Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Mensen » Maatschappelijk Werk En Dienstverlening (MWD)
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD) en krijg online een antwoord van de specialist in maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD)

Zelf een vraag over maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD)? Klik hier.
Meer vragen over maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD).
De huidige beheerder van de rubriek maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD):
Naam: Nona
Bedrijf: Coaching
Reactiesnelheid: 1851 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over Nona vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD)Vragen over maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD) via RSS. Klik hier.
RSS over maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD) op jouw website?Vragen over maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD) op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD)Vragen over maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD) via E-mail. Klik hier.

Van bijstand wwb naar wia/wao

[Gesteld op: 14-01-2010]

Toelichting:
Hallo, ik heb al 3 jaar een wwb (bijstands?) uitkering bij de gemeente, en heb hier veel problemen mee. Ik heb alleen een postadres, en kan me nergens in laten schrijven zonder verlaging van mijn uitkering. (mocht ik mijn uitkering behouden is dat misschien wel mogelijk) Omdat mijn situatie aan het verslechteren is (psychische en lichamelijk) schijnt wia voor mij beter te zijn, hoe kom ik vanuit de sociale dienst bij de wia/wao terecht, zonder hulp van de sociale dienst, zij willen mij namelijk niet helpen...

Alvast bedankt!!
Antwoord:
Dag,

Ik denk dat dit heel lastig is. Namelijk; een WWB uitkering ontvangt u als u geen recht heeft op andere uitkeringen. Ofwel; waarschijnlijk heeft u geen recht op een andere uitkering. De WIA (voorheen WAO) is er voor om uw inkomen aan te vullen op basis van wat u niet kunt werken. Er wordt dus uitgegaan van dat u gaat re-integreren (werk zoekt/krijgt) en dat u naar vermogen uren maakt. Als u hiermee onvoldoende verdiend wordt dit aangevuld met de uitkering. Het kan wel in eerste instantie zo zijn dat u volledig uitkering krijgt, maar u moet wel gaan toewerken naar werk. Als dit om de een of andere manier niet kan krijgt u een WWB (er kunnen uiteraard meer redenen zijn voor een WWB).

Mijn advies is om naar uw huidige situatie te kijken samen met een maatschappelijke organisatie of een maatschappelijk werker om te bezien wat de mogelijkheden zijn. Deze hebben vaak ook meer ingang bij gemeenten en uitkerende instanties zodat zij wellicht wel medewerking krijgen.

Ik wens u veel succes toe bij het vinden van onderkomen en een inkomen/uitkering waarvan u kunt rondkomen. Probeer te focussen op het kunnen rondkomen, en niet of de uitkering verlaagd wordt (zo zou bijvoorbeeld uw uitkering verlaagd kunnen worden, en aan de andere kant kunt u misschien huursubsidie ontvangen).

Vriendelijke groet, Erwin
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Van bijstand wwb naar wia/wao:

geldt het recht van voorkoop bij bouwgrond
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-09-29 18:37:27
Verjaring 20 of 30 jaar ????
      [Gesteld in Tuin]
2008-12-01 20:19:05
Trainingsschema?
      [Gesteld in Fitness]
2009-01-08 15:17:05
hoe krijg ik dunne benen en een patte buik ?
      [Gesteld in Kickboksen]
2009-06-25 17:35:32
rechten en verplichtingen bij wwb uitkering
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-09-22 13:28:33

Gemiddelde score maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD): 5.7 (3x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+