Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Recreatie » Humor » Taal
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Taal en krijg online een antwoord van de specialist in Taal

Zelf een vraag over Taal? Klik hier.
Meer vragen over Taal.

Beheerder worden?

De rubriek Taal heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Taal Klik hier.

RSS over TaalVragen over Taal via RSS. Klik hier.
RSS over Taal op jouw website?Vragen over Taal op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over TaalVragen over Taal via E-mail. Klik hier.

Is zodat beter dan waardoor in deze zinnen?

[Gesteld op: 11-01-2010]

Toelichting:
Wij creŰren verrassende combinaties waardoor een harmonieus en dynamisch geheel ontstaat. Wij voegen een extra dimensie toe aan uw huidige styling of realiseren een totaal nieuwe stijl met prachtige creaties en accessoires, draagbaar en actueel.
Antwoord:
'Waardoor' betekent 'door wat', 'door welk(e)', door wie, 'zodat' wordt gebruikt bij bijzinnen waarin een gevolg wordt vermeldt. In de eerste zin kunnen dus beide worden gebruikt en ligt het eraan welke betekenis u eraan geeft: (waardoor) door de verrassende combinatie ontstaat een harmonieus en dynamisch geheel. Of: (zodat) het gevolg van de verrassende combinaties is een harmonieus en dynamisch geheel. In het geval van 'zodat' is 'een harmonieus en dynamisch geheel' een bijzin (van een hoofdzin afhankelijke bijzin), in het geval van 'waardoor' is 'een harmonieus en dynamisch geheel' een deel van de hoofdzin.
In de tweede zin is 'draagbaar en actueel' duidelijk een bijzin, dus daar zou 'zodat' passen, ware het niet dat u dan uw boodschap mist. Het dwarrelt er een beetje achteraan. Mijn voorstel is om deze zin anders te doen, bijvoorbeeld: '... accessoires. U kunt ervan verzekerd zijn dat uw stijl actueel en draagbaar is.' Of zoiets. Als ik u nog een advies mag geven: probeer zo veel mogelijk allerlei superlatieven te vermijden (verrassende/extra/totaal nieuwe/prachtige/creaties). Uw tekst en boodschap winnen aan kracht door niet te bezwijken voor reclame-achtige woorden. U wilt een doelgroep bereiken en de beste manier is om deze rechtstreeks aan te spreken. 'Verrassend' zou u kunnen veranderen in 'niet direct voor de hand liggende'; 'extra' gewoon weglaten want u gebruikt al 'toevoegen' en dat impliceert al dat er iets bijkomt; 'totaal nieuwe stijl' vervangen door 'draagbare en actuele stijl' (want dat is in feite wat er gebeurt en wat de klant meestal wil); 'prachtige' is een woord dat smaak tot uitdrukking brengt en uw smaak hoeft niet dezelfde te zijn als die van uw klant en creaties riekt erg naar 'design', wat bij de meesten een beeld oproept van 'duur'. Uiteraard wil ik me niet bemoeien met uw tekst, ik geef dus een advies. U wilt uw deskundigheid, vaardigheden en stijlgevoel gebruiken en mensen adviezen geven over wat ze kunnen doen om hun mooie kanten naar voren te brengen en de minder mooie wat te verbloemen, zodat hun zelfvertrouwen groeit.  U kunt uw tekst benaderen alsof u te maken hebt met iemand die een 'opfrisbeurt' nodig heeft. Dus kruip in de huid van uw klant en schrijf van daaruit uw tekst. Voorbeeld: ik ben klant en ik mis zelfvertrouwen en ik weet bijna zeker dat dat komt doordat ik te dikke bovenbenen, te kleine/te grote borsten heb, kipfiletarmen, te dik/te lang/te klein/te wat dan ook. U bent in staat om al deze zaken op zodanige manier te verpakken dat ik (de klant) ineens, door iets simpels als (dat weet u het beste), zeer tevreden met mezelf ben. Goh, nooit geweten dat die kleuren mij zo goed staan. Sjee, en ik maar denken dat ik te... ben! Ergo, ga uit van uw doelgroep, dan komt uw tekst beter tot zijn recht. Laat uw deskundigheid maar naar voren komen! Want dat is wat wij als klanten willen, wij plukken daar immers de vruchten van. Heel veel succes!
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Is zodat beter dan waardoor in deze zinnen?:

graag ontvang ik meer info over schaamlipverkleing
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2007-03-15 22:11:00
wil beter gemeld worden voor 100%
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-09-19 18:33:36
Isolatie van binnensauna in een tuinhuis?
      [Gesteld in Sauna]
2010-01-13 21:30:24
vraagje over hormonenen en adaptogenen.
      [Gesteld in Gezondheidsproducten]
2010-02-06 01:24:25
hoe rosei collis handvoeden ?
      [Gesteld in Parkieten]
2010-04-14 15:33:12

Gemiddelde score Taal: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258146
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+