Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Borderline
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Borderline en krijg online een antwoord van de specialist in Borderline

Zelf een vraag over Borderline? Klik hier.
Meer vragen over Borderline.
De huidige beheerder van de rubriek Borderline:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BorderlineVragen over Borderline via RSS. Klik hier.
RSS over Borderline op jouw website?Vragen over Borderline op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BorderlineVragen over Borderline via E-mail. Klik hier.

hoeveel kans maak ik op volledig ouderschap

[Gesteld op: 26-01-2010]

Toelichting:
mijn ex heeft borderline, en ze is nu een dik half jaar bij me weg en heeft daarbij ons kind mee genomen. en dat eigenlijk zonder enig goed overleg.
Ik dacht destijds dat ik weinig keus had en daarbij werkte ik ook s`nachts.
Nu ruim een half jaar later ben ik inmiddels al een stuk wijzer geworden in deze zaken, maar ik weet nog niet echt waar ik moet beginnen.
Ik vraag dit omdat ik uit eigen ervaring spreek, daardoor ben ik mij goed gaan beseffen dat mijn kind daar niet thuis hoort.
Zij is ZEER MANIPULATIEF!!!!
Ze heeft ondertussen mij al weten te bestempelen als een heel slecht persoon en een slechte vader, al weet ik zelf beter is het nog moeilijk.
Ze heeft me zelfs zover gekregen dat ik op een gegeven moment alles wilde laten vallen en haar als de "grote winnaar" laten zijn.(dus erkenning opgeven en mijn kind nooit meer zien)
als zij maar uit mijn leven was.
Daar kon ik absoluut niet mee leven, wetend dat mijn zoon een slechte opvoeding zou genieten.
Ik sta nu aan het begin van de rechtzaken, maar zit met mijn handen in mijn haar, ik heb hem erkend en heb ook ouderlijke macht.
Zij is een heel eindje bij me uit de buurt gaan wonen dus dat bemoeilijkt de situatie voor mij.
Waar kan ik terecht?
Wat moet ik doen?
Wie kan me helpen?
Antwoord:

Ik haal even puntsgewijs uit uw verhaal wat er aan de orde is.

===========================================

1. diagnose is gesteld begrijp ik eruit door ggz? Heeft u dat op papier staan voor uzelf? (evt. voor de rechtszaak, advokaat etc).

2. u heeft kind erkend juridisch of kunnen erkennen. was u gehuwd? u schrijft dat u samen "het gezag" heeft (gehouden)?

(Is dan al een zaak geweest, (wet 1998 immers waarin bepaald is dat samen gezag houden in eerste instantie bij scheiding).

3. U "beseft" dat kind DAAR niet thuishoort. WAARUIT blijkt u dat dan?? (Bedoel letterlijk, want dan zijn u zaken bekend al langer zo neem ik dan aan, die u zult moeten benoemen etc ook! Zodat advokaat dat weet)

4. Ik neem even aan dat u weet welke kenmerken de andere partij dan heeft of uit gedragingen die u konstateert of heeft gekonstateert....(Schrijf dat op) (Hou alles bij data, gesprekken, met WIE etc.). Weten ANDEREN dat? Schrijf die mensen op. Laat ze desnoods als ze dat willen brief schrijven over HUN ervaringen dan met de vrouw-moeder borderliner... (Belangrijk). Vaak zie je gebeuren dat omstanders al zodanig op verkeerde benen staan door manipulatie ook en bedrog bijvoorbeeld dat deze "niets zeggen te weten" en dergelijke smoezen veelal...

5. IS er nu al sprake van valse beschuldigingen (op schrift ook, of in verweerschrift of dergelijke??) Een advies:  DAN aangifte doen van valsheid in geschrifte en dat meen ik omdat zulke mensen dat als kenmerk doen niet alleen bij u doch vaak weer bij volgenden ook...Met andere woorden weerleg dat middels aangifte logischerwijze, bij het EERSTE verweerschrift al van moederskant, als dat niet goed is weergegeven en er bijvoorbeeld gewoonweg leugens in staan ook....

6. HEEFT u NU nog omgang of is dat helemaal weg gelijk al? Vraag dan middels advokaat dat dit niet klopt ook aangezien zo kind vervreemd. (Wat kennellijk dan bedoeling is van haar of kan zijn en dat is kindermishandeling te noemen).

7. U zegt ze is een heel eind uit buurt gaan wonen. Het is maar de vraag of dat dan had gemogen. Immers daarmee benadeelt of kan ze kind benadelen ook in omgang enz. (Is kind ontvoerd? zonder overleg of wat dan ook?) Zeg dat tegen die advokaat want dat kan en mag niet zomaar zonder overleg als u SAMEN gezag over kinderen hebt.......

====U vraagt wie kan me helpen?

Dat kunnen diverse mensen zijn als ze WILLEN.

--Bijvoorbeeld. Politie, AMK (melding situatie), Jeugdzorg, GGZ? (Is ze in behandeling en was ze in behandeling en WAS u bij gesprekken daar of niet bent u buitengesloten (NIET correct denk eraan van die ggz!!), en daarna de RECHTER (die wellicht bijzonder curator aan zal stellen misschien om onderzoek te doen, in belang kind)....(Is kind minderjarig en hoe oud?)

Kortom tot zover even.

Hoop dat u er iets aan kan hebben. Zorg dat als die ggz is betrokken wellicht ZIJ een verklaring afgeven (u bent immers nog belanghebbende als vader ook) dat de dame in kwestie daar in behandeling is geweest of IS....?

Dan kunt u dat meenemen naar de zaak ook voor advokaat enz.

succes.

 

 

 

 
Reactie vraagsteller:
ik zelf heb van haar achtergrond niets op papier bij hande, wel weet ik dat ze nog altijd in "behandeling" was, en daar mee bedoel ik toen ik haar leerde kennen woonde ze "vrij" in een woning van een instelling bleek later.
In de tijd dat ze bij mij heeft gewoond heeft ze ook regelmatig thuis gesprekken gehad via een andere instantie.
En ze zegt nu nog in behandeling te zijn of dat waar is weet ik niet.

ik heb het ongeboren vrucht erkend, het kind erkend, en ouderlijke macht via de rechtbank.
dat wij nog samen ht gezag hebben is omdat we nog geen convenant hebben op gesteld want ook daar konden we het destijds niet over eens worden.

ik heb tot op hede mijn zoon elke week kunnen zien, dat alleen omdat ik evenveel recht heb om hem te zien als zij.
Maar ik ben bang dat zodraik over haar borderline situatie ga beginnen dat ik voorlopig wel even het laatste van hem ga zien.
De moeder in kwestie vraagt nu om een omgangsregeling, waar ik niet mee akoord wil gaan want zoals de zaken nu staan zal ik haar daar alleen mee in het voordeel zetten.
mijn zoon is nu anderhalf, voor zijn eerste verjaardag waren we uit elkaar, niet getrouwd, alleen samenwonend.

Zij is destijds terug richting haar familie gaan wonen omdat ze hier niet kon "aarden".
En ik ging er toen vanuit (deels door de waas die ze over me heen had laten hangen die rook naar manipulatie) dat min zoon gewoon weg met haar mee moest, al heeft me dat tot op de dag van vandaag niet lekker gezeten.
Ik ben nu een half jaar verder is het voor "kindontvoering" niet telaat?

Zijn instanties verplicht mee te werken? ik weet dat de moeder in kwestie ook hun al helemaal aan haar zeide heeft.

B.v.d.
 
Antwoord Beheerder:

Hierom JUIST is betrokkenheid in gesprekken als een borderliner in behandeling is bij ggz of anderszinds zo belangrijk!

Borderliners vermijden dat het liefst wat u denk ik weet wellicht.

(Immers dan kunnen ze allerhande verhalen blijven vertellen ongelimiteerd ook).

Het scheelt in ieder geval dat u kind heeft kunnen erkennen.

Vele zaken zitten in problemen omdat vaders de kans niet eens krijgen of kregen ook.

U heeft NET ZOVEEL gezag als de andere kant. Dat schrijft u. Dat houdt tegelijkertijd wel degelijk in dat u als belanghebbende voor de rechter te boek staat en voor advokaat ook als het goed is.

Logischerwijze zo schrijft u ook, dringt het kennellijk bij u door omdat u weet hoe de moeder is en handelt en wandelt, dat u de hoofdopvoeding niet vertrouwd vindt bij die moeder...

(Zie artikel bijvoorbeeld Kind en Adolescent hierover!!)

Ze zegt dat ze nog onder behandeling is. Zoals u weet zeggen borderliners van alles.

Met andere woorden het éne moment dit en het andere moment weer wat anders. Als het hen maar goed uitkomt op dat moment. Dat is al manipulatie of kan dat zijn, of gewoonweg uit de duim gezogen kan ook nog.

Daarom dient u dat ook zeker te weten eerst. Nogmaals zeer jammer dat u niets dan daarvan op papier heeft. U zoudt wellicht als belanghebbende vader dat nog kunnen vragen aan die instelling ggz of behandelaar...?

U kon het destijd al niet eens worden over een convenant. (Was er door rechter bepaald dan dat er een zorgplan moest worden opgesteld verplicht voor kind??)

Dan zou ik hier eerst ook maar op aandringen middels advokaat lijkt me. Dat is wel de bedoeling zo zegt de wetgever ook immers nu in belang van kinderen?

U heeft elke week tot nu toe kind kunnen zien. Dan heeft u enorm veel geluk kan ik u melden.

Wat me opvalt is de uitspraak die u begint met:

IK BEN BANG, dat zodra etc etc.

Met andere woorden u loopt op eieren? Bang om te zeggen en uw grenzen aan te geven als belanghebbende vader? Dat lijkt me NIET goed ook voor u niet. En ook voor kind niet als u het hebt over zaken die kinderen door haar kunnen schaden in ieder geval.

Hoe komt het dat u ZO LAAT reageert zoals u al schrijft?

Die familie van de moeder, hoe staan die in het verhaal? Als die tegenwerken zit er nog een probleem wat je dikwijls ziet aan ouders van borderliners, die in de hele handel en wandel meegaan ook, zelfs in zaken tot bedrog toe.

En ik ken ze de zaken.

Als dan een rechter bij twijfel niks wenst te onderzoeken zit er wederom al een probleem vandaar dat ik voor meldplicht ben als de ggz te maken heeft met borderliners (moeders veelal). (Zie bpdcentral.com). Doch dat wist men allang en had men kunnen weten al jaren in Nederland dat terzijde.

NEE instanties werken alleen maar mee en dat blijkt als rechter dat oplegt of als ze daar zin in hebben om het oneerbiedig te zeggen.

Zich verschuilende ACHTERAF achter beroepsgeheim bijvoorbeeld of anderszinds.

Wat wellicht WEL mogelijk is is een beklag doen bij een klachtencommissie en zeg nou niet dat dat niet helpt bij voorbaat want dat is niet gezegd namelijk dat het niet zou helpen.

WEET inmiddels Jeugdzorg van de situatie vrouw-moeder met de risico's bijvoorbeeld en hebben er mensen GEMELD of niet. U zoudt dat met redenen kunnen doen of verzoeken ook aan een arts-huisarts die de situatie en moeder kent....

Daarbij heeft u geïnformeerd bij consultatiebureau bijvoorbeeld?

U mag dat gewoonweg doen namelijk dan als rechthebbende vader immers?

Dat staat zelfs in de protocollen naar ik meen.

U doet en dat lees ik in de laatste zin uzelf tekort ergens in en dat is in het feit dat u WEET of zo schrijft u zou weten dat moeder in kwestie hun allemaal aan haar zijde heeft.

Dat ligt er maar aan. Als die instanties niet alles weten immers, kunt u dat toch niet zeggen?

Of er zijn al zaken voorgevallen, die of niet bekend zijn daar, en die niet gezegd zijn daar of gemeld, of alles is gewoonweg niet gezegd. Lijkt me als dat zo is in realiteit OOK niet goed.

Met andere woorden zorg ervoor dat een ieder is ingelicht of kan zijn ingelicht over hoe en wat....

Kortom werk aan de winkel lijkt me. Als u uw doel wilt bereiken zult u de stappen moeten zetten juridisch ook.

Dat is niet anders hier.

En kost moeite en wellicht veel moeite ook.

Zou onmiddellijk eens gaan praten met uw advokaat in de eerste plaats, in belang van kind. Aangezien u al aangeeft dat u in principe niet in gesprek KAN gaan op goede manier met die moeder toch?

U bent bang dat zo schrijft u zelf al.....immers.

 

succes

 

 

 

 

 

 

Beantwoord door:
L.Koppenol
profielpagina


Gerelateerde vragen aan hoeveel kans maak ik op volledig ouderschap:

graag ontvang ik meer info over schaamlipverkleing
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2007-03-15 22:11:00
Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
hoe regel ik co-ouderschap
      [Gesteld in Familierecht]
2009-05-05 11:14:14
Contract uren minderen & ouderschapsverlof
      [Gesteld in Accountancy]
2010-03-24 16:20:49
Hiv kans op besmetting?
      [Gesteld in Seksualiteit]
2012-03-31 22:59:14

Gemiddelde score Borderline: 3.7 (637x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+