Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Depressie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Depressie en krijg online een antwoord van de specialist in Depressie

Zelf een vraag over Depressie? Klik hier.
Meer vragen over Depressie.

Beheerder worden?

De rubriek Depressie heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Depressie Klik hier.

RSS over DepressieVragen over Depressie via RSS. Klik hier.
RSS over Depressie op jouw website?Vragen over Depressie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over DepressieVragen over Depressie via E-mail. Klik hier.

Hoe gaat het weg?

[Gesteld op: 04-02-2010]

Toelichting:
Hallo,
het is er al een tijdje, een depressie, als het wel een depressie is. Al 5 jaar ben ik niet gelukkig, ik ben vaak emotioneel en sluit me steeds meer af van de bewoonde wereld. Het liefst blijf ik de hele dag in bed, maar dan echt iedere dag.
Ik heb voor dit gebeurde vrij veel meegemaakt. Mijn ouders hadden zeer hoge schulden, hadden hier jaren ruzie over en mijn moeder toonde zelfmoordneigingen, die ik nu zelf ook heb. Na ongeveer 3 jaar van ruzie gingen mijn ouders scheiden.
Toen mijn moeder haar man net verlaten had kwamen we tijdelijk in bij een collega van mijn moeder omdat de dingen die de maatschappij hiervoor heeft haar niet wou helpen. Met die collega kon ik niet aarden. De collega bedreigde me met geweld en pakte alle dingen die ik leuk vond van me af. Wat zij deed bleek mijn moeder niet te zien.
Toen wij net 1 maand bij die collega weg waren vond mijn moeder een nieuwe man, waarmee ze nu getrouwd is. Ook met deze man kan ik niet aarden.
Nu is het zo dat als ik ga werken ik het niet aan kan, het gaat altijd verkeerd. Door de standaard emotionele periodes en het slechte sociale gedrag door geen vertrouwen maakt het niet erg goed.
Ik wil weten hoe ik het wegwerk en hoe ik in die tijd een uitkering kan krijgen, want ik ben nu al bijna een jaar schulden aan het opbouwen die steeds hoger worden.
Dan nog iets kleins, bij deze dingen zijn er lichamelijke klachten opgetreden, zoals buikpijn, gewrichtspijn. Voor de lichamelijke klachten kon de huisarts geen conclusie trekken.
Antwoord:
Hallo. De beste manier om van je depressie af te komen en met je emoties leren omgaan en weer plezier in je leven te krijgen is om psychotherapie te gaan volgen en eventueel je leef situatie te veranderen. Soms is het verstandig om antidepressiva te nemen om dat dit er voor kan zorgen dat je, jezelf al vrij snel beter gaat voelen, wat ook het volgen van therapie vaak makkelijker maakt. Hoe je een uitkering aanmoet vragen hangt van je leeftijd af, als je 18 jaar of ouder bent kun je gewoon bij de gemeente een uitkering aanvragen, ben je jonger dan zijn je ouders verplicht om financieel voor je te zorgen. Als je jonger dan 18 bent en je wild een uitkering om zelfstandig te wonen dan zal je met bemiddeling van bijvoorbeeld jeugdzorg nog tot je 18 jaar bijvoorbeeld begeleid op kamers kunnen wonen. Ik adviseer je om met je huisarts over je problemen te praten en te vragen of hij / zij je naar een psychotherapeut kan door verwijzen, vraag je huisarts waar men de minst lange wachttijd heeft of zoek dit zelf uit omdat wachttijden voor psychotherapie tegenwoordig erg lang kunnen zijn. Het is belangrijk om niet hele dagen inbed te blijven liggen ondanks dat je daar het prettigste bij voelt. Probeer contact met vrienden en vriendinnen te onder houden en dingen buitenshuis te doen die je leuk vind zodat je, jezelf niet isoleert van de rest van de wereld. De hele dag op bed blijven liggen is op zich wel erg prettig maar uit eindelijk zal je hier steeds depressiever van worden. Als je wilt kun je natuurlijk altijd weer schrijven. Ik wens je veel sterkte Erik .
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gemiddelde score Depressie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+