Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Chiropractie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Chiropractie en krijg online een antwoord van de specialist in Chiropractie

Zelf een vraag over Chiropractie? Klik hier.
Meer vragen over Chiropractie.
De huidige beheerder van de rubriek Chiropractie:
Naam: Dr. Alan Jenks
Bedrijf: Chiropractie westland
Reactiesnelheid: 170 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Dr. Alan Jenks vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ChiropractieVragen over Chiropractie via RSS. Klik hier.
RSS over Chiropractie op jouw website?Vragen over Chiropractie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ChiropractieVragen over Chiropractie via E-mail. Klik hier.

Zenuw nek knel?

[Gesteld op: 27-01-2010]

Toelichting:
4 maanden geleden is het links in mn nek geschoten omdat ik een hoorn van een telefoon tussen mn nek en schouder had. ik kreeg meteen daarna moeite met slikken, dwz speeksel doorslikken, het blokkeerde op de 1 of andere manier. nu een paar maanden verder wordt het steeds erger en heb ik ook een soort brok gevoel in mn keel. lijkt alsof er iets tegen mn luchtpijp aandrukt. ik heb ook sinds een paar dagen minder kracht in mn llinkerarm. zou het kunnen dat er een zenuw klem zit?
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Het is voor mij natuurlijk erg lastig om vanachter mijn laptop te kunnen beoordelen wat de oorzaak is van uw klachten. Voor een goede diagnose en behandeladvies heb ik veel meer informatie nodig aangevuld met een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Maar het zou heel goed mogelijk zijn dat de wervels in uw nek niet goed soepel bewegen (“scheef zitten”) waardoor er een zenuw fors wordt geïrriteerd. In mijn kliniek voor chiropractie behandel ik dagelijks mensen met vergelijkbare klachten. En gelukkig reageren de meeste patiënten heel goed op de behandelingen chiropractie, de klachten nemen duidelijk af of verdwijnen zelfs helemaal. Ik wil u dan ook adviseren om een afspraak te maken bij een erkende NCA chiropractor bij u in de buurt.

            &nb sp;                                                                                                 

De chiropractor beoordeeld niet de individuele klachten maar kijkt naar het lichaam in zijn geheel. De klachten die u beschrijft zouden heel goed met elkaar in verband kunnen staan. Wanneer de wervelkolom niet soepel en optimaal beweegt kan dit irritatie geven aan de omliggende structuren zoals zenuwen. Waardoor er allerlei uitstralende klachten kunnen ontstaan.

 

Wanneer we ouder worden worden we ook korter. De reden dat we kleiner worden is omdat de tussenwervelschijven wat gaan inzakken. Door dit inzakken gaan de tussenwervelschijven ook wat uitstulpen. Dit proces gebeurt vooral onder in de rug en in het midden / lage nek gebied. Een moeilijk woord voor uitstulping is hernia. Het is dus niet zo verwonderlijk dat er een hernia zichtbaar was op de MRI, gezien uw leeftijd. Het is een normaal verouderingsproces. Bij heel veel mensen van 50 jaar en ouder zijn er hernia’s zichtbaar op de MRI, ook bij mensen die totaal klachtenvrij zijn. Je kan de hernia dus niet altijd de schuld geven van de klachten. Echter wanneer de uitstulping dusdanig groot is dat deze de zenuw echt helemaal wegdrukt, ontstaan er allerlei serieuze uitstralende neurologische klachten. Klachten die u niet beschrijft, want pijn alleen is niet voldoende. De zenuw in de nek neemt ongeveer 1/3 van het kanaal in beslag, dus de tussenwervelschijf mag best veel uitstulpen voordat de zenuw echt in de klem komt te zitten. Er wordt dan ook in eerste instantie gekozen voor een conservatieve, niet operatieve, behandelingen. De chiropractor kan dan een heel verstandige keuze zijn.

 

In mijn kliniek voor chiropractie behandel dagelijks patiënten met een complex klachtenbeeld, zoals u dat beschrijft. En gelukkig kan ik de meeste mensen goed helpen met de behandelingen chiropractie. De klachten nemen duidelijk af, of verdwijnen soms zelfs helemaal. Ik wil u dan ook adviseren om een afspraak te maken bij een erkende NCA chiropractor bij u in de buurt.

 

Tijdens uw eerste bezoek gaat u samen met de chiropractor bespreken hoe het er met uw gezondheid en mogelijke klachten voorstaat (anamnese of vraaggesprek). Hierna zal de chiropractor overgaan tot een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Centraal hierin staat uiteraard uw mogelijke klacht, maar tevens wordt de samenhang met andere lichaamsdelen onder de loep genomen. Bij dit onderzoek moet u denken aan neurologisch, orthopedisch en chiropractisch onderzoek. Er kunnen een aantal specifieke neurologische testen bij u gedaan worden.

 

Omdat het menselijk lichaam als een geheel functioneert is het vaak van groot belang om de tijd te nemen voor dit eerste consult. De chiropractor kan u na het vraaggesprek en lichamelijk onderzoek aangeven of u in aanmerking komt voor behandeling of dat u eventueel doorverwezen dient te worden. U krijgt dan een rapport van bevindingen. Hierin wordt u uitgelegd wat er aan de hand is en wordt u een behandelplan voor gesteld om tot verbetering te komen. Uiteraard wordt de behandeling altijd toegespitst op de patiënt en de klacht. De chiropractor behandelt de klacht altijd heel specifiek, daarbij kan gebruik gemaakt worden van hele subtiele manipulatieve technieken maar daarnaast maakt de chiropractor ook gebruik van hele andere soms hele zachte behandeltechnieken. De behandeling wordt altijd toegespitst op de patiënt en de klacht.

 

Ik wens u alle succes om ze snel mogelijk een oplossing te vinden voor uw klachten. Het is wel belangrijk dat de chiropractor die u belt lid is van de NCA en geregistreerd staat bij de SCN. Dan weet u zeker dat u naar een erkende chiropractor gaat die voldoet aan alle kwaliteitseisen en dat de verzekering de consulten vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw polisvoorwaarden.

 

Ik hoop u vraag voldoende beantwoord te hebben. Mocht u nog vragen hebben of zijn er nog onduidelijkheden dan kunt u natuurlijk altijd weer contact opnemen met een NCA chiropractor of de Nederlandse Chiropractoren Associatie.

 

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC
chiropractor

www.kliniekatlas.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Zenuw nek knel?:

zenuw gekneld
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-02-09 18:03:57
ik heb nu 4 maanden pijn in mijn linkerbeen/heup.
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-02-20 14:46:18
help pijn in mij bilspier straalt uit naar kuit
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-02-26 20:00:34
Spinale Stenoze(zenuwvernauwing in de werkvelkolom
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-03-11 11:39:43
Wat is een beknelde zenuw in de buik?
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-10-23 16:46:03

Gemiddelde score Chiropractie: 8.1 (419x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+