Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Rechtshulp » Rechtshulp-Belgie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Rechtshulp-Belgie en krijg online een antwoord van de specialist in Rechtshulp-Belgie

Zelf een vraag over Rechtshulp-Belgie? Klik hier.
Meer vragen over Rechtshulp-Belgie.

Beheerder worden?

De rubriek Rechtshulp-Belgie heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Rechtshulp-Belgie Klik hier.

RSS over Rechtshulp-BelgieVragen over Rechtshulp-Belgie via RSS. Klik hier.
RSS over Rechtshulp-Belgie op jouw website?Vragen over Rechtshulp-Belgie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Rechtshulp-BelgieVragen over Rechtshulp-Belgie via E-mail. Klik hier.

Wat kunnen we doen, tegen 1 of 2 of nieuwe? hoe?

[Gesteld op: 27-01-2010]

Toelichting:
Geachte, Erfenis na 19 jaar nog steeds in onverdeeldheid, 2 erfgenamen welke definitief alle contact verbroken hebben.Vereffening en verdeling nalatenschap werd door 1 erfgenaam gevorderd, via vonnis rechtbank 1ste aanleg kreeg 1 notaris taak te vereffenen en te verdelen en voorafgaandelijk onroerende in Vlaams gewest openbaar te verkopen en 2de notaris taak de onroerende in Waals gewest openbaar te verkopen.Desondanks is 19 jaren na dit vonnis de nalatenschap noch vereffend noch verdeeld door notaris 1 omdat notaris 2 bleef weigeren een correct mandaat naar openbare verkoping toe op te stellen (zijn mandaat was tegenstrijdig met de inhoud van de nalatenschap).Gezien de 2 erfgenamen geen contact hebben verloopt alle contact via de aangestelde
notariaten.De onroerende in Vlaams gewest zijn verkocht.
Notaris 1 beloofde( naarmate de jaren verstreken en op verzoek van 1 van de erfgenamen)( en gezien tegenwerkingen de verdeling beletten) tot tweemaal toe, dat hij dit aanhangig zou maken bij de rechtbank .Het bleef bij beloftes want notaris 1 legde geen proces verbaal van bezwarigheden neer ter griffie. Het saldo van erfenis is zero (notaris 1 betaalde gewoon alle belastingen via gemeenschappelijke tegoeden van rubriekrek verder) en de onroerende in Waals gewest zijn niet alleen nog steeds niet verkocht, notaris 2 is intussen op pensioen (notariaat overgenomen door nieuwe notaris welke evenmin aanstalten maakt een openbare verkoping in gang te zetten), en er zit bovendien reeds 3 jaren zware leegstandsheffing op onroerende. Notaris 1 gaat binnenkort ook op pensioen (momenteel 2 notarissen op dit notariaat, en we slagen er niet in om vooruitgang te boeken).
Ook al zou 1 van de erfgenamen deze kwestie zelf aanhangig maken bij de rechtbank dan denken we dat notaris 1 toch niet verplicht is daarop in te gaan. Ook al zouden we klacht neerleggen bij de kamer van notarissen en in de veronderstelling dat de notaris in fout wordt gesteld dan kan dit,denken we, toch niet gebruikt worden naar een rechtbank toe.
Bij voorbaat dank ons op het juiste te bewandelen pad te willen brengen.
Antwoord:

Uiteraard is dergelijke termijn niet aanvaardbaar.

Indien één van de aangestelde notarissen weigert zijn werk te doen, dan is het aan een van de betrokken partijen (erfgenamen dus) om naar de Rechtbank te trekken en een tussenkomst te eisen vanwege de rechtbank. Die tussenkomst kan er zelfs in bestaan die notaris gewoon te laten vervangen.

Het is niet aan de notaris een PV van zwarigheden op te stellen voor de uitsluitende reden dat er een geschil met een collega-notaris is ivm mandaat. De zwarigheden betreffen uitsluitend discussies tussen de erfgenamen.

Ik kan u alleen aanraden een advocaat in te schakelen, teneinde dit dossier te deblokkeren. Mijn gegeven staan desgevallend op de profielpagina.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gemiddelde score Rechtshulp-Belgie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+