Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franÁaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiůn espaŮola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Loopbaan » Režntegratie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Režntegratie en krijg online een antwoord van de specialist in Režntegratie

Zelf een vraag over Režntegratie? Klik hier.
Meer vragen over Režntegratie.
De huidige beheerder van de rubriek Režntegratie:
Naam: Leon Soons
Bedrijf: Strada arbeidsmobiliteit & re-integratie
Reactiesnelheid: 28 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over Leon Soons vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RežntegratieVragen over Režntegratie via RSS. Klik hier.
RSS over Režntegratie op jouw website?Vragen over Režntegratie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RežntegratieVragen over Režntegratie via E-mail. Klik hier.

wAT IS EEN RECRUITBUREAU?

[Gesteld op: 18-01-2010]

Toelichting:
Goedendag! ik zit een half jaar in de w.w. momenteel valt het niet mee om een baan te vinden. De coach van het u.w.v. heeft mij doorverwezen naar een recruitersbureau( reintegratie).
Wat houdt dit eigenlijk in?
Ik mag nu toch nog zelf nog wel zoeken naar leuk werk. Of gaan zij dat voor mij doen? En moet ik dan willekeurige baan aannemen?
Kunt u mij dat uitleggen?
Ik hoor het graag van u?
vr, gr. Jon
Antwoord:

Ik ben vandaag pas administrator van deze rubriek geworden. Jouw vraag staat al heel lang open helaas, dus ik weet niet of je nog op antwoord zit te wachten.

Ik zal de vraag in elk geval beantwoorden. 

Als je door het UWV wordt verwezen naar een bureau om je te ondersteunen bij je re-integratie hangt het ervan af of dat voor een IRO (individuele re-integratie overeenkomst) of met een andere bedoeling geldt. Bij een IRO mag je zelf het bureau kiezen. Onder welke naam zo'n bureau te boek staat is niet belangrijk, zij moeten wel een zgn. raamovereenkomst met het UWV hebben dat ze zulke trajecten mogen uitvoeren.

De ondersteuning die je krijgt betekent niet dat alleen het bureau voor jou op zoek gaat naar werk. Uiteindelijk ben jij degene die zal worden aangenomen in een neuwe baan en zul je dus ook zelf de sollicitatie moeten doen. Het bureau kan wel deuren voor je openen, een goed woordje voor je doen, tekst en uitleg geven maar tenslotte ben jij degene die door die deur naar binnen zult moeten gaan. Vaak is aan het begin van zo'n traject ook nog niet helemaal duidelijk wat voor jou allemaal passend werk kan zijn. Daarom is ook nog niet vanzelfsprekend dat in het bestaande netwerk van een bureau ook een passende baan voor jouw te vinden is. Jijzelf en het bureau zal dan het netwerk moeten uitbreiden. In het kort komt het erop neer dat een re-integratiebureau ondersteuning biedt maar niet alle werk uit je handen neemt.

Leuk werk of een willekeurige baan? De regels zijn op dit moment zo dat je in het eerste jaar van je werkloosheid naar een PASSENDE baan moet zoeken. Na dat jaar wordt ALLE gangbare werk als passend beschouwd. Dat betekent dat je gedurende het eerste jaar op zoek kan naar een baan die je leuk vindt maar dat je er rekening mee moet houden dat zo'n jaar heel snel voorbij gaat. Bovendien is het verstandig een baan te accepteren die je aankan en van daaruit op zoek te gaan naar een baan die je echt leuk vind. De kans van slagen om een leuke baan te vinden wordt veel groter als je daarnaar kan solliciteren als je al werk hebt. Helaas zijn nog (veel te) veel werkgevers huiverig om mensen aan te nemen die langer dan 3 maanden werkloos zijn. Leuk werk wil iedereen, bedenk alleen hoe je eraan kan komen en dan is werkloos zijn geen voordeel.

Als je na een jaar werkloosheid valt onder de PAWA (regeling PAssend WerkAanbod) dan wordt de druk om werk te accepteren heel erg groot. Niet alleen wordt dan vrijwel alle werk als passend aangemerkt maar ook werk dat minder betaald. Als werk tot 60% van je WW-uitkering betaalt is dat passend. Je krijgt dan wel een tijdelijke aanvulling van het UWV maar je begrijpt dat het er dan allemaal niet leuker op wordt!

mvg,

Leon Soons, Strada Arbeidsmobiliteit

Beantwoord door:
Leon Soons
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Režntegratie:
Persoonlijke Veranderprocessen


Gerelateerde vragen aan wAT IS EEN RECRUITBUREAU?:

Eerder stoppen met werken
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:20:27
Adverteren in Yahoo!?
      [Gesteld in Search Engine Advertising]
2007-03-12 23:23:03
Ondermaats presterende werknemer
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:33:31
Online verzekering afsluiten
      [Gesteld in Verzekeringen]
2006-09-01 13:23:46
Laptop geeft donker scherm.
      [Gesteld in Laptops]
2006-09-18 16:39:14

Gemiddelde score Režntegratie: 6.9 (105x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+