Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Nieuwe vloertegels in woonkamer. Welke maat .

[Gesteld op: 27-01-2010]

Toelichting:
Hallo, wij zijn ons woonkamer aan het veranderen.
Onze woonkamer is 8x5 groot.
Wij hadden veel eik in de woonkamer (plafond en schouw) die hebben wij eruit gedaan omdat wij een iets moderner look wilden. Wij hebben een wit lederen salon staan, en aan de donkere eetkamer witte lederen stoelen. De muren (die voor een groot stuk sierpleisterwerk zijn) en de strakke schouw en ÚÚn strakke muur hebben in lichtgrijs tinten geschilderd.
Nu willen wij nieuwe zwarte tegels leggen, hebben twee verschillende die we graag zien, een soort is een tegel van 45x45, en de andere is 60x60. Onze vraag is nu welke maat nemen we het beste bij ons interieur. Wij willen wel een moderner look maar het mag ook niet koud en ongezellig worden. Wij denken als we de grote tegels gaan leggen het misschien te strak word en dit niet goed samengaat met ons stukwerk op de muren.
Ik weet niet of het mogelijk is u een foto te mailen van ons interieur momenteel.
Vriendelijke groeten
Antwoord:

Ik denk niet dat de maat van de tegel die u op het oog heeft - 45 x 45 of 60 x 60 cm bepaalt of het koud en ongezellig wordt of niet. Het verschil in maat tussen de tegels is ook niet zó groot. Een grotere tegel geeft minder vlakken en zal dus wat rustiger ogen dan een kleinere tegel. In een grote ruimte, horen grote tegels. Maar grote tegels kunnen ook goed in een kleinere ruimte. In een kamer van 8 bij 5 meter kunt u volgens mij prima een 60 x 60 tegel leggen. Als u twijfelt, kunt u een plattegrond van de ruimte maken en daarin zowel tegels van 45 x 45 cm als tegels van 60 x 60 tekenen. Zo’n plattegrond laat goed zien hoe het wordt en dan kunt u zelf beoordelen wat u het best bevalt. Eerder dan de maat bepaalt het materiaal en de kleur van de vloer welke sfeer de ruimte krijgt. En een vloer beslaat een groot oppervlak in de ruimte, dus is erg bepalend voor de sfeer. U wilt geen koude en ongezellige ruimte. Realiseert u zich wel dat tegels een koele en strakke uitstraling hebben en heel anders overkomen dan bijvoorbeeld een houten vloer of tapijt. (die ogen warm) Ook de kleur van de tegels is van belang. Zwarte tegels komen eerder strak en koel over dan een tegel in een warme lichtere kleur. Een tegelvloer hoeft niet koud over te komen als er in de ruimte genoeg andere warme materialen worden gebruikt. Gebruik op een harde stenen vloer genoeg materialen zoals wol, vilt, hout, stoffen enz. Waar het om gaat bij het inrichten van een ruimte in een bepaalde sfeer is de balans. Die moet u zien te bewaren. Zo zal op een houten vloer een strakke stenen tafel heel mooi uitkomen en andersom op een tegelvloer een houten tafel prachtig staan.

Ik kan zo zonder beeld van uw ruimte en de tegel niet zeggen of de tegel goed samengaat met het stucwerk op de muren. Misschien is het goed om voor u besluit tot de aanschaf van een (dure) tegelvloer eerst een moodboard te maken, zodat u kunt zien hoe de sfeer wordt met zwarte tegels op de vloer. Een moodboard is een hulpmiddel bij het uitzoeken en bedenken van een nieuwe inrichting en/of nieuwe kleuren. Plak of prik knipsels uit (woon)tijdschriften, stukjes tapijt, stof, verfstaaltjes, en kleine materialen op een groot vel papier, stuk muur, of een prikbord. Kies dat wat u het meest aanspreekt, wat u écht mooi vindt. U kunt weer iets toevoegen of weghalen als het toch niet bevalt. Ga net zolang door tot het bord de sfeer uitademt die u voor de ruimte zoekt.

Twijfelt u wat te doen, dan kunt u mijn hulp inroepen en help ik u graag verder. Ik geef onder andere online advies tegen een zeer redelijke prijs. U kunt dan foto’s sturen en een plattegrond. Van mij ontvangt u een vragenlijst om te helpen bepalen welke sfeer u voor een ruimte zoekt. Aan de hand van alle informatie geef ik het benodigde advies (kleur-, indeel-, sfeer- en/of aanschafadvies) via de mail.

Ik wens u veel succes..

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar      

Havenaar Interieurs

Oranje Nassaulaan 123

2051 HL Overveen

t 023 - 5269002

e info@havenaarinterieurs.nl

www.havenaarinterieurs.nl

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Nieuwe vloertegels in woonkamer. Welke maat .:

wat hebben subculturen in de maatschappij gebracht
      [Gesteld in Subculturen]
2007-04-07 21:23:48
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
hypotheekvoor een huis met boerderij als onderpanc
      [Gesteld in Erfrecht]
2011-01-19 19:00:32
Agrarische bedrijfsovername
      [Gesteld in Erfrecht]
2010-09-19 15:32:19

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+