Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Katten » Kattengedrag
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kattengedrag en krijg online een antwoord van de specialist in Kattengedrag

Zelf een vraag over Kattengedrag? Klik hier.
Meer vragen over Kattengedrag.

Beheerder worden?

De rubriek Kattengedrag heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Kattengedrag Klik hier.

RSS over KattengedragVragen over Kattengedrag via RSS. Klik hier.
RSS over Kattengedrag op jouw website?Vragen over Kattengedrag op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KattengedragVragen over Kattengedrag via E-mail. Klik hier.

snachts jankt mijn kat en krabt ze aan de deuren?

[Gesteld op: 19-01-2010]

Toelichting:
ik heb 2katten en wij zijn net verhuisd mijn oudste kat doet dit zeer goed,maar de jongste verstopt zich als er bezoek komt,jankt s'avonds en snachts constant en krabt aan de deuren.overdag valt dit nog mee en ligt ze bij mij!s'avonds sllaap ik beneden omdat ik zwanger ben!we hebben geprobeert haar te negeren,reclameren maar niks helpt ze doet gewoon verder!en maakt ondertussen de deuren
kapot!hopelijk hebben jullie een oplossing of kennen jullie de oorzaak?!
Antwoord:

Maggie Ruitenberg, kattengedragstherapeut:

De oorzaak van overmatig miauwen bij katten is bijna altijd verveling. Vervolgens treedt conditionering op doordat de kat aandacht ontvangt voor het gedrag, waardoor dit in stand gehouden wordt of zelfs toeneemt.

Als de kat overdag weinig tot niet actief is, zal ze dit 's nachts worden. In feite al een ritme dat katten van nature hebben, waardoor ze er ook makkelijk weer in terug vallen. Negeren werkt wel,maar dan moet u het volhouden, dus niet "proberen te negeren". Mijn ervaring is dat als mensen dat schrijven ze meestal bedoelen dat ze het regelmatig negeren, maar ook wel andere oplossingen proberen, zoals de kat corrigeren en op andere manieren aandacht geven. Wat ze dan in feite doen is "interval belonen". Interval belonen is het niet altijd, maar af en toe belonen van gedrag en is juist de allerbeste manier om een dier heel grondig aan te leren bepaald gedrag te vertonen!

De aanpak van dit probleem is enerzijds het gedrag aanpakken, dus consequent negeren van het miauwen en krabbelen aan deuren en anderzijds de oorzaak aanpakken.

Omdat de oorzaak waarschijnlijk ligt bij het feit dat de kat overdag een groot deel van de tijd niet actief is, zal hier dus aan gewerkt moeten worden.

U kunt dit doen door:-         haar regelmatig naar buiten te laten, als dit mogelijk is.-          haar te laten “werken” voor haar voer, door dit bijvoorbeeld in een voerbal of Pipolinorol te doen i.p.v. gewoon in een bakje klaar te zetten of door het verspreid door het huis te verstoppen.-         regelmatig, meerdere malen per dag, met haar spelen, zodat ze haar energie kwijt kan. Op mijn website staan filmpjes bij de Bibliotheek en Media, hoe u het best met uw kat kunt spelen.

Dus het gedrag voorkomen en als het gedrag vertoont wordt dit negeren. Als u er met deze tips niet afdoende uitkomt (het kan zijn dat ze  inmiddels al erg vastzit in dit patroon en ook de angst voor bezoek, die ze ontwikkeld heeft kan een rol spelen) dan is het verstandig een consult bij een kattengedragstherapeut aan te vragen, want dit gedrag is beslist af te leren, maar het kan zijn dat u hier hulp van buitenaf bij nodig heeft.  Tot slot nog: Ik ga er in dit antwoord vanuit dat uw kat verder helemaal gezond is en dat een mogelijke medische oorzaak van het veranderde gedrag door de dierenarts uitgesloten is. Katten, die ziek zijn of pijn hebben kunnen namelijk ook sterk veranderd gedrag vertonen. Als u nog geen contact heeft gehad met uw dierenarts hierover, is het aan te raden ook met uw eigen dierenarts hierover te overleggen! Maggie Ruitenberg, kattengedragstherapeut - www.kattengedrag.com
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan snachts jankt mijn kat en krabt ze aan de deuren?:

welke kleur kozijn bij roomwitte deuren?
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2010-10-02 19:04:56
Kleuren in de hal
      [Gesteld in Interieur]
2007-09-26 00:05:07
Kleuradvies verf kozijnen en deuren
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-11-10 16:48:33
Ruitjes boven deuren
      [Gesteld in Inrichting]
2008-05-28 14:55:46
Kleur deuren bij steenstrips voorzien van RAL 9001
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-03-24 20:23:27

Gemiddelde score Kattengedrag: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+