Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Recreatie » Humor » Taal
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Taal en krijg online een antwoord van de specialist in Taal

Zelf een vraag over Taal? Klik hier.
Meer vragen over Taal.

Beheerder worden?

De rubriek Taal heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Taal Klik hier.

RSS over TaalVragen over Taal via RSS. Klik hier.
RSS over Taal op jouw website?Vragen over Taal op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over TaalVragen over Taal via E-mail. Klik hier.

zie toelichting voor vraag

[Gesteld op: 30-01-2010]

Toelichting:
Hallo,
Heb eerder zo'n vraag gesteld, maar deze is net iets anders. Mijn vraag gaat over een woord en hoe je de betekenis daarvan kunt opvatten. Om dit te verduidelijken gebruik ik een zin:

- Ik merk dat ik gegroeid ben, zowel in mijn persoonlijke leven als in mijn geloofsleven.

Wanneer ik kijk naar de definitie van geloofsleven in het van dale woordenboek, krijg ik deze definitie: 'het hogere leven van de mens, voor zover dit door zijn godsdienstige overtuiging bepaald en beheerst wordt.'
Mijn vraag is: kun je 'geloofsleven' alleen letterlijk opvatten als een leven dat je leidt, in mijn geval naast het persoonlijk leven, of kan het in mijn zin ook betekenen dat ik gegroeid ben in geloof wat onderdeel uitmaakt van het dagelijks leven.

Ik wil nl. niet dat uit de zin blijkt dat het persoonlijk leven en het geloofsleven aparte levens zijn, want dat is het niet voor mij. Ik leid ÚÚn (dagelijks) leven waarin het geloof een belangrijke rol speelt.
Maar misschien kun je de zin dan beter zo formuleren?: Ik merk dat ik gegroeid ben, gegroeid als persoon en gegroeid in mijn geloof.
Ik hoor het graag en wat u denkt over de definitie van het geloofsleven, want eigenlijk vind ik de eerste zin mooier.
Antwoord:
Deze vraag heb ik net beantwoord. Maar ik heb de vraag toch nog een keer bekeken en wat woorden door mijn hoofd laten gaan.
Wat te denken van het woord 'spiritualiteit'? Dat wil zeggen, het leven van de spirit, de geest (niet de ratio), maar de geest van God, om maar iets te noemen. Ik noem het woord 'God', omdat dat voor mij vertrouwd is. Dat geldt overigens ook voor universum, de Bron, of wat voor naam eraan wordt gegeven. Het gaat erom dat het iets is dat ervoor zorgt dat je iets met liefde wilt doen, met enthousiasme, met passie, met hart en ziel, dat is ook spirit. Als je je niet lekker voelt bij het woord 'spiritualiteit' dan vooral niet gebruiken.
Ik merk aan je vraagstelling dat je heel zorgvuldig wilt opschrijven wat het met je heeft gedaan. Neem daar alsjeblieft de tijd voor. Proef de woorden. Laat ze door je hoofd rollen, en voel wat ze met je doen. Ik weet niet of je je moet houden aan een bepaalde lengte (bijvoorbeeld omdat je een verslag moet inleveren). Als dat niet het geval is, wees dan zo uitvoerig mogelijk. Voorbeeld: als je van God houdt, zeg dat dan lekker. Schaam je er niet voor, want je hoeft je niet te schamen voor liefde. Ik zeg dit niet om me met jouw verhaal te bemoeien, hoor. Ik wil alleen benadrukken hoe prachtig het is dat je deze zorgvuldigheid betracht, en ik wil je daar graag bij steunen. En mijn complimenten! Je bent een voorbeeld voor anderen! :)
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gemiddelde score Taal: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258138
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+