Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Wetenschap » Exacte Wetenschappen » Scheikunde
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Scheikunde en krijg online een antwoord van de specialist in Scheikunde

Zelf een vraag over Scheikunde? Klik hier.
Meer vragen over Scheikunde.

Beheerder worden?

De rubriek Scheikunde heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Scheikunde Klik hier.

RSS over ScheikundeVragen over Scheikunde via RSS. Klik hier.
RSS over Scheikunde op jouw website?Vragen over Scheikunde op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ScheikundeVragen over Scheikunde via E-mail. Klik hier.

gasmengsels en groenten

[Gesteld op: 07-09-2007]

Toelichting:
Geachte heer, mevrouw,

Ik werk bij een groentenverwerkend bedrijf en heb een probleem waar ik niet uit kom. Hopelijk kunt u mij helpen met onderstaande:

Wij verpakken vers gesneden groenten zoals slaproducten met gasmengsels waar het volgende gas in zit: C02, N2, O2. Deze zakken zijn wel eens lek. Er bestaan nu een test met een gasmengsel waterstof H2 (5%) en N2 (95%) waarbij de 5 % waterstof al detecteerbaar is in het eindproduct. Er zijn testen uitgevoerd met sla. Hier zitten de volgende gassen in: H2, N2, O2, CO2. Na 4 dagen is de sla helemaal roodverkleurd of ingezakt. Dit kan uiteraard verschillende procesfouten bevatten maar mijn vraag is eigenlijk of er uit H2 + N2 + O2 + CO2, een bepaald gas, of vloeistof gevormd kan worden die voor de sla "killing" is of kan zijn. Msschien kunt u mij aangeven wat er mogelijk gevormd kan worden zodat wij kunnen inschatten of dit de ademhaling van de sla kan benadelen waardoor deze test steeds mislukt.
Alvast enorm bedankt ! Gr. Arne
Antwoord:
Ik kom er niet helemaal uit wat voor testen er precies uitgevoerd worden, op wat voor manier en wat zij aan zouden moeten tonen.

Stikstof reageert onder normale condities niet. Ik weet dat dit als E-nummer 941 als verpakkingsgas voor voedingsmiddelen gebruikt wordt; het berust louter op het vermijden van zuurstofcontact met de bederfelijke producten. Waterstof en zuurstof kunnen samen water vormen, en CO2 kan in water weer oplossen. Het product dat hierbij ontstaat H2CO3 maar dit is nogal instabiel en vervalt gemakkelijk in CO2 en water.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan gasmengsels en groenten:

hallo! ik zit met een probleem:
      [Gesteld in Voeding]
2007-11-08 18:44:05
Hoe kan ik mijn witloofsoep redden?
      [Gesteld in Koken]
2008-12-23 20:07:45
Herinvesteringsreserve bij een nieuwe onderneming
      [Gesteld in Accountancy]
2009-05-14 16:59:11
Chloor in Roerbakgroenten?
      [Gesteld in Voeding]
2010-08-19 06:02:31
ben ik te dik?
      [Gesteld in NLP]
2011-01-04 18:29:47

Gemiddelde score Scheikunde: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 



Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+