Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Chiropractie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Chiropractie en krijg online een antwoord van de specialist in Chiropractie

Zelf een vraag over Chiropractie? Klik hier.
Meer vragen over Chiropractie.
De huidige beheerder van de rubriek Chiropractie:
Naam: Dr. Alan Jenks
Bedrijf: Chiropractie westland
Reactiesnelheid: 170 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Dr. Alan Jenks vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ChiropractieVragen over Chiropractie via RSS. Klik hier.
RSS over Chiropractie op jouw website?Vragen over Chiropractie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ChiropractieVragen over Chiropractie via E-mail. Klik hier.

Pijn negeren in onderrug?

[Gesteld op: 19-01-2010]

Toelichting:
In maart 2008 heb ik een auto ongeluk gehad, waarbij ik de rechtervoorkant van de auto totaal kapot was. Waarschijnlijk is dit met een snelheid van ca. 60 kilomter per uur gebeurd, waardoor er zelfs deuken zaken in het dashboard van mijn knieen. (ik was destijds 19 jaar).

Na het ongeluk had ik dan ook veel vocht in mijn knieen en is er een zeurende pijn in mijn onderrug ontstaan. Bovendien kraakte mijn rug heel erg. Ik ben in die tijd naar de huisarts gegaan, heb foto's laten maken in het ziekenhuis (hier was niets op te zien) en heb een verwijsbrief gekregen voor cesartherapie. Het kraken van mijn rug zou na 3maanden wel verdwijnen. Omdat ik had gelezen dat cesartherapie een soort houdingstherapie was, en dit naar mijn mening niet de oorzaak van de rugklachten was, voelde ik me onbegrepen en dacht dat het nutteloos en pijnlijk was om aan die therapie deel te nemen. Ik heb de verwijsbrief dus laten verlopen.

Ondertussen werd de pijn minder.. als ik maar geen 'gekke' dingen doe. In het dagelijkse leven ben ik eraan gewend geraakt, ik ben er denk ik naar gaan bewegen, waardoor ik er nauwelijks last van heb. Hij kraakt dan alleen nog. Alleen als ik soms iets van de grond pak dan 'ga ik door mijn rug' en zit ik een paar dagen met extra veel pijn. Normaliter doet het alleen extra pijn met buigen, bijvoorbeeld het inladen van een afwasmachine, doet het erg veel zeer. Ik kan die houding ook absoluut niet langer als 10 seconden volhouden. Nu is het zo dat de pijn met ups en downs gaat, dus dan maak ik niet snel een afspraak. In tijden dat ik extra veel last heb van de zeurende pijn in mijn onderrug, straalt het ook soms uit naar mijn boven- en onderbenen. Bovendien kraakt mijn rug nog altijd en in tijden van extra rugklachten, kraakt hij ongelofelijk veel.

In het dagelijkse leven heb ik er geen erge last van. Maar ik ben bang dat het kraken een slecht teken is. Ik wil niet het risico lopen dat ik op jonge leeftijd mijn rug verpest. Wat is het advies?
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

 

Hartelijk dank voor uw vraag. Het is voor mij natuurlijk onmogelijk om zonder kennis van uw dossier specifiek advies te geven. Voor een goede diagnose en behandeladvies heb ik veel meer informatie nodig aangevuld met een uitgebreid lichamelijk onderzoek. 

 

Het is jammer dat je advies van de huisarts niet hebt opgevolgd. Een cesartherapeut of mensendiecktherapeut kan hele goede houdings- en bewegingsadvies geven. Die erg belangrijk kunnen zijn na een ongeval. Omdat door verkramping en kneuzingen het lichaam anders gaat bewegen.

 

Het kraken van de gewrichten en wervels in eigenlijk nooit ernstig of erg. En kan hooguit flink irritant zijn. Het klikken en kraken van gewrichten tijdens het bewegen is niet perse slecht maar ook niet goed. Ik zou daar persoonlijk niet zoveel aandacht aan geven.

 

Een kneuzing (wat ook tijdens een auto ongeluk kan gebeuren) heeft gewoon ook echt veel tijd nodig. Wanneer je je enkel flink gekneusd hebt, kan je daar ook 3 tot 6 maanden last van hebben. Soms zelfs nog wat langer. En het is daarom ook echt belangrijk dat je geduld hebt. 

 

Zeer waarschijnlijk is je rompstabiliteit en rompbalans zeer slecht. Eigenlijk gaat niemand door zijn of haar rug heen bij iets zwaars tillen. Maar altijd bij een sok aantrekken, voet wassen, pen van de grond oppakken, etc. Waarom, omdat we dan niet goed nadenken om de spieren van de romp goed aan te spannen. Dit doe je wel wanneer je iets zwaars moet optillen. Dan let je wel op de houding. Wanneer de coördinatie niet optimaal is, dan reageren de spieren in adequaat en ga je door de rug heen. 


Het lijkt me dan ook verstandig dat u een afspraak maakt bij een erkende NCA chiropractor bij u in de buurt. Tijdens uw eerste bezoek gaat u samen met de chiropractor bespreken hoe het er met uw gezondheid en mogelijke klachten voorstaat (anamnese of vraaggesprek). Hierna zal de chiropractor overgaan tot een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Centraal hierin staat uiteraard uw mogelijke klacht, maar tevens wordt de samenhang met andere lichaamsdelen onder de loep genomen. Bij dit onderzoek moet u denken aan neurologisch, orthopedisch en chiropractisch onderzoek. Er kunnen een aantal specifieke neurologische testen bij u gedaan worden.

 

Omdat het menselijk lichaam als een geheel functioneert is het vaak van groot belang om de tijd te nemen voor dit eerste consult. De chiropractor kan u na het vraaggesprek en lichamelijk onderzoek aangeven of u in aanmerking komt voor behandeling of dat u eventueel doorverwezen dient te worden. U krijgt dan een rapport van bevindingen. Hierin wordt u uitgelegd wat er aan de hand is en wordt u een behandelplan voor gesteld om tot verbetering te komen. Uiteraard wordt de behandeling altijd toegespitst op de patiënt en de klacht. De chiropractor behandelt de klacht altijd heel specifiek, daarbij kan gebruik gemaakt worden van hele subtiele manipulatieve technieken maar daarnaast maakt de chiropractor ook gebruik van hele andere soms hele zachte behandeltechnieken. De behandeling wordt altijd toegespitst op de patiënt en de klacht.

 

Ik wens u alle succes om ze snel mogelijk een oplossing te vinden voor uw klachten. Het is wel belangrijk dat de chiropractor die u belt lid is van de NCA en geregistreerd staat bij de SCN. Dan weet u zeker dat u naar een erkende chiropractor gaat die voldoet aan alle kwaliteitseisen en dat de verzekering de consulten vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw polisvoorwaarden.

 

Ik hoop u vraag voldoende beantwoord te hebben. Mocht u nog vragen hebben of zijn er nog onduidelijkheden dan kunt u natuurlijk altijd weer contact opnemen met een NCA chiropractor of de Nederlandse Chiropractoren Associatie.

 

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC
chiropractor
www.kliniekatlas.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Pijn negeren in onderrug?:

ik heb artrose aan de facetgewrichten L4 en L5
      [Gesteld in Chiropractie]
2010-01-29 08:58:57
vanwaar die hevige pijn
      [Gesteld in Chiropractie]
2008-08-02 10:46:38
Pijn in onderrug en tinteling linkerbovenbeen
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-05-25 13:36:40
behandeling voor versleten wervels
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-10-19 23:17:25
's nachts (febr) plotselinge pijn in re bill.
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-10-24 10:36:02

Gemiddelde score Chiropractie: 8.1 (419x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • kunst expertise
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  257446
  Beheerders:  1024

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  168 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+