Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Borderline
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Borderline en krijg online een antwoord van de specialist in Borderline

Zelf een vraag over Borderline? Klik hier.
Meer vragen over Borderline.
De huidige beheerder van de rubriek Borderline:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BorderlineVragen over Borderline via RSS. Klik hier.
RSS over Borderline op jouw website?Vragen over Borderline op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BorderlineVragen over Borderline via E-mail. Klik hier.

Oudelike macht met enorm psychisch verleden!

[Gesteld op: 10-01-2010]

Toelichting:
Goedenavond,

In september ben ik bevallen van een gezonde zoon, min ex partner heeft tijdens de zwangerschap een poging tot zelfdoding gedaan nadat de relatie beeindigd was. Na de poging tot zelfdoding heb ik hem het kindje laten erkennen, een kind heeft immers recht op zijn ouders. Ook is de vader mee geweest naar de 20 weken echo en is hij aanwezig geweest bij de bevalling. Nu heeft de boilogische vader een gerechtelijke procedure op gang gezet om de ouderlijke macht te verkrijgen. Hij is nog op therapeutische basis aan het werk (na zijn poging tot zelfdoding) Hij geeft aan dat ik bordeline zou hebben , hetgeen wordt tegen gesproken door een arts. Hij wil ouderlijke macht om juridisch in te kunnen grijpen als ik over de scheef zou gaan! Hij heeft een psychisch verleden dat stamt uit 1983 tot heden met daarin 2 maal een poging tot zelfdoding. Alles wat in zijn verweer naar de rechtbank staat is gelogen (voor mij aantoonbaar) nu volgt deze week een kort geding ivm bezoekrecht, hij ziet het kleintje 1 maal per week 1.5 aaneengesloten, op advies van mijn advocaat zijn er derden bij omdat ik mij onveilig voel met hem in de buurt. Hij geeft per e-mail aan aan zijn advocaat dat ik de tijd met zijn zoon verstoor door te stofzuigen/dweilen of door anderen aanwezig te laten zijn tijdens het bezoek.niemand bemoeit zich trouwens met hem of de kleine ook ik niet . Hij geeft aan per e-mail aan zijn advocaat dat ik op dit gedrag aan te dien worden gesproken. Het komt er dus op neer dat hij beslist wie er wel of niet aanwezig maag zijn in mijn woning en wat ik wel of niet mag doen op dat moment. Ik vindt het er ook erg op lijken dat hij mij nadat hij de ouderlijke macht zou hebben verkregen, uit de ouderlijke macht wil zetten. Ik heb 2 kinderen uit een vorig huwlijk en heb co-ouderschap met mijn ex-man wat prima verloopt, wij brengen ze samen naar school ze zijn over en weer bij ons, wij drinken koffie samen en eten 2 maal per week met de kinderen samen. Het is dus niet zo dat ik een echoistische moeder ben die de kinderen voor haar alleen op zou eisen. Alleen bij de vader van de kleine twijfel ik ten zeerste aan zijn psychische gesteldheid. Ik ben van mening dat je als ouder alles er aan moet doen om het beste voor je kind te regelen en denk dan ook niet dat ouderlijke macht in dit geval goed zou zijn voor de kleine. Hij heeft nog 2 dochters uit andere relaties de oudste heeft hij geen contact mee 6jaar heeft hij ook nooit erkend de jongste is 2 die ziet hij wel
Antwoord:

Een heel verhaal.

Paar vragen die mij opkomen zijn:

--waarom bent u aan kind begonnen dan terwijl u allang wist van de problemen

--is er tijdens zwangerschap geen begeleiding geweest en voorbereiding door Jeugdzorg of andere hulpverleners ggz etc. en zo nee waarom niet?

--deze zaken dienen in een verplicht zorgplan voor kinderen (is dat er wel??)

te komen alsmede het recht van kind om omgang te hebben etc.

--het is ex-partner waar u het over heeft, biologisch ouder die nota bene volgens uw schrijven dat doet een suïcidepoging zo schrijft u, en nog laat u een kind erkennen door een vader terwijl u dat zoudt weten?

Op zijn minst lijkt me dat ook enigszinds vreemd als het waar is of niet?

Beter dat dan eerst de rechter familierecht (met een bijzonder curator over kind) onderzoek had kunnen doen en wellicht kan dat nog naar de situatie,

-in belang van het kind-  met uiteraard recht op de eigen ouders.

--Hij geeft aan en u benoemt het zelf dat U BORDERLINE zou hebben.

--Heeft u al een diagnose laten stellen door de psychiatrie-ggz of bent u in behandeling geweest dan? Zo nee waarom niet, lijkt me in ieder geval beter voor uw zaak en in belang van kinderen. Ook al was het alleen al om dat te ontzenuwen, mits het niet waar zou zijn toch?

Hoe komt hij er anders op op deze "konklusie"?

Kortom een aantal vragen n.a.v. uw EIGEN verhaal hier.

Sterkte.

 

 
Reactie vraagsteller:

Goedenavond,
Allereerst wist il niets!! van zijn psychiche achtergond en al zeker niet van een eerder poging tot zelfdoding. Daar kwam ik daarna pas achter, en het kind hen ik laten erkennen omdat het recht heeft op beide ouders! Het gaat ook niet om de omgang maar om de ouderlijke macht. Ik heb in geen geval een psychisch verleden en heb ook geen psychische klachten. Hij komt tot deze conclusie omdat hij op dit moment niet in orde is. Dus nee er is geen ouderschaps plan, hij wil alleen maar het kindje en dat is het en hij zou er alles aan doen om dat te krijgen, al houd dat in verzinsels aan de rechtbank vertellen en mij zwart maken.
 
Antwoord Beheerder:

Dan wordt toch de weg neem ik aan een onderzoek door de rechter naar de situatie in belang van het kind, met als het kan een verplicht zorgplan. Wat de rechter dient te bepalen dan.

echter u geeft geen antwoord op mijn suggesties, het gaat er niet alleen om wat hij of u zou willen.

het gaat er nu om wat de rechter bepaalt na onderzoek als dat er van komt tenminste.

en dat komt ervan in procedure.

succes.

Beantwoord door:
L.Koppenol
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Oudelike macht met enorm psychisch verleden!:

Status topsportrt
      [Gesteld in Sportrecht]
2010-04-26 15:37:55
Aanpassing boedelvolmacht vanuit Nederland
      [Gesteld in Suriname]
2010-09-17 16:25:47
welk recht heb ik als kind inspraak en inzage
      [Gesteld in Familierecht]
2011-10-04 21:22:47
Hoe kun je een observatiemachtiging aan vragen?
      [Gesteld in Psychiatrie]
2007-04-15 00:52:15
Rechten van kleinkind op onverdeeld grond in Suri?
      [Gesteld in Suriname]
2010-03-02 02:13:25

Gemiddelde score Borderline: 3.7 (637x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+