Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Depressie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Depressie en krijg online een antwoord van de specialist in Depressie

Zelf een vraag over Depressie? Klik hier.
Meer vragen over Depressie.

Beheerder worden?

De rubriek Depressie heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Depressie Klik hier.

RSS over DepressieVragen over Depressie via RSS. Klik hier.
RSS over Depressie op jouw website?Vragen over Depressie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over DepressieVragen over Depressie via E-mail. Klik hier.

Hoe kan in mijn dystime stoornis een plaats geven

[Gesteld op: 11-01-2010]

Toelichting:
Sinds mijn 15e al depressief, op mijn 27e drie x suicidaal geweest. Alles al geprobeerd op therapiebasis-alternatieve therapie. Relaties lukken niet. Trek mezelf vaak terug. Ik ben inmiddels 38 jaar en heb er nog steeds last van. Werk hou ik zo 1,5 a 2 jaar vol, parttime en moet mij dan geregeld ziek melden. Krijg ik ooit rust in mijn leven. Ik heb soms helemaal geen zin in mijn leven en vraag mezelf af wat ik hier nog voor toegevoegde waarde op aarde heb.
Antwoord:
Hallo.   Als u van u depressie af wild of er beter mee wild leren omgaan dan is het belangrijk te weten wat u depressie veroorzaakt.   Het zou kunnen dat u tot de hele kleine groep mensen behoord die een aangeboren depressie heeft, of zou het zou zo kunnen zijn dat er misschien ooit iets gebeurt is dat deze dysthymie veroorzaakt heeft.   Voor iemand die all heel lang depressieve klachten heeft kan het soms verstandig zijn om zich voor intensive therapie voor een aantal maanden klinische op te laten nemen zodat men zich volledig met zijn / haar herstel kan bezig houden.   Het is vrij gebruikelijk om antidepressiva te nemen tegen een dysthyme stoornis, alleen komt het vrij vaak voor dat mensen die al lang antidepressiva gebruiken hier op een gegeven moment resistent voor worden soms kan men dan naar andere medicatie overschakelen voor ongeveer het zelfde resultaat.   Vaak is het aan te raden om een antidepressiva of een soort gelijk middel te gebruikt omdat dit het leven een behoorlijk stuk leefbaarder kan maken.   Ondanks dat u al veel therapieën geprobeerd heeft lijkt het mij toch verstandig om  u aandoening een plek in u leven proberen te geven en om te blijven proberen er van af te komen of er op zijn minst goed mee om te leren gaan, u kunt dit het beste doen door het volgen van intensive psychotherapie.   Ik raad u aan om met u huisarts of psychotherapeut de mogelijkheden en de wenselijkheid voor  medicatie en een eventuele opnamen te overwegen.   Ik wens u veel sterkte   Erik .
 
Reactie vraagsteller:
AL wat u adviseert heb ik al reeds gehad, ik ben tien jaar geleden voor 9 mnd opgenomen geweest en psychotherapie heb ik al ontzettend lang gehad allemaal. Voor de rest het ik al tientallen soorten andere medicaties gehad en geprobeerd.
 
Antwoord Beheerder:
Hallo.   Aangezien u opgenomen bent geweest voor u dysthymie, jarenlang psychotherapie gevolgd hebt en veel verschillende soorten medicatie hebt geprobeerd snap ik dat u nu graag u ziekte een plek wild geven en verder zo goed mogelijk verder met u leven wild.   Voor iedereen betekent leven met een dysthymie weer wat anders persoonlijk belemmert mijn dysthymie mij zodanig in mijn bewegingsvrijheid dat het voor mij onmogelijk is om te werken.   U werkt parttime en ook al moet u zich geregeld ziek melden vind ik het feit dat het u lukt om te werken iets waar u behoorlijk trots op kan zijn.   Dat relaties niet lukken komt vaker voor bij mensen met depressieve klachten, door het jarenlang volgen van therapie weet u waarschijnlijk waar u depressieve klachten vandaan komen.   De oorzaak van u dysthymie is er waarschijnlijk ook de oorzaak van de problemen die u heeft met het aangaan en behouden van een relatie.   Hoewel u zich vaak terug trekt heeft u wel behoefde aan een relatie ik adviseer u om te proberen als u de kans heeft  zo onbevangen mogelijk aan een relatie te beginnen en zeker ook open over u  dysthymie en u beperkingen te zijn.   Indien u een geregeld leven leid met sociale contacten en eventueel een partner dan is het over het algemeen makkelijker om een balans tussen u dysthymie en u levensstijl te vinden dan wanneer u alleen de hele dag thuis zit.   Daarom raad ik u aan om zoveel mogelijk actief te blijven zodat u niet veel thuis komt te zitten en de kans loopt om behalve u dysthymie ook nog een sociale of agorafobie te ontwikkelen.   Uit persoonlijke ervaring weet ik dat een dysthymie soms bijna ongemerkt heel snel kan verslechteren, terug op het oude nivo te komen gaat vaak met heel veel moeite gepaard.   Daarom adviseer ik u om goed op te letten of u situatie verslechterd en op tijd in te grijpen.   Indien u geen therapie meer volgt kan het toch verstandig zijn om u bijvoorbeeld aan te melden bij een vrijgevestigde psychiater zodat u iemand heeft om op terug te vallen in moeilijker tijden.   Ik heb zelf net al u al tientallen jaren een dysthymie, en ben er zelf nog lang niet uit hoe ik hier het best mee om kan gaan daarom is het misschien verstandig om deze vraag nog eens te stellen in de bijvoorbeeld de rubriek Geestelijke Gezondheid of psychiatrie.   Ik wens u veel sterkte   Erik .   http://www.gratisadviseurs.nl/gezondheid/geneeskunde/psychiatrie.html
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Hoe kan in mijn dystime stoornis een plaats geven:

Wat zijn onze rechten?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2011-12-01 20:45:15
graag ontvang ik meer info over schaamlipverkleing
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2007-03-15 22:11:00
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
outlook express importeren op mac
      [Gesteld in Computersoftware]
2012-11-22 15:59:17
Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16

Gemiddelde score Depressie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+