Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Zakelijke Dienstverlening » Mediation » Omgangsregeling Mediation
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Omgangsregeling mediation en krijg online een antwoord van de specialist in Omgangsregeling mediation

Zelf een vraag over Omgangsregeling mediation? Klik hier.
Meer vragen over Omgangsregeling mediation.
De huidige beheerder van de rubriek Omgangsregeling mediation:
Naam: Nico K.J. Wiggers
Bedrijf: Wiggers mediation
Reactiesnelheid: 26 uur
Waardering: 8.2 (van max. 10)
Meer informatie over Nico K.J. Wiggers vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Omgangsregeling mediationVragen over Omgangsregeling mediation via RSS. Klik hier.
RSS over Omgangsregeling mediation op jouw website?Vragen over Omgangsregeling mediation op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Omgangsregeling mediationVragen over Omgangsregeling mediation via E-mail. Klik hier.

Omgang na mediation

[Gesteld op: 27-01-2010]

Toelichting:
Geachte mevrouw, meneer,

Ik heb bijna 2 jaar een relatie gehad, ondanks ik het zelf niet echt een relatie kon noemen. In die zogenaamde relatie ben ik zwanger geraakt en is daardoor een kindje uit geboren. Mijn ex is maar 1 keer met mij mee geweest naar een echo en heeft voor de rest niets uitgegeven aan mijn kindje. Hij heeft mijn kindje alleen meegemaakt in de eerste week na zijn geboorte. Wel ben ik zo stom geweest om mijn kindje zijn achternaam te laten dragen en hem te laten erkennen. Maar nu dat mijn kindje bijna 15 maanden is, wil zijn vader een omgang. Als ik naar mijn hart moet luisteren, vind ik het niet verstandig dat hij contact met zijn vader heeft. Zijn vader is voor onze relatie 2x betrokken geweest bij een schietpartij. Tijdens mijn relatie met hem zou hij veranderd zijn. Toch is hij weer betrokken geweest bij een schietpartij waarbij hij niet of nog niet veroordeeld voor is. Vorige maand heb ik mij laten vertellen door zijn vader(de opa van mijn Kindje, dat hij weer betrokken is geweest bij een schietpartij, waarbij hij zelf heeft geschoten en waarbij geen politie is bi geweest. Dit was pas een paar maanden geleden. Volgens mijn advokaat is mediation de beste oplossing, want er wordt toch niet naar zijn verleden gekeken, omdat hij nu samen woont met zijn vriendin en een ander kindje verwacht en werkt en naar school gaat, dus zijn situatie is volgens haar stabiel en daar kijkt de kinderbescherming naar. En de laatste schietpartij kan ik niet bewijzen. Ook heeft hij mij meerdere malen mishandeld. Ik heb hiervan aangifte gedaan, maar hij is vrijgesproken, omdat hier geen getuigen bij waren. Ondanks dat de politie is geweest en een verklaring hebben afgelegd over de brandstichting die hij daarnaast in mijn huis heeft gepleegd toen ik nog zwanger was. Volgens mijn advokaat zal daar automatisch dan ook niet naar worden gekeken. Hij ontkent zelf de laatste schietpartij en de mishandelingen en ik kan het tegendeel niet bewijzen. Hij heeft mij zelf mishandeld toen ik 28 weken zwanger was.Hij is onverantwoordelijk. Hij wil dat mijn kind vanaf zijn eerste verjaardag al bij hem op de motor gaat, terwijl hij geen rijbewijs heeft. Een kind hoeft volgens hem in zijn maxicosi niet vast gemaakt worden, kan midden in de nacht naar buiten enz. Ik ben akkoord gegaan met mediation omdat ik bang ben dat de rechter uiteindelijk een omgang zal uitspreken, waar ik niet achter zal staan. Bijv dat mijn kindje bij de biologische vader mag logeren enz.Wat moet ik
Antwoord:
Beste, ik vind dit een heel moeilijke situatie. U moet in de mediation aangeven waarom u op dit moment geen omgang wenst. Laat hem uitleggen waarom hij nu ineen wel wil.
Uw advocaat heeft gelijk men kijkt niet naar het verleden maar naar de toekomst. U kan het door een procedure te laten starten alleen maar rekken. Ook kunt u mediation doen. Komt u er samen niet uit dan kan u alsnog een proceddure opstarten en de rechtbank een uitspraak vragen. Ik denk dat u dan al weer een half jaar verder bent.
Een gegeven is dat het belangrijk is dat een kind omgang heeft met zijn vader hoe summier ook het is noodzakelijk voor zijn roets.
Wat ik ook ervaren heb is dat hoe meer u tegenstribbelt hoe vaster de ander zich erin vastbijt. Spreek desnoods af dat hij uw kind maar 1x in de week een paar uur mag zien bv. woensdag of zaterdag middag. Later als het kind bv. 4 jaar is zou dit uitgebreid kunnen worden. Spreek hierover dan duidelijke spelregels af. Dan ben je al weer veel verder. Laat de tijd de tijd doen.
Als u vragen heeft tijdens de mediation dan kan u mij altijd bellen tijdens kantoor uren.
Met vriendelijke groeten Lida SteekersMediation Collectief RijnmondWillem Alexanderlaan 113171 CR Poortugaalwerktijden: maandag t/m donderdag 09:00 uur - 17:00 uurtelefoon: 010-50.126.17/ mobiel: 06-401.09.255web: www.mediationcollectiefrijnmond.nl 
 
Reactie vraagsteller:
Ik zou het een hele opluchting vinden als er akkoord wordt gegaan met 1x in de week een paar uurtjes en pas bij 4 jaar uitbreiden. Ik zal zo'n voorstel doen. In ieder geval heel erg bedankt voor uw antwoord!
 
Antwoord Beheerder:
Graag gedaan.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Omgangsregeling mediation:
Allround Conflictbemiddeling


Gerelateerde vragen aan Omgang na mediation:

Kan alimentatie geind worden tijdens mediation?
      [Gesteld in Alimentatie mediation]
2008-10-30 18:53:22
mediation: is dit beter voor mijn dochter?
      [Gesteld in Omgangsregeling mediation]
2009-06-08 15:52:11
Ik twijfel aan de objectiviteit van mijn mediator!
      [Gesteld in Mediation]
2010-01-05 17:28:06
heeft mediation wel nut
      [Gesteld in Omgangsregeling mediation]
2011-12-04 10:54:32
Mag ex rechtszaak starten tijdens mediationtraject
      [Gesteld in Scheidingsadvocaat]
2013-06-14 22:08:59

Gemiddelde score Omgangsregeling mediation: 8.0 (3x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+