Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Loopbaan » Beroepskeuze
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Beroepskeuze en krijg online een antwoord van de specialist in Beroepskeuze

Zelf een vraag over Beroepskeuze? Klik hier.
Meer vragen over Beroepskeuze.
De huidige beheerder van de rubriek Beroepskeuze:
Naam: Ingrid J.M. Neve
Bedrijf: Artemis loopbaanbegeleiding
Reactiesnelheid: 46 uur
Waardering: 7.1 (van max. 10)
Meer informatie over Ingrid J.M. Neve vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BeroepskeuzeVragen over Beroepskeuze via RSS. Klik hier.
RSS over Beroepskeuze op jouw website?Vragen over Beroepskeuze op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BeroepskeuzeVragen over Beroepskeuze via E-mail. Klik hier.

Wat moet ik nou?

[Gesteld op: 05-01-2010]

Toelichting:
Hallo,
Ik ben 20 jaar oud en zit in een dillemma. Het zit namelijk zo.
3,5 jaar geleden ben ik geslaagd voor mijn VMBO-tl.. daarna ben ik voor 2 jaar toerisme MBO-4 gaan doen, wat mij niet was bevallen. en dus over ging naar de opleiding VAVO sprint havo profiel N&T..dit heb ik ook niet afgemaakt.. nu ben ik een half jaar Frontoffice MBO-3/4 gaan doen... en nogmaals bevalt mij dit niet...nu moet ik dus een nieuwe opleiding kiezen of een halfjaar gaan werken(dilemma)wegens mijn opbouwende studie schuld. Na het lezen van dit verhaal zou u kunnen uitmaken dat ik misschien te kieskeurig bent.. of ik weet stom weg niet wat ik wil.. ondanks alle testen die ik heb gedaan.

Het is duidelijk dat ik ten einde raad ben en wanhopig ben naar een oplossing en vooral een antwoord voor/naar mezelf toe.

heeft u mischien een raad of een advies voor mij, graag zou ik dat willen u willen horen.

vele dank
Antwoord:

Beste vragensteller,

Ik begrijp dat je al veel moeite hebt gedaan en activiteiten ondernomen om je keuzevraag beantwoord te krijgen. Tot nu toe zonder succes.

Dan lijkt het mij nu tijd worden voor deskudige hulp. Die kun je vinden bij ARTEMIS Loopbaanbegeleiding, www.artemisloopbaan.nl.

We beginnen met een focus op jezelf als persoon, met tests en gesprekken. Dit duurt een hele dag. Deze worden na ongeveer een week met je doorgesproken en op waarde geschat. Je krijgt ook een overzicht hiervan met  mee naar huis met duidelijke toelichting.

Dan volgt een brede orientatie op allerlei opleidingen, functies en beroepen, waarbij we in overleg een eerste selectie maken van aantrekkelijke mogelijkheden. Problemen, bezwaren en onzekerheden worden getaxeerd en met je besproken. Het resultaat is een lijst met aantrekkelijke opties. Dit duurt een of twee dagdelen / halve dagen.

In een thuisopdracht kies je hieruit de 10 beste mogelijkheden. Daar ga je je nader op orienteren en meer informatie hierover verzamelen. Ook gesprekken met een of meer beroepsbeoefenaars kunnen eventueel gevoerd worden. Dit duurt twee of drie weken.

In een of enkele keuzegesprekken van 1,5 a 2 uur spreken we de mogelijkheden verder door tot we een keuzeplan kunnen maken van een beste optie en nog enkele alternatieven die niet de eerste plaats hebben behaald. Het is niet alleen de logische voortgang van traject als wel wat besproken en gecommuniceerd wordt tijdens de bijeenkomsten, wat de meerwaarde hiervan vormt.

We eindigen met een plan van aanpak. Extra mogelijkheden zijn een nagesprek met (een van je) ouders en een verslaglegging van persoonlijkheidsonderzoek en keuzetraject. Op de website vind je meer informatie. Je kunt ook even bellen: 024-323 75 03. Ik hoop dat wij je kunnen helpen!

Met vriendelijke groet,

Namens ARTEMIS

Loopbaanbegeleiding,

Ingrid J.M. Neve

Beroepskeuzepsycholoog NIP / GZ-psycholoog BIG

  

 

Beantwoord door:
Ingrid J.M. Neve
profielpagina


Gemiddelde score Beroepskeuze: 7.1 (58x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+