Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Zakelijke Dienstverlening
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Zakelijke Dienstverlening en krijg online een antwoord van de specialist in Zakelijke Dienstverlening

Zelf een vraag over Zakelijke Dienstverlening? Klik hier.
Meer vragen over Zakelijke Dienstverlening.
De huidige beheerder van de rubriek Zakelijke Dienstverlening:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Zakelijke DienstverleningVragen over Zakelijke Dienstverlening via RSS. Klik hier.
RSS over Zakelijke Dienstverlening op jouw website?Vragen over Zakelijke Dienstverlening op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Zakelijke DienstverleningVragen over Zakelijke Dienstverlening via E-mail. Klik hier.

wat te doen met mijn zakelijke schulden

[Gesteld op: 29-12-2009]

Toelichting:
geachte heer/mevr

ik heb 9 jaar een v.o.f gehad in de bestratingen samen met een partner ..nu zins 30 april 2009 is het bedrijf opgeheven en zijn er flink wat schulden ontstaan
we zouden een schuldtraject gaan volgen voor onze schulden ..maar kreeg verleden maand te horen dat mijn partner met de noorderzon vertrokken is en omdat hij de boekhouding beheerde zo ook de boekhouding verdwenen is...dus ik kreeg 3 weken gelden te horen dat de stadsbank leiden (schuldhulp) niks voor mij kan betekenen ..krijg nu deurwaarder na deurwaarder aan de deur en zie het leven steeds somberder in ...kunt u mij aub helpen met info of wat dan ook ..om wat te doen !heb een fulltime baan ..maar verdien nooit genoeg om dat terug te betalen zelf

met vriendelijke groet fabian schellingerhout
Antwoord:

Een vervelende situatie. U bent kennelijk te laat gestopt met de onderneming, omdat er sprake is van flink wat schulden. En het vervelende bij een VOF is: iedere partner is hoofdelijk aansprakelijk voor alle schulden van de VOF. De schuldeisers mogen dus zelf bepalen bij welke partner de schuld wordt geincasseerd. Aangezien uw partner is verdwenen, is het logisch dat iedereen bij uw deur aanklopt. Juridisch gezien moet u iedereen betalen, en als u het geld niet heeft dan moet u uw bezittingen verkopen. De schuldeisers kunnen desnoods beslag laten leggen op uw bezittingen, en een openbare verkoop organiseren. Ook kan er een loonbeslag worden gelegd op uw inkomen, wat betekent dat u een minimaal inkomen van uw werkgever ontvangt, en dat het restant van uw salaris direct wordt betaald aan uw schuldeisers.

U kan hier helaas niet veel tegen doen. Uiteraard is uw partner mede-verantwoordelijk voor de schulden, en als u alles betaalt heeft u een vordering op hem, maar als hij is vertrokken, dan is het maar de vraag of u dat geld van hem kan ontvangen. Toch raad ik u aan om hem op te sporen, want wellicht heeft hij wel geld om de schulden te betalen. U kan hiervoor informeren bij zijn familie of vrienden, maar ook kan u een incassobureau hem laten opzoeken.

Wat betreft de schuldeisers: er zullen wellicht ook schuldeisers zijn met kleine vorderingen, die zullen wel afzien van incasso als u ze laat weten dat u geen geld heeft. Met de andere schuldeisers valt wellicht een afspraak te maken, dat u de schuld afkoopt. Zij zullen wellicht liever nu een lager bedrag ontvangen, dan dat ze lang moeten wachten, kosten moeten maken, om alles te ontvangen. Ik raad u dus aan om met de schuldeisers te overleggen.

Jammer dat uw partner de boekhouding heeft meegenomen, want zo heeft u geen volledig beeld van de schulden. Heeft u een accountant ingeschakeld om de jaarrekeningen op te stellen en de belatingaangiftes te verzorgen? Zo ja, dan raad ik aan hem te benaderen, wellicht heeft hij kopieen van belangrijke stukken van de boekhouding.

Dat de schuldhulpverlening u niet wilt helpen kan ik niet begrijpen. Natuurlijk, zij moeten ook weten welke schulden er zijn, en als er geen boekhouding is gaat dat moeilijk, maar als u de papieren van de deurwaarders verzamelt, dan heeft u ook al een mooi overzicht van de schulden. Ik raad u dus aan om het nogmaals bij hun te proberen, zij zijn er voor om in dit soort situaties te helpen. Het betekent overigens wel dat u een paar jaar lang van een minimuminkomen moet rondkomen.
Een andere mogelijkheid is: probeer geld te lenen bij familie of vrienden, zodat u de schulden kan betalen. Dat is echter zelden bevordelijk voor de goede verstandhouding, dus ik zou dit als laatste doen.

Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Zakelijke Dienstverlening:
Administratieve Diensten
Bedrijfsautomatisering
Bedrijfsfusie
Bedrijfsoverdracht
Bedrijfsovername
Bedrijfstransacties
Bedrijfsverhuizing
Bedrijfsvoering
Conflictbemiddeling
Cursussen & Opleidingen
Debiteurenbeheer
Entertainment
Evenementenorganisatie
Financieel
Flora & Fauna
Fusies & Overnames
Gezondheidszorg
Juridisch
Juridische Splitsingen
Kinderopvang
Marketing
Mediation
Ondernemingsrecht
Onroerend Goed
Ontwerp
Secretarieel
Trainingsacteurs
Vennootschapsstructuren
Vertalen


Gerelateerde vragen aan wat te doen met mijn zakelijke schulden:

Successierecht en aftrek persoonlijke lening
      [Gesteld in Erfrecht]
2010-11-08 01:52:48
beslaglegging loon
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2010-12-01 14:28:29
gevolgen voor kinderen bij schulden ouders?
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2011-07-07 14:45:57
Kunnen particuliren ook failliet laten verklaren.
      [Gesteld in wsnp bewindvoerder]
2011-10-14 16:14:25
kostenaftrek legitieme portie
      [Gesteld in Erfrecht]
2013-06-04 13:37:44

Gemiddelde score Zakelijke Dienstverlening: 9.0 (900x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+