Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Kinderen » Groei & Ontwikkeling
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Groei & Ontwikkeling en krijg online een antwoord van de specialist in Groei & Ontwikkeling

Zelf een vraag over Groei & Ontwikkeling? Klik hier.
Meer vragen over Groei & Ontwikkeling.

Beheerder worden?

De rubriek Groei & Ontwikkeling heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Groei & Ontwikkeling Klik hier.

RSS over Groei & OntwikkelingVragen over Groei & Ontwikkeling via RSS. Klik hier.
RSS over Groei & Ontwikkeling op jouw website?Vragen over Groei & Ontwikkeling op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Groei & OntwikkelingVragen over Groei & Ontwikkeling via E-mail. Klik hier.

Mijn zoontje wordt 's nachts veel wakker.

[Gesteld op: 27-01-2010]

Toelichting:
Mijn zoontje is nu 19 maanden. Wij hebben 's avonds steeds hetzelfde ritme en hij gaat steeds op hetzelfde uur slapen. Wanneer hij dan in bed ligt wordt hij regelmatig al wenend/zeurend wakker. Als we hem laten doen dan gaat hij harder wenen. Wanneer we er naartoe gaan dan zit hij ofwel in een hoekje van zijn bedje of hij staat recht. Zodra we binnenkomen duikt hij terug op zijn plaats, legt zich op zijn buikje, armen naar boven en er is precies niets aan de hand. Zo gaat dit toch een aantal keren opnieuw door de nacht, steeds andere uren. Dit kan dus bv om 22u - 01u - 03u - 05u - 06u zijn.
Voor ons is dit zeer vermoeiend aangezien we onze nacht nooit kunnen doorslapen. We hebben al geprobeerd om hem te laten wenen maar dat kan hij gemakkelijk meer dan een uur volhouden en hiervan wordt onze dochter dan ook nog eens wakker. Wat kunnen we hieraan doen zodat we toch ( en hij ook) een volledige nacht kunnen doorslapen? Dank u en mvg Wendy
Antwoord:

Ik kan u een standaard antwoord geven en dat is negeren. Deze vraag wordt namelijk heel vaak gesteld hier. Negeren si dan ook meestal wat ik antwoord. NU zie ik dat hij u uitdaagt en uw aanwezigheid wil checken. Omdat hij toch gaat liggen als u binnen komt. Wat ik u dan wil adviseren, als u het nog niet heeft is een goede babyfoon te nemen en elke keer als u henm hoort even zeggen dat u er bent. Ik weet dat er ook speciale zijn, die een leidje spelen als ze iets horen waardoor het kind weer gerust is en gaat verderslapen. Het gaat bij uw kind denk ik om het feit, dat hij bang is dat u weg bent, dus checkt die u. Misschien kan dus dit helpen.

Succes.JP

 
Reactie vraagsteller:
Ik had nog een artikel gelezen:
De oorzaak behandelen
Er zijn nog andere oorzaken mogelijk, maar deze komen minder frequent voor. In zeldzame gevallen kan de slapeloosheid een medische oorzaak hebben.

De frequentste is zeer zeker voedselintolerantie en met name koemelkintolerantie. Slaapstoornissen en een zekere agitatie overdag zijn soms de enige tekenen van de allergie. Het kind slaapt weinig (3 tot 5 uur) en zweet veel. De behandeling (helemaal geen koemelkeiwitten in de voeding van het kind of die van de moeder gedurende 3 tot 5 weken) is doeltreffend en bevestigt de diagnose.


Zodra opnieuw koemelkeiwitten worden gegeven, zal het kind weer slaapstoornissen vertonen. Het kind moet dan ook een strikt dieet volgen tot de dag dat het geen slaapstoornissen meer vertoont na toevallige of vrijwillige reïntroductie van die eiwitten. Gewoonlijk wordt het kind minder allergisch voor koemelk rond de leeftijd van 5 jaar.


In zeldzamere gevallen wordt het kind ’s nachts wakker van de pijn, meestal door zure reflux, otitis (oorontsteking) of soms zelfs een urineweginfectie. Die oorzaken moeten zo snel mogelijk worden behandeld.


Het gebeurt ook vrij vaak dat één van de medische oorzaken de aanzet is tot een vicieuze cirkel (zie “Misverstanden”). Daarom moet u weer voor goede gewoonten zorgen zodra de aandoening behandeld is. Volgende week wordt het onderwerp afgesloten met een woordje over parasomnia (lichtste vorm van slapeloosheid), bizar gedrag tijdens de slaap.
Mijn hond is allergisch!
Alles wat u moet weten over eczeem
AllergieArteriosclerose: meer aandacht voor plantaardige eiwitten
Meer eiwitten is de boodschap!
Aanbevolen hoeveelheden eiwitten, vetten en koolhydraten Koemelk-allergie
Hypo-allergene voeding
Kinderziekten


1 2

Pierre Dewaele
03/09/2002
Kind en Gezin

Nu is het zo dat mijn zoontje wel zeer regelmatig oorontstekingen heeft, misschien is dit dan zo een "vicieuze cirkel", kan dit? En wat doe ik hier dan aan? Hij wordt in maart reeds geopereerd voor buisjes, maar als ik het goed versta blijft de vicieuze cirkel steeds bestaan.

Mvg
Wendy
 
Antwoord Beheerder:

Ja tuurlijk kan een oorontsteking, maar dat zijn dingen die u al zou merken aan hem. Ik neem aan dat u dan ook naar de huisarts gaat. Ik wil niet zeggen dat het in uw geval zo is, maar veel mensen denken allerlei enge dingen als een kind iets anders reageerd. Ik heb dan ook bij u sterk de neiging te denken, dat het kind wel dewgelijk gewoon weet wat het doet, omdat het wer gaat slapen als het u ziet. Dit lijkt me noiet echt een ziekte. Maar natuurlijk bij elke twijfel is een doktersadvies raadzaam.

Helaas gebeurd het te vaak dat mensen allerlei dingen gaan uitzoeken op internet en komen de engste dingen tegen en geloven daarin. Dit is logisch want je wilt dat je kind rustig is en al het goeds krijgt wat je hem wenst. LOgisch. Maar we zijn nog steeds heel erg bezig met de massa en geloven graag wat massa denkt, dus als die zeghgen dat een kind dat huilt geslagen is, danb lijkt het net of elk kind dan klappen krijgt. terwijl we weten dat dit overtrokken is. Natuurlijk kna er waarheid in schuilen, maar is dat altijd zo. Ik denk dan meestal dat het beter is per situatie te kijken en de mensen in te schakelen die verstand van zaken hebben. Dus huisarts of zo. Het is dan direct op de juiste plek als er iets is. Ik wil me dan ook niet zomaar door internet iets op laten zadelen waar door ik ook maar iets herken bij een bepaald gedrag. Ik kan dus heel makkelijk zeggen dat een kind met een pukkeltje allergies is, maar dit is een mogelijkheid, maar geen zekerheid. U begrijpt wat ik bedoel hoop ik.

Ik schrijf dit niet als tik op de vingers of zo, maar gewoon uit ervaring zie ik dit gebeuren. Ik denk dat het vaker meevalt dan er verteld wordt. In uw geval ben ik eigenlijk overtuigd dat negferen het beste is, maar ook ik ken uw kind niet en moet dat ervaren, dus kan dit u nooit zeker zeggen. Ik adviseer dan ook meestal bij twijdfel een arts in te schakelen of bij deze te informeren. Beter te vroeg naar een arts dan te laat toch.

Ik wens u zeker heel veel succes, want begrijp best dat u ten einde raad bent en het beste wil. Dit maakt u een goede moeder.JP

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Mijn zoontje wordt 's nachts veel wakker.:

Slapeloosheid
      [Gesteld in Chronisch Vermoeidheidssyndroom]
2006-12-06 19:09:46
Mijn dochter slaapt 's nachts minder goed door.
      [Gesteld in Groei & Ontwikkeling]
2007-07-23 18:07:36
kat slaapt snachts niet of nauwelijks
      [Gesteld in Katten]
2008-06-10 08:41:48
oudst zoon bang voor puppy
      [Gesteld in Psychologie]
2009-02-12 11:37:47
hond plast & poept soms in de zetel
      [Gesteld in Hondengedrag]
2013-08-22 10:27:02

Gemiddelde score Groei & Ontwikkeling: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+