Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Kinderbescherming
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kinderbescherming en krijg online een antwoord van de specialist in Kinderbescherming

Zelf een vraag over Kinderbescherming? Klik hier.
Meer vragen over Kinderbescherming.
De huidige beheerder van de rubriek Kinderbescherming:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over KinderbeschermingVragen over Kinderbescherming via RSS. Klik hier.
RSS over Kinderbescherming op jouw website?Vragen over Kinderbescherming op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KinderbeschermingVragen over Kinderbescherming via E-mail. Klik hier.

papa (bordeline) zeer slechte invloed op kind

[Gesteld op: 28-01-2010]

Toelichting:
Mijn verhaal is nogal lang, is zal proberen het kort uit te leggen.Ik heb 2 kinderen meisje (7) jongentje (2) De oudste heb ik gezag over, zij is biologisch niet van mn ex. De jongste gaat voorals nog gezamelijk, maar ik wil graag alleen het gezag en de omgangsregeling aangepast hebben. Mijn ex partner heeft van de GGZ de diagnose bordeline gekregen, na 6 weken vrijwillige opname. We zijn inmiddels anderhalf jaar gescheiden. Voor de jongste is het niet altijd goed om bij papa te zijn. Door de psychische stoornis die mijn ex zelf ontkent is het niet mogelijk om normaal met hem te communiceren. Hij was er namelijk van overtuigd bezeten te zijn door demonen en nu dat over is heeft hij geen bordeilne meer, Hij neemt geen medicatie, wel af en toe blowen en laatst ook cocaine gebruikt (hij is op zijn 17e een jaar opgenomen geweest vanwege drugsverslaving bij VNN). Hij rookt in huis, mijn zoontje slaapt vaak bij hem in bed, krijgt geen regeles eet onregelmatig. Momenteel is mijn ex nogmaals thuis vanwege een burn out zoals hij dat noemt. en wisselt jaarlijks 6 x van baan. Heb vorig jaar melding gedaan bij de politie van psychisch huiselijk geweld tijdens mijn huwelijk. Laatst heeft hij ons zoontje zomaar van het kinderdagverblijf gehaald omdat hij vond dat het wel kon. Zoontje week van slag geweest. Hij komt hier niet in huis, schreeuwt waar kids bij zijn en heeft last van psychoses. Ik wil alleen maar dat het daar goed mag gaan, maar in deze omstandigheden is dat onmogelijk. Hoe zorg ik er voor dat hij wel papa ziet en toch dat ik het gezag krijg. Zodat de jongste er geen last van heeft als hij bij papa kan zijn. Hij is nog nooit langer dan 5 nachten zonder mij geweest en nu wil papa ineens 14 dagen met hem naar het buitenland op vakantie kan ik daar ook iets tegen doen....alles al geprobeerd, communicatie onmogelijk.

Alvast bedankt.
Antwoord:

Ik vraag me eerst een beetje af, wat het verschil zou zijn als u alleen het gezag heeft, want u wil wel dat het zoontje de vader ziet. Buiten dat is ghte mogelijk om via de kinderbescherming een onderzoek te laten instellen en dan verzoek in te dienen bij een rechter om het gezag aan u over te dragen. Dit is een lange weg, maar in uw geval wel mogelijk denk ik. U moet dan wel melding maken van het geheel en dit kan dus ook weer bij uw ex als een aanval overkomen. Hierdoor kan hij gekke dingen doen. b.v. de kinderen vaker van school halen. Ik weet nu niet wat ik verstandiger vind, het aangaan van een proces of misschien proberen met bemiddeling uw ex steun te geven en hulp te bieden. Dit kan soms een uitkomst zijn.

Ik adviseer u om contact op te nemen met de kinderbescherming en uw verhaal te doen. Dan ook aan te geven, dat u wel de vrede wil bewaren en dat u advies wilo of er begeleiding mogelijk is voor het zoeken naar oplossingen. Mogelijk zal de raad ditrexct willen adviseren een onderzoek te starten, in dat geval denk ik echt dat dit het beste is, u kan dan ook weer steun krijgen om te voorkomen dat uw ex gekke dingen doet. De kans is wel dat de kinderen misschien veiliger moeten wonen. Heel wat inpact dus.

Probeer eens met de raad te bellen of bel een advocaat, die dit soort zaken kent.

Veel sterkte JP

 
Reactie vraagsteller:
Nou het gaat verder dan alleen het bovenstaande verhaal. Hij wil namelijk de jongste op een andere basisschool. Wat een beetje vreemd is omdat we samen ooit de school voor de oudste hebben gekozen en ik natuurlijk nooit in de ochtend naar 2 scholen kan rijden. Daarbij komt dat hij inmiddels bij het GKB loopt, geen rekeningen betaald en onveranwtoord autorijd (49 km u was zijn laatste boete) Morgen heb ik een afspraak met mijn advocaat. Graag wil ik het liever zo oplossen, maar na anderhalf jaar gedonder (met name in de wintermaanden) heb ik het wel gehad. Ik zou graag zien bijvoorbeeld dat mijn zoontje daar komt met begeleiding. Wat kan de kinderbescherming hierin betekenen?? En wat hij hij weigert mee te werken?

Dankje
 
Antwoord Beheerder:

Zoals ik al aangaf de raad zal dit bepalen wat ze kunnen doen. Als uw ex niet meewerkt zal dit mogelijk in zijn nadeel werken. Beovenstaande geeft voldoende antwoord op uw vragen. Ik wil wel even aangeven, dat u nu wel erg veel negatieve kanten naar voren gooit. Dit begrijp ik best, maar beperk dit, want u wilt in belang van  het kind handelen, niet uit wraak of iets dergelijs en met zoveel negatieve dingen lijkt het net of u iemand zwart maakt. Ik begrijp het best, maar dit is iets wat de Raad ook zal bevinden. De raad zal verder u het beste kunnen vertellen wat ze gaan doen  of kunnen doen. Ik ben geen raads medewerker, dus kan niet zeggen hoe hun werken, wel het eerder geschreven advies aan u geven en globaal een inschatting geven wat kan gebeuren. Gelukkig heeft65 u een afspraak met de advocaat, hou dit zo zakelijk mogelijk en niet te emotyioneel;, omdat dan weer die neagtoieve kanten alleen naar voren komen. Zet er ook positieve dingen tegenover.

Ik weet zeker dat de advocaat u goed kan helpen en de Raad u verder helpt.Heel veel succes.JP

p.s. het is en blijft rot om zo te moeten vechten voor je kind, ik begrijp u best.Sterkte.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Kinderbescherming:
Jeugdzorg


Gerelateerde vragen aan papa (bordeline) zeer slechte invloed op kind:

Diagnose Ontwikkelingsachterstand, hoe gaat dat?
      [Gesteld in Groei & Ontwikkeling]
2007-06-11 14:42:50
Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
niet erkent, geen alimentatie?
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-10-14 16:02:38
Verhuizen met moeder naar duitsland na scheiding.
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2011-02-03 14:20:09
zoon heeft problemen wisselmoment co-ouderschap
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2012-02-09 14:50:08

Gemiddelde score Kinderbescherming: 4.6 (351x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Anita
  9.0
 • Joy
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  256044
  Beheerders:  1023

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  166 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+