Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Kinderbescherming
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kinderbescherming en krijg online een antwoord van de specialist in Kinderbescherming

Zelf een vraag over Kinderbescherming? Klik hier.
Meer vragen over Kinderbescherming.
De huidige beheerder van de rubriek Kinderbescherming:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over KinderbeschermingVragen over Kinderbescherming via RSS. Klik hier.
RSS over Kinderbescherming op jouw website?Vragen over Kinderbescherming op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KinderbeschermingVragen over Kinderbescherming via E-mail. Klik hier.

Omgangs regeling tegenhouden ?!

[Gesteld op: 03-02-2010]

Toelichting:
Ik heb een zoon van inmiddels 4 jaar. Het afgelopen jaar heeft hij bijna geen contact met zijn vader had.

Zijn vader dreigt nu met een rechtzaak als ik mijn zoon niet aan hem mee geef. Hij is altijd erg agressief naar mij toe geweest. En ik vrees ook lichterlijk dat hij uiteindelijk ook zo naar mijn zoon gaat handelen. Ik heb nooit aangifte gedaan. Een andere ex vriendin van hem wel, en daar is hij toen ook voor veroordeelt.

Hij is eigenlijk nooit echt actief in zijn leven geweest. Hij heeft zo vaak valse beloftes gemaakt dat ik een omgangsregeling eiste. Deze weigerde hij destijds. En mijn zoon wil ook niet naar hem toe. Nu is mijn vraag: kan ik een omgangsregeling tegen houden moest hij werkelijk naar de rechter stappen?
Antwoord:

Ik dnek dat u genoeg gtrond heeft oim de regeling niet te laten doorgaanm, maar vergeet nooit dat een vader ook zijn kind moet kunnen zien. Dit dus als het verantwoord is. Ik proef in uw verhaal, dat hij u probeerd te intimideren, door te dreigen met een rechtszaak. ik kan u verklappen, dat hij met uw verhaal toch niet veel kans maakt bij een rechter, mits hij kan aantonen dat hij veranderd is. In dat geval zal zelfs een regeling onder toezicht worden geadviseerd. Ik kan natuurl.ijk nu niet gaan zeggen, dat u bij voorbaat gelijk krinjgt bij een rechter, maar wil wel aangeven dat de kans hoierop groot is. IK denk zelfs dat uw ex dat wel weet en het dus als dreiging gebruikt. Laat u dus niet intimideren. Hij kan beter wel naar de rechter gaan, omdat er dan schrifelijk dingen vast gelegd worden. Hiermee staat u beiden sterker. U kan dus dan ook aangeven waarom u liever uw kind niet naar hem laat gaan en eventueel de vorige vriendin als als gtuige vragen van zijn agressief gedrag.

Nu moet iki ook zeggen, dat uw ex mogelijk veranderd is en dat hier ook rekening mee gehouden moet worden. Iemand oet ook de kans hebben zichzelf te verbeteren of te veranderen. Dit recht heeft iedereen. misschien is dit dan ook een betere manier om tegen de zaak te kijken. U kunt misschien dan beter met hem gaan praten en overleggen, wat er speelt bij u en laat hem dan maar aantonen dat het anders is. U mag namelijk niet direct oordelen op zijn verleden. Helaas is dit hard, maar omdat u geen aangifte deed, is dit in uw geval vaal beter.

Mijn advies aan u is, om de rechtszaak niet meer te laten gelden als dreigmiddel en tegen uw ex zeggen, dat u dit graag wil. Tevens zal ik u willen aanraden een advocaat te reglen die uw en de belangen van uw kind kunnen verdedigen. Probeer rieel te zijn hierin en niet de ouder gedragingen als hoodoorzaak te nemen, maar spreek dit mer uit als een angst hebben voor mogelijk terugval in oude gedrag. Hierdoor zal u een betere posuitie kunnen krijgen bij een rechter, omdat u niet oordeelt, maar uw bedenkingen uit.

IK ben bijna zeker, dat u met goede begeldeing een goede afspraak kan maken over de regeling. Ik denk dan aan een begeleid bezoek in het meest gunstige geval van uw ex.

Ik wil ook aangeven, dat het soms erg opvalt, dat moeders veel meemaken met de exen, als het gaat om kinderenomgang. Vaak wordt er vergeten dat vaders ook hun kind willen zien. Helaas is dan een verleden vaak reden om te twijfelen aan iemand. Dit geeft vaak de vade al een negatief uitgangspunt, terwijl er wel degelijk gevochten wordt om het verleden te laten rusten.

Heel veel sterkte JP

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Kinderbescherming:
Jeugdzorg


Gerelateerde vragen aan Omgangs regeling tegenhouden ?!:

procent terugbetaling in collectieve
      [Gesteld in Juridische Informatie]
2007-02-05 12:21:38
Dag, mijn man is geboren 09/1952, werkt in Metaal
      [Gesteld in Personeelsmanagement-Flevoland]
2008-03-01 18:09:20
Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
niet erkent, geen alimentatie?
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-10-14 16:02:38
verblijflocaties kind vermelden aan gezagdrager
      [Gesteld in Advocaten-Zuid Holland]
2011-03-15 10:42:25

Gemiddelde score Kinderbescherming: 4.6 (351x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258148
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+