Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Kinderopvoeding » Orthopedagogiek
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Orthopedagogiek en krijg online een antwoord van de specialist in Orthopedagogiek

Zelf een vraag over Orthopedagogiek? Klik hier.
Meer vragen over Orthopedagogiek.

Beheerder worden?

De rubriek Orthopedagogiek heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Orthopedagogiek Klik hier.

RSS over OrthopedagogiekVragen over Orthopedagogiek via RSS. Klik hier.
RSS over Orthopedagogiek op jouw website?Vragen over Orthopedagogiek op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over OrthopedagogiekVragen over Orthopedagogiek via E-mail. Klik hier.

Onze dochter v 15 weken huilt nu nooit meer

[Gesteld op: 01-01-2010]

Toelichting:
In het begin huilde ze nog wel (meestal om de borst te krijgen en 's avonds rond 19.00 uur na de voeding). De laatste weken is ze zo rustig. We bieden haar veel regelmaat en structuur en liefde. Hadden pas wel met de feestdagen veel drukte om haar heen en nemen haar overal mee naar toe maar deze prikkels doen haar niets of nauwelijks. Ze lacht wel met haar gezichtje en ogen maar geen schaterlach. Ze brabbelt ook al lekker. Omdat we altijd van huilende baby;s horen en we lezen dat ca. 2 uren huilen pd normaal is, vroegen we ons af of het wel normaal is dat ze zoooo tevreden is. Als ze wakker is begint ze ook niet te huilen, ze wacht dan dat we haar komen halen. Een super-ideaal kind of houden we het voor haar te rustig en te saai? Groet van 2 trotse moeders
Antwoord:
Goedemiddag,Allereerst nog gefeliciteerd met de kleine meid. Het lijkt erop dat u te maken heeft met het tegenovergestelde van een huilbaby. U vertelt in uw verhaal dat u uw baby veel regelmaat en structuur biedt. Dit is essentieel voor kinderen (zeker als zij zo jong zijn). Juist door deze regelmaat komt uw baby in een ritme. Als het weet dat het op tijd zijn voeding krijgt, genoeg aandacht en liefde, en verder een dagritme met steeds terugkerende rituelen heeft (zoals bijvoorbeeld steeds hetzelfde badritueel), geeft u uw kind alle mogelijkheden om op te groeien tot een evenwichtig persoon. Hoe een kind zich gedraagt verschilt heel erg per kind. U geeft aan dat uw kind brabbelt. Dit is zeer positief. Dit is het allereerste begin van het aanleren van een taal. Dat een kind niet (veel) huilt, is niet per se negatief. Het lijkt mij in dit geval zelfs zeer positief. Zoals u uw kind beschrijft, komt het over als een zeer tevreden kind. In tegenstelling tot de meeste volwassenen, houden kinderen van structuur en regelmaat in plaats van spannende nieuwe zaken (zeker de jongste onder hen).Wat wel een punt is, is dat nieuwe prikkels haar niet of nauwelijks lijken te raken. Mijn vraag hierbij is: reageert zij als andere mensen haar aandacht geven? Of trekt ze zich terug in zichzelf? En richt zij zich naar mensen of juist niet? Als het laatste het geval is, kan er namelijk meer aan de hand zijn. Als zij zich echter wel naar mensen richt, is er niets aan de hand en kunt u optimaal genieten van een rustig kind. Iets waar veel andere ouders waar ik werktechnisch mee in aanraking kom, jaloers op zullen zijn!

Ik hoop dat u hier iets aan heeft. Plaats gerust een reactie.

 
Reactie vraagsteller:
Geachte L. Splinter,

Bedankt voor uw antwoord. Wat mij betreft een hoge waardering waard.
Nog wel een vraag op hetgeen u aangaf rondom ' het richten op anderen in gezelschap'. Ze kijkt de anderen zeker wel aan, zelfs heel vasthoudend en bijna analyserend. Kan soms wel in zichzelf gekeerd zijn en dat ze je in een keer niet wil aankijken en dan naar een lamp blijft staren of een ander punt.

U gaf in uw antwoord aan dat - als ze zich niet tot anderen richt- er iets meer aan de hand kan zijn. Waar doelt u dan op?

Groeten van de 2 trotse moeders
 
Antwoord Beheerder:

Goedenmiddag,

Vaak, als kinderen zich weinig tot niet op hun omgeving richten (of de personen hierin) is het kind doof (of slechthorend) en blind (of verminderd gezichtsvermogen) of heeft het een (beginnende) stoornis. Een "normaal" kind is (mits het niet slaapt uiteraard) alert op zijn omgeving en focussed zich automatisch op mensen.

Natuurlijk heeft ieder kind wel eens perioden dat het zich op andere zaken richt. Zoals u het in uw verhaal omschrijft, klinkt het echter zeer goed, zeker niet als iets waar u zich zorgen over moet maken. Sterker nog, uw kunt hier trost op zijn!

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Onze dochter v 15 weken huilt nu nooit meer:

Meldingsplicht bij operatie van kleindochter?
      [Gesteld in Familierecht]
2009-04-17 16:20:27
sprake van lichte kindermishandeling
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2009-08-28 13:33:59
docent en leerling in een conflikt
      [Gesteld in Lesmateriaal]
2010-12-19 17:16:38
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
Erfenis minderjarig kind
      [Gesteld in Notaris-Limburg]
2012-11-05 17:15:16

Gemiddelde score Orthopedagogiek: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+