint men enkele dagen van te voren al met het innemen van een antibraakmiddel blijft dit dagelijks enkele malen innemen.   Voor de zelfdoding neemt men medicatie in die bij een overdosis dodelijk is, meteen daarna neemt men diverse overdosissen slaapmiddelen die op zich niet dodelijk zijn maar er voor zorgen dat men in een coma raakt en niets van de bijwerkingen van het dodelijk middel merkt.   Veel pogingen tot zelfdoding met medicatie zijn op deze methode gebaseerd. Het opsparen van medicatie via de huisarts of specialist is soms heel moeilijk en het duurt meestal een jaar voor men voldoende slaapmedicatie of kalmerende middelen bij elkaar heeft. Meer informatie over zelfdoding en medicatie kunt u vinden in het boek “een waardig levenseinde in eigen hand” door Boudewijn Chabot (ISBN 97890 90 71487 01 9) dit boek is het makkelijkst verkrijgbaar door het te bestellen via de link hieronder. De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde” de NVVE komt op voor de belangen van mensen met een doods wens het is misschien interessant voor u om hun site te bezoeken. Ik adviseer u om goed na te denken voor u aan zelfmoord begint en om zeker geen zelfmoord poging in een opwelling te doen. Ik raad u aan om contact op te nemen met de Stichting de Einder. Stichting de Einder houd zich bezig met begeleiding van mensen met een doodswens. Zij kunnen u waarschijnlijk beter informeren dat voor mij mogelijk is . Ik wens u veel sterkte Erik . http://www.eenwaardiglevenseinde.nl http://www.nvve.nl/ http://www.deeinder.nl/
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Zelfdoding:
Automutileren


Gerelateerde vragen aan Wat als ik weer wakker wordt?:

Trainingsschema?
      [Gesteld in Fitness]
2009-01-08 15:17:05
kan u iets over de brandweerauto vertellen
      [Gesteld in Brandweer]
2009-11-08 14:10:21
Weerstand baby verhogen deze periode?
      [Gesteld in Homeopathie]
2009-11-24 10:54:28
Terug naar knipperlicht-ex?
      [Gesteld in Relaties]
2012-09-14 09:55:38
hond plast & poept soms in de zetel
      [Gesteld in Hondengedrag]
2013-08-22 10:27:02

Gemiddelde score Zelfdoding: 6.8 (41x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+