Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Advocaten-Limburg
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Advocaten-Limburg en krijg online een antwoord van de specialist in Advocaten-Limburg

Zelf een vraag over Advocaten-Limburg? Klik hier.
Meer vragen over Advocaten-Limburg.
De huidige beheerder van de rubriek Advocaten-Limburg:
Naam: Advocatenkantoor Exaten
Bedrijf: Advocatenkantoor exaten
Reactiesnelheid: 22 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Advocatenkantoor Exaten vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Advocaten-LimburgVragen over Advocaten-Limburg via RSS. Klik hier.
RSS over Advocaten-Limburg op jouw website?Vragen over Advocaten-Limburg op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Advocaten-LimburgVragen over Advocaten-Limburg via E-mail. Klik hier.

Moeten wij het paard terug nemen?

[Gesteld op: 13-01-2010]

Toelichting:
Wij handelaar hebben paard verkocht aan particulier. Paard is voor de verkoop aan particulier geheel klinisch goedgekeurd. Hij heeft er 10 weken meegereden en het ging allemaal goed. Daarna kreeg het paard iets en heeft hij de dierenarts ingeschakeld ook hij vertelde dat er klinisch niks mis mij was, misschien rijtecnisch? Daarna weer vier weken meegereden en toen kreeg het paard weer iets, weer een dierenarts ingeschakeld en vertelde dat het misschien in de rug zat, misschien rijtechnisch? Wij zijn gaan kijken naar het paard en bij aankomst zagen wij een grote schuurplek op haar rug door wrijving van het zadel. Wat zijn onze rechten en moeten wij het paard terug nemen wat twee keer geheel gezond is verklaard?
Antwoord:
Beste vragensteller,

Gebreken bij paarden zijn veel voorkomende geschilpunten, mede omdat voor de kopers de paarden niet alleen een behoorlijke financiele waarde vertegenwoordigen, maar omdat er ook vaak veel emotie bij komt kijken.

Ik ga er verder van uit dat het paard als rijpaard verkocht is en ook als zodanig geschikt was. Een paard kan volledig gezond zijn zolang het niet gereden wordt, maar door bepaalde gebreken niet geschikt zijn als rijpaard.

Als u een gezond paard heeft geleverd, en u kunt dit door stukken, bijvoorbeeld een keuringsrapport, aantonen, dan heeft u in principe aan uw verplichtingen voldaan. Het kan echter zijn dat het paard een "verborgen" gebrek heeft gehad, dat ten tijde van de keuring niet kenbaar was. In principe is het dan aan de koper om aan te tonen dat dit gebrek al voor de koop is ontstaan en dat dit verborgen was.

Als ik uw verhaal lees krijg ik de indruk dat bij u het vermoeden leeft dat het paard met een slecht passend of anderszins ongeschikt zadel is gereden en dat daardoor de klachten zijn ontstaan. Als dat het geval is, dan kan het wellicht raadzaam zijn als de koper blijft volharden in zijn verzoek tot terugname en u het paard zelf toch ook terug wilt nemen eerst een nieuwe keuring te laten uitvoeren. Als een paard blijvende schade overhoudt aan een drukplek (witte vlekken of gevoelige plekken) dan kan dat tot een waardevermindering leiden, vooral als dit het gevolg is van een verwijtbare tekortkoming van de koper. Wellicht kunt u het paard dan tegen een lagere waarde terugkopen, zodat de schade beperkt blijft.

Mocht de koper blijven volharden in diens standpunt dan kan hij u in principe in rechte betrekken. Als hij door de rechter in zijn gelijk zou worden gesteld dan kan deze u tot terugname en/of schadevergoeding verplichten. Ik raad u dan ook aan reeds nu een goed dossier op te bouwen met keuringsrapporten, verklaringen van dierenartsen en telefoonnotities.

Met vriendelijke groet,
Katja Bouwens
Advocatenkantoor Exaten
http://www.advocatenkantoorexaten.nl

---
Alle adviezen zijn vrijblijvend en enkel gebaseerd op de (vaak summiere) casusposities die in de vraag worden weergegeven. Deze adviezen zijn dan ook enkel als richtinggevend bedoeld en kunnen geen volwaardig juridisch advies vervangen. Als advocatenkantoor zijn wij niet aansprakelijk voor de eventuele gevolgen van het handelen naar aanleiding van dit advies.
Beantwoord door:
Advocatenkantoor Exaten
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Moeten wij het paard terug nemen?:

paard bokt tijdens rijden.
      [Gesteld in Fries]
2009-10-18 01:02:48
Paard met gebreken
      [Gesteld in Advocaten-Limburg]
2009-11-02 12:17:04
Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16
Sta ik sterk juridisch?
      [Gesteld in Hippisch recht]
2014-03-17 19:02:17
Gekocht paard is niet betrouwbaar.
      [Gesteld in Advocaten-Flevoland]
2016-03-23 03:03:46

Gemiddelde score Advocaten-Limburg: 8.4 (232x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258148
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+