Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Computers » Systemen » Apple
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Apple en krijg online een antwoord van de specialist in Apple

Zelf een vraag over Apple? Klik hier.
Meer vragen over Apple.

Beheerder worden?

De rubriek Apple heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Apple Klik hier.

RSS over AppleVragen over Apple via RSS. Klik hier.
RSS over Apple op jouw website?Vragen over Apple op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over AppleVragen over Apple via E-mail. Klik hier.

Problemen met iPhoto

[Gesteld op: 10-01-2010]

Toelichting:
Op een externeschijf heb ik als backup iPhoto library gezet, dit staat er al maanden op.De externeschijf is niet permanent aangesloten.
Toen ik onlangs de externeschijf aan sloot kwam er plotseling een melding over synchroniseren of iets dergelijks.
Er gingen allerlei dingen gebeuren waar ik geen invloed op had.
Nadat ik de externeschijf had los gekoppeld en naar iPhoto op m'n harde schijf ging zag ik tot m'n verbazing dat ik heel veel albums niet meer zag. Ik heb nog wel alle kleine afbeeldingen, als ik daar dan dubbel op klik dan flits even de grote foto op, vervolgens komt er in het zwart een soort van uitroepteken.Als ik op gebeurtenissen klik dan komen deze allemaal op het scherm, maar bij het dubbel klikken komen sommige foto's wel fullscreen andere blijven zwart, kortom mijn hele iPhoto is ontregeld. (met Timemachine heb ik het ook niet kunnen herstellen) Een aantal weken geleden is me het zelfde overkomen, maar toen is het uiteindelijk weer goed gekomen .
Bij het opnieuw opstarten van iPhoto vroeg hij welke bibliotheek ik wilde (2 keuzes) Dit zal waarschijnlijk komen doordat iPhoto op de externeschijf niet gelijk is aan die op de PC.
In Finder staat alles nog maar veelal in een klein formaat, ik heb ze opnieuw ge´mporteerd in IPhoto maar zewaren in een kleiner formaat, en fullscreen waren ze niet scherp.
Wie kan me zeggen wat er is gebeurd ??

m.vr.gr.

D Molenaar
Antwoord:
De kleine afbeeldingen zijn de zogenaamde thumbnails, kleine afbeeldingen welke minder zwaar zijn en dus minder belastend en toch voldoende tonen als voorvertoning voor de originelen. Deze thumbnails maakt iPhoto zelf aan en zijn dus een kleinere kopie van de grotere. 

De zwarte vlakken met uitroeptekens zijn meldingen dat de originele foto niet gevonden is. Kennelijk is er dus iets met het synchroniseren fout gegaan. Een optie is om op de HD te kijken of er nog buiten iPhoto om foto's zijn terug te halen. De plotselinge melding van het sycnchroniseren (of iets dergelijks) zal er allicht mee te maken hebben dat de schijf nu niet meer juist werkt i.c.m. iPhoto. De uiteindelijke oorzaak is lastig te achterhalen zonder de exacte melding die iPhoto of de Finder maakte. Dat iPhoto nu een tweede keuze heeft zal hierdoor komen, iPhoto kan kennelijk geen gebruik meer maken van de reeds bestaande bibliotheek en hierdoor zal iPhoto een nieuwe bibliotheek aan maken, uiteraard compleet leeg. De originele foto's moeten, voor zover ze nog aanwezig zijn, in de andere bibliotheek staan. 

Hoewel er veel informatie is gegeven in de vraag blijft de belangrijkste vraag onbeantwoord; wat was de exacte melding die getoond werd voordat de computer de handelingen ging uitvoeren die niet te beïnvloeden waren. Hierdoor kan er nooit met zekerheid gezegd worden hoe dit in de toekomst te voorkomen is; mogelijk is het een corrupt voorkeursbestand, mogelijk vroeg de computer letterlijk om deze handeling uit te voeren vanwege een missend bestand of mogelijk kan iPhoto geen gebruik maken van deze bewuste bibliotheek aangezien deze kennelijk verschillend is van de bibliotheek op de PC. Maar dit is eigenlijk voor het grootste deel gissen en dus niet te beantwoorden met een enkele oplossing. 

Belangrijk is om de volgende keer bij dergelijke meldingen de exacte melding op te zoeken bij de Apple discussie fora of bij uw Service Provider na te gaan wat deze melding in houdt. Een google zoekopdracht heeft vaak ook zin. In alle gevallen raad ik hoe dan ook aan voorzichtig te zijn en niet zomaar op "Ok" te klikken, bij twijfel annuleren dus.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Apple:
Mac Software


Gerelateerde vragen aan Problemen met iPhoto:

nieuwe foto's in bestaand album blijven niet
      [Gesteld in Apple]
2009-10-13 08:56:49
Vervolg op vraag m.b.t. iPhoto:
      [Gesteld in Apple]
2010-01-11 18:26:14
Front Row problemen deel 2
      [Gesteld in Apple]
2010-03-22 18:48:52
worden foto gekopieerd of is een link ook mogelijk
      [Gesteld in Apple]
2010-12-27 17:47:15
foto's kwijt uit mapje iphoto
      [Gesteld in Apple]
2011-06-22 15:43:28

Gemiddelde score Apple: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+