Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Loopbaan » Beroepskeuze
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Beroepskeuze en krijg online een antwoord van de specialist in Beroepskeuze

Zelf een vraag over Beroepskeuze? Klik hier.
Meer vragen over Beroepskeuze.
De huidige beheerder van de rubriek Beroepskeuze:
Naam: Ingrid J.M. Neve
Bedrijf: Artemis loopbaanbegeleiding
Reactiesnelheid: 46 uur
Waardering: 7.1 (van max. 10)
Meer informatie over Ingrid J.M. Neve vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BeroepskeuzeVragen over Beroepskeuze via RSS. Klik hier.
RSS over Beroepskeuze op jouw website?Vragen over Beroepskeuze op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BeroepskeuzeVragen over Beroepskeuze via E-mail. Klik hier.

huisvrouw

[Gesteld op: 19-01-2010]

Toelichting:
hallo,
ik ben al 4 jaar huisvrouw en moeder van 2 kinderen, maar ik zou nu heel graag weer buiten de willen werken ik heb een mbo3-kraamverzorgings diploma maar ik zou heel graag een ander beroep wilen doen hoe en wat kan ik doen.
heel graag u advies en reactie hierop.
groet,

linda.
Antwoord:

Beste Linda,

Er zijn vier mogelijkheden.

A  Koop in het weekend enkele dikke zaterdagdagbladen met veel vacatures. Je mag ook op Internet op een of meer vacaturesites kijken, maar daar verdwaal je al gauw. Verzamel alle aantrekkelijke vacatures die je daar vindt. Herhaal dit eventueel nog een of twee keer in andere weekenden. Denk hierbij zeker nog niet te gauw dat je het niet kunt of dat die mogelijkheid toch niet voor je is weggelegd, omdat je de opleiding niet hebt of niet aankan. Kijk nog vooral of je het werk zelf aantrekkelijk lijkt. Je hebt als het goed is nu een stapel(tje) vacatures. Kies hieruit een top 10, nog alleen op aantrekkelijkheid. Informeer nu verder, verdiep je beeldvorming en kennis, ga eens praten met mensen die dat werk doen. Kijk wat je nog zou moeten doen om zo'n baan of functie te kunnen vervullen. Bijvoorbeeld een cursus of opleiding. Lees alle informatie goed door. Overleg met anderen die dicht bij je staan, die positief in het leven staan of die jou min of meer kennen. Vraag je af wat de reacties die je krijgt voor jou betekenen en wat je uiteindelijk zelf vindt. Maak nu een top3, nu ook met enige realiteitszin in het achterhoofd. Kies hieruit de beste optie, waar investering en wat je terugkrijgt in een goede verhouding staan. Die past bij wat haalbaar is in je huidige situatie.

B  Kijk op Internet op allerlei vacature- en loopbaansites of je tests kunt vinden. Doe er een aantal op het gebied van capaciteiten, belangstelling en persoonlijkheid. Een aanrader is bijvoorbeeld werk.nl, vakbaan.nl of opentest.nl. Soms komt hieruit een serie mogelijke beroepen, waarmee je dan weer verder aan de slag kunt. Kijk eventueel ook op vacatures bij uitzendbureaus om ideen op te doen.

C  Als je globaal al weet in welke richting je het zoekt, kunnen een of enkele informatieve gesprekken op uurbasis je de juiste concrete mogelijkheden bieden en je helpen bij het selecteren en kiezen. Zie D.

D  Een loopbaantraject bij ARTEMIS kan je in elk geval heel goed helpen om uit deze vraag te komen. Je krijgt dan ook veel objectieve informatie over jezelf, wat je kunt, hoe je werkt, je vaardigheden, eigenschappen, interessen en zelfvertrouwen en motivatie. Deze wordt gezamenlijk op waarde geschat en vertaald naar goede, aantrekelijke mogelijkheden in werk. Problemen en onzekerheden worden zo goed mogelijk getackeld en overwonnen en er wordt in overleg een goed keuzeplan gemaakt en evrvolgens een plan hoe je de gemaakte keuze nu verder gaat realiseren.

Neem in optie C. of D. contact op met 024-3237504 of met www.artemisloopbaanbegeleiding.nl of info@artemisloopbaanbegeleiding.nl.

N.B.  In sommige gemeenten is er een budget voor NUG-ers (niet-uitkeringsgerechtigden) of voor herintredende vrouwen. Informeer hiernaar bij je gemeente.

Veel succes,

Namens ARTEMIS Loopbaanbegeleiding,

Ingrid J.M. Neve  

  

Beantwoord door:
Ingrid J.M. Neve
profielpagina


Gerelateerde vragen aan huisvrouw:

Huisvrouwenkorting laten toepassen, ja of nee?
      [Gesteld in Belastingen-Friesland]
2009-05-15 11:11:24
wat houdt de huisvrouwen toeslag nou in?
      [Gesteld in Belastingen-Utrecht]
2009-10-21 17:17:40
ik wao en mijn vrouw werk 40 uur pm
      [Gesteld in FinanciŰle Planning]
2010-02-10 14:36:58
Hoeveel mag verdienen dmv PGB ivm huisvrouwengeld
      [Gesteld in Belastingen-Overijssel]
2012-08-07 23:21:08
Huisvrouwengeld en bijstand?
      [Gesteld in Belastingen-Overijssel]
2014-07-25 02:05:14

Gemiddelde score Beroepskeuze: 7.1 (58x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+