Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Borderline
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Borderline en krijg online een antwoord van de specialist in Borderline

Zelf een vraag over Borderline? Klik hier.
Meer vragen over Borderline.
De huidige beheerder van de rubriek Borderline:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BorderlineVragen over Borderline via RSS. Klik hier.
RSS over Borderline op jouw website?Vragen over Borderline op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BorderlineVragen over Borderline via E-mail. Klik hier.

Borderline en alleenstaand ouderschap

[Gesteld op: 14-01-2010]

Toelichting:
Hallo, ik heb vandaag in een gesprek met ggz een behoorlijke tik gekregen. Er werd gezegd dat ik borderline heb, ik zag mijn kansen op vriendschappen relaties etc gelijk al tot nihil verschrompelen en ben online gaan kijken of dat reeël is en of er ook andere uitzichten zijn, nu valt het mij op dat er heel negatief word gereageerd op/over mensen met borderline. Relaties niet aan beginnen, ze manipuleren, zuigen je leeg, denken alleen aan zichzelf, aandachttrekkers etc,maar wat mij heel verdrietig maakt 'geen hoofdverzorger' laten worden van eventuele kinderen. Nu ben ik aankomende april al 11! Jaar alleenstaande ouder zonder contact met de vader van mijn kinderen (dat pas 8 jaar) omdat hij agressief was en mijn dochter openbaarde misbruikt te zijn. Ook kwam ik er later achter dat ons middelste kind door hem is misbruikt en ik kon niet anders dan weggaan juist voor de veiligheid van de kinderen... vraag 1*waarom zouden mijn kinderen ineens bij mij in gevaar zijn omdat ik de stempel borderline zou krijgen? Vraag 2*Kan mijn ex met dit soort informatie ineens na 8 jaar de kinderen opeisen puur om mijn 'etiket'? Mijn 2 jongsten 11 en 14 jaar hebben pdd-nos en de 14jarige een verstandelijke beperking, ik ben introvert,sociaal geisoleerd en heb geen losse seksuele relaties en ook geen zelfmoordpogingen, wel gedachten maar ik ben extreem bang om dood te gaan dus dat is erg complex (1relatie in bijna 11 jaar, verbroken door afstand / complexe kinderen financiele verantwoording die hij niet zag zitten en drukte van een kompleet gezin in zijn nette huisje) en toch heb ik borderline. Dus hoe zit dit praktisch/juridisch met opvoeden van kinderen?
Antwoord:

Als de diagnose goed is is er sprake van zoals deskundigen zeggen een geestesstoornis. Waar u het niet over heeft is of u in therapie bent, let wel goede therapie, en wat u aan uw "ziekte"hebt gedaan om "ervanaf" te komen als dat mogelijk zou zijn. Sommigen zeggen bij sommigen van wel en andere deskundigen zijn het daar zeer zeker niet over eens. Dat maakt het niet gemakkellijker. Op uw verhaal hier ga ik niet alleen af. Daar begin ik niet aan, ook al omdat dat niet verstandig is.

Voor de rest zult u echt met uw probleem bij eerst een goede psychiater terechtmoeten en ook kennellijk met uw zaak verder bij een advokaat.

De rechter bepaalt of u in staat bent tot opvoeden of zo kan worden geacht. Dan zal er denk ik wel een onderzoek aan vast kunnen zitten daarbij.

Wellicht voor zaken ook die aan de orde zijn in uw gedrag kennellijk anders geven ze geen diagnose borderline neem ik aan.

Kijk voor u zelf wellicht eens op Trimbos, en andere gzz instellingen of vraag eens aan uw huisarts of u therapie dan kunt volgen.

U kunt ook wellicht het hele verhaal hier niet vertellen, doch relaties gaan niet over alleen door de afstand uiteraard.

Het valt me toch gelijk al op dat u in het verhaal oorzaken benoemt die u buiten zichzelf plaatst. Wellicht is dat al een kenmerk of kan het zijn van dat borderline.

Maar dat wist u al uiteraard.

Anders stelde u de vragen niet.

Ga naar een goeie psychiater bijvoorbeeld om verder advies wat u kunt doen eraan aan uzelf.

Verstandig. Ook voor kinderen.

En kinderen hebben recht op eigen vader. Dat in de eerste plaats ook.

 

 
Reactie vraagsteller:
Jaja ik lees het al, geef iemand een etiket en je bent gelijk niet meer dan dat etiket. Er zijn bij mij thuis meerdere mensen geweest voor onderzoek omgangsrecht en ook ondersteuning opvoeding gehandicapten maar ik ben altijd nog hoofdopvoeder geweest, waarom zou dat met een etiket ineens niet pluis/ gevaarlijk zijn? Iemand met borderline is geen goede ouder daarom en een ouder die zijn kinderen misbruikt moet toch nog ouder kunnen zijn puur omdat het nu eenmaal de biologische ouder is. De rechtbank heeft een omgangsregeling tot 2 keer toe voor de vader afgewezen juist vanwege het gevaar voor herhaling dus hoezo is dit de schuld aan anderen toeschuiven? Hij is verantwoordelijk voor zijn daden. Ja kinderen hebben rechten, maar als het op veiligheid aankomt moet je afwegen. Mijn vraag was dus duidelijk, u had ook ' ik heb hier geen antwoord op' mogen schrijven, dit lijkt een beetje op ' oh weer zo één' .
 
Antwoord Beheerder:
Niets te danken.
Beantwoord door:
L.Koppenol
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Borderline en alleenstaand ouderschap:

Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
hoe regel ik co-ouderschap
      [Gesteld in Familierecht]
2009-05-05 11:14:14
vazalo-wetgeving
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-02-20 01:06:48
waar heb ik allemaal recht op?
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-09-10 19:07:26
Aanvraag ontheffing sollicitatieplicht
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2011-08-03 11:42:42

Gemiddelde score Borderline: 3.7 (637x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+