Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » E-commerce & E-business
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek E-commerce & E-business en krijg online een antwoord van de specialist in E-commerce & E-business

Zelf een vraag over E-commerce & E-business? Klik hier.
Meer vragen over E-commerce & E-business.
De huidige beheerder van de rubriek E-commerce & E-business:
Naam: Peter Hebly
Bedrijf: Sfr services for retail
Reactiesnelheid: 253 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Peter Hebly vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over E-commerce & E-businessVragen over E-commerce & E-business via RSS. Klik hier.
RSS over E-commerce & E-business op jouw website?Vragen over E-commerce & E-business op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over E-commerce & E-businessVragen over E-commerce & E-business via E-mail. Klik hier.

Hoe kan ik gebruik van onze database stoppen?

[Gesteld op: 10-09-2007]

Toelichting:
Twee jaar geleden hebben wij voor onze webshop een applicatie laten ontwikkelen. De leverancier heeft een derde ingeschakeld die destijds onze webshop heeft gebouwd. April 2006 hebben wij deze nieuwe webshop in gebruik genomen en onze database gevuld met producten, standaard teksten tbv email en brieven. Ongeveer een maand werden wij geconfronteerd met een exacte kopie van onze website, alleen het logo en enkele kaderkleuren waren veranderd. Na onderzoek bleek onze gehele database gekopieerd te zijn. Het gaat dus om alle ingevoerde data als producten, omschrijvingen, etc.
Nadat wij dit hebben geconstateerd hebben wij de concurrende winkel tot driemaal gesommeerd onmiddelijk te stoppen met de publicatie en gebruikmaking van onze database. Deze winkel heeft uiteindelijk na vier dagen de website uit de lucht gehaald. Nu zien wij in de ontwikkelomgeving nog steeds onze data verschijnen. Hoe kunnen wij hen dwingen om te stoppen met het onrechtmatig gebruik maken van ons werk?
Antwoord:
Beste vrager,

Dank voor uw vraag en excuses voor de veel te late beantwoording. Uw vraag is eigenlijk een juridische. U hebt het immers over het "dwingen om te stoppen met het onrechtmatig gebruikmaken van uw werk". Nu ben ik zelf geen jurist, maar ik kan allicht een poging doen om wat licht over uw zaak te werpen:

U zegt het eigenlijk zelf al: wat uw opponent doet is volgens u onrechtmatig. Aldus kunt u overwegen de rechter te vragen om u in het gelijk te stellen, ofwel: een rechtzaak. De rechter is bovendien de enige die desnoods het middel "dwang" mag uitoefenen. Vaak is het echter genoeg om uw advocaat in te schakelen voor een mooie juridische "dreigbrief" (als ik dat woord mag gebruiken). Maar u hebt zulks blijkbaar al eens gedaan en nog steeds duikt uw data op in hun ontwikkelomgeving. Dat kan voor u aanleiding zijn voor een tweede brief van de advocaat of zelfs om een schadevergoeding te eisen. Uw advocaat of jurist kan u daarbij het beste adviseren.

Voor wat betreft het technische gedeelte van uw verhaal, begrijp ik dat u nogal zit met het idee dat uw webserver zo lek is als een mandje. Hoe anders kan een exacte kopie gemaakt zijn immers? Nu is het natuurlijk zo dat alle gegevens die via uw webshop openbaar worden gemaakt, zoals bijvoorbeeld de prijzen, ook beschikbaar zijn voor de concurrent. Die kan aldus uw assortimentsindeling, prijzen, eventueel zelfs afbeeldingen reproduceren. Maar het lijkt in uw geval voordehandliggender dat daadwerkelijk een datakopie is gemaakt van uw webserver en dat zou inderdaad een "lek" inhouden. Zelf ben ik niet zozeer een techneut en dus adviseer ik u sterk een deskundige op gebied van serverbeveiliging te raadplegen. Wel kan ik mij uit mijn eigen arbeidsverlegen een situatie herinneren dat de volledige database van de website van mijn toenmalige werkgever via de browser toegangkelijk was. De databasebestanden (.mdb) konden in principe vrij eenvoudig worden gedownload. De exacte bewoording voor dat probleem ben ik kwijt, maar enkele termen die toen vielen waren "rootserver" en "toegang via http". De oplossing zat in "ODBC databasekoppelingen". Wellicht kunt u die termen eens voorleggen aan uw techneut.

Samengevat: U hebt twee problemen die ook op verschillende gebieden deskundigheid vragen om tot een goede oplossing te komen. Mijn advies is om uw advocaat in te schakelen voor de kwestie "plagiaat, onrechtmatigheid, rechtzaak, schadevergoeding" en een specialist op gebied van (web)serverbeveiliging voor de kwestie "datalekkage".

Ik hoop u hiermee toch - beter laat dan nooit - een beetje geholpen te kunnen hebben.

Met vriendelijke groet,
Peter Hebly
Beantwoord door:
Peter Hebly
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Hoe kan ik gebruik van onze database stoppen?:

MIJN VROUW WERKT SINDSKORT IN DE PROSTITUTIE
      [Gesteld in Prostitutie]
2007-03-08 15:00:02
roken???
      [Gesteld in Nicotineverslaving]
2007-03-13 13:55:27
ik wil stoppen met aftrekken
      [Gesteld in Seksualiteit]
2009-06-13 21:58:13
Hoe kan hij stoppen met roken ?
      [Gesteld in Nicotineverslaving]
2011-01-12 12:15:14
HELP! Problemen met Entourage
      [Gesteld in Apple]
2011-07-19 08:24:20

Gemiddelde score E-commerce & E-business: 9.0 (3x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+