Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Kleur deuren bij steenstrips voorzien van RAL 9001

[Gesteld op: 24-03-2010]

Toelichting:
Onze hal met steenstrips is gesausd (schrijf je dat zo?) met de kleur RAL9001 (créme wit). Onze deuren waren al wit en steken nu lelijk af bij de muren. Zelf denken we eraan om de kleur van de deuren en kozijnen taupe te maken. Is dit een combinatie die goed kan of wordt dit dan erg lelijk. Het gaat hier om een hal van ca. 5m2 en een plafond voorzien van RAL 9010.
Antwoord:

Wat voor kleur wit hebben uw deuren nu, vraag ik mij af. Wit en crème wit kunnen op zich goed bij elkaar, dus wat maakt de huidige combinatie van RAL 9001 met uw deuren en kozijnen zo lelijk? Of wilt u gewoon meer contrast, meer verschil in kleur tussen muur en deuren/kozijnen? RAL 9001 is een wat gelige wit. Er zijn prachtige taupe kleuren, maar geel tinten moeten niet met taupe worden gecombineerd. Wat u voorstelt lijkt me geen goede combinatie. Wit combineert wel heel mooi met taupe. Maar dan zou u de steenstrips weer moeten verven, en ik denk niet dat dat de bedoeling is. Of de steenstrip muur in een taupe kleur en de deuren en kozijnen wit?! U kunt met de kleur voor de deuren en kozijnen eigenlijk twee kanten op. U kunt kiezen voor een ton sur ton kleur van RAL 9001.  Dat is dus een nuance van dezelfde kleur maar dan wat lichter of donkerder. Een lichtere tint dan 9001, wit dus of een wat donkerdere tint crèmewit. Of u kiest voor een ton sur ton combinatie met een groter contrast. Denk aan combinaties van 9001 met zandtinten, lichte of donkerdere bruintinten. Hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt. Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. Wilt u de deurposten en kozijnen laten opvallen, omdat ze bijvoorbeeld heel mooi zijn, dan is het een goed idee om meer contrast tussen kozijnen/deuren en muur aan te brengen. En andersom, wilt u geen opvallend lijnenspel van deuren en kozijnen, bijvoorbeeld omdat iets aan de muur de aandacht verdient, houdt het verschil in kleur dan heel klein of schilder alles in één tint. Kiest u voor dat laatste bedenk dan wel dat er altijd een klein kleurverschil zal zijn. Dat komt omdat het materiaal dat wordt geverfd (hout en steenstrips) verschilt. En kiest u voor hoogglansverf op het houtwerk, dan zal het verschil in kleur bij gebruik van dezelfde kleur nog iets groter zijn dan bij gebruik van matte verf.

Er kunnen natuurlijk nog veel meer tinten bij deze crèmewit, (oranje, rood, blauw om maar eens wat te noemen) maar ik vermoed dat u de kleur van de deuren en kozijnen vrij neutraal wilt houden. Een neutrale grijs of grijs met een gele basis, is wellicht ook nog een optie, als u van die kleur houdt. Dat kan een lichte grijs zijn, maar ook een donkerdere tint. Ik geef u nog een paar algemene tips over kleur en kleurgebruik:

  • Weet u nog niet goed welke kleuren u wilt, of wat u mooi vindt,  maak dan een moodboard. Een moodboard is een hulpmiddel bij het uitzoeken en bedenken van een nieuwe inrichting en/of nieuwe kleuren. Plak of prik knipsels uit (woon)tijdschriften, stukjes tapijt, stof, verfstaaltjes, en kleine materialen op een groot vel papier, stuk muur, of een prikbord. U kunt weer iets toevoegen of weghalen als het u toch niet bevalt. Ga net zolang door tot het bord de sfeer uitademt die u voor de ruimte zoekt.
  • Het plafond kan het beste wit worden geschilderd, tenzij de kamer heel hoog is. Dan is een (donkere) kleur beter. Daarmee wordt het plafond voor het zicht verlaagd.
  • Bekijk verfkleuren voor de wand/kozijnen of deuren niet van boven maar houdt ze rechtop tegen de muur/het houtwerk. Als de kleurstalen op tafel liggen valt er meer licht op, en lijken de kleuren wat lichter.
  • Bekijk verfstalen/kleuren (hoe groter hoe beter) altijd ter plekke (het licht in uw huis is anders dan in de winkel). Bekijk kleuren zowel overdag als bij kunstlicht, dat kan een groot verschil geven.

Veel succes.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs

Oranje Nassaulaan 123

2051 HL Overveen

t 023 - 5269002

f 023 - 5269004

e info@havenaarinterieurs.nl

www.havenaarinterieurs.nl

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Kleur deuren bij steenstrips voorzien van RAL 9001:

Kleuren in de hal
      [Gesteld in Interieur]
2007-09-26 00:05:07
Kleurcombinatie kozijnen/deuren/ wanden woonkamer?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-07-11 08:32:15
Complete verwarring, hoger beroep
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2010-06-29 09:46:37
welke kleur kozijn bij roomwitte deuren?
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2010-10-02 19:04:56
Kleuradvies verf kozijnen en deuren
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-11-10 16:48:33

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+