Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Aandoeningen Bewegingsapparaat
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Aandoeningen Bewegingsapparaat en krijg online een antwoord van de specialist in Aandoeningen Bewegingsapparaat

Zelf een vraag over Aandoeningen Bewegingsapparaat? Klik hier.
Meer vragen over Aandoeningen Bewegingsapparaat.
De huidige beheerder van de rubriek Aandoeningen Bewegingsapparaat:
Naam: Jack van Dijk
Bedrijf: Méderi
Reactiesnelheid: 114 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Jack van Dijk vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Aandoeningen BewegingsapparaatVragen over Aandoeningen Bewegingsapparaat via RSS. Klik hier.
RSS over Aandoeningen Bewegingsapparaat op jouw website?Vragen over Aandoeningen Bewegingsapparaat op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Aandoeningen BewegingsapparaatVragen over Aandoeningen Bewegingsapparaat via E-mail. Klik hier.

wat kan ik doen aan mijn verschoven ruggenwervel?

[Gesteld op: 29-12-2009]

Toelichting:
mijn 6de ruggenwervel is naar rechts verschoven en ligt telkens ongeveer 1 a 1,5 duim uit het lood. ik ben al meerdere keren naar de manuele therapeut geweest die mijn rug heeft gekraakt maar mijn wervel schiet er toch telkens weer uit. nu heb ik online gezien dat door het kraken het kan zijn dat deze wervel er sneller weer uit kan schieten. wat zijn dus mijn andere mogelijkheden naast kraken zodat deze wervel recht blijft zitten. ik zit recht (altijd) en doe een oefening waarbij ik op mijn buik moet liggen en mijn hoofd moet optillen zodat het buigpunt ongeveer op de plek van de pijn ligt. dit werkt dus blijkbaar niet. zijn er andere mogelijkheden om te zorgen dat deze werfel in het lood blrijft??
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Hartelijk dank voor uw vraag. Veel mensen spreken over een verschoven wervel, maar dat gebeurt eigenlijk niet. Het is een spraakgebruik. Wervels zijn geen blokken, en een wervel kan niet opeens een paar centimeter (zelfs geen millimeter) verschuiven!

Vaak zie je wel dat wervels niet goed soepel bewegen. Bijvoorbeeld dat een beweging in een bepaalde richting blokkeert. In mijn kliniek voor chiropractie behandel ik dagelijks mensen met problemen en pijn in de wervelkolom. Deze bewegingsdisfunctie kan je met verschillende technieken herstellen, o.a. door zeer specifieke manipulatieve "kraak” technieken. Maar de chiropractor maakt ook gebruik van hele andere technieken. De chiropractor heeft een vijfjarige universitaire opleiding gericht op het behandelen van de wervelkolom, en is dus beter bekwaam en specifieker in de behandeltechnieken dan een gewone fysiotherapeut.

Een chiropractor tijdens een manipulatieve (kraak) techniek ALTIJD binnen de grenzen van de bewegingsruimte van een gewricht. Je gaat nooit buiten de normale bewegingen! Dit kan een kraak geluidje bij vrijkomen. Maar het is een fabeltje dat gewrichten door kraken hypermobiel worden.

Pijn in de bovenrug komt veel voor en kan zich op verschillende manieren uiten, o.a. door rugpijn, een stijve rug of pijn op de borst. Ook kunnen er gerelateerde klachten ontstaan in de nek of hoofdpijn. De meeste mensen met bovenrugklachten hebben pijn tussen de schouderbladen, pijn in de borst, in de zij of uitstralende pijn in de armen kunnen ook het gevolg zijn van een probleem in de bovenrug. Hoesten, niezen en ademhalen kan pijnlijk zijn.


Rugpijn kan verschillende oorzaken hebben. Pijn in de bovenrug ontstaat meestal geleidelijk, als gevolg van een verkeerde houding, herhaaldelijk eenzijdig gebruik van de armen en veel boven het hoofd werken. Een enkele keer heeft pijn in de bovenrug een plotselinge oorzaak, zoals vertillen of een verkeerde beweging.
De pijn heeft te maken met een verkeerde stand van de wervels en ribben. Spieren worden extra belast, er ontstaat irritatie in de wervelgewrichten en ook omliggende zenuwen raken geïrriteerd. Deze zenuwirritatie veroorzaakt soms uitstraling en pijn op de borst, terwijl vaak ook verkrampte spieren ontstaan.

Ik wil u dan ook adviseren om een afspraak te maken bij een NCA chiropractor. De chiropractor kan na het vraaggesprek en uitgebreid lichamelijk onderzoek precies beoordelen waar uw klachten vandaan komen en of u in aanmerking komt voor chiropractie.

 

Meer informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.


Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie neem dan gerust contact op met een NCA chiropractor bij u in de buurt of de NCA.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC

chiropractor

www.kliniekatlas.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Aandoeningen Bewegingsapparaat:
Fibromyalgie
Hernia
Nekklachten
Osteoporose
Reuma
Rugklachten
Whiplash
Ziekte Van Kienbock


Gerelateerde vragen aan wat kan ik doen aan mijn verschoven ruggenwervel?:

hallo, ik heb ongeveer 2 jaar mijn onderste 2 rug
      [Gesteld in Aandoeningen Bewegingsapparaat]
2016-04-25 11:35:02
Wat doen bij lage rugpijn na verschoven rugwervel?
      [Gesteld in Chiropractie]
2008-07-03 18:11:01
pijn in nek en schouders
      [Gesteld in Chiropractie]
2010-09-29 13:07:52
verschoven uren of ploegendienst?
      [Gesteld in Personeel & Organisatie-Noord Brabant]
2011-01-18 11:21:08
Ik heb mijn ruggewevel verschoven,wat houd dit in
      [Gesteld in Aandoeningen Bewegingsapparaat]
2007-03-28 18:21:30

Gemiddelde score Aandoeningen Bewegingsapparaat: 9.0 (7x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • kunst expertise
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  257438
  Beheerders:  1024

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  168 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+