Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Aandoeningen Bewegingsapparaat » Rugklachten
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Rugklachten en krijg online een antwoord van de specialist in Rugklachten

Zelf een vraag over Rugklachten? Klik hier.
Meer vragen over Rugklachten.
De huidige beheerder van de rubriek Rugklachten:
Naam: Jack van Dijk
Bedrijf: Méderi
Reactiesnelheid: 114 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Jack van Dijk vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RugklachtenVragen over Rugklachten via RSS. Klik hier.
RSS over Rugklachten op jouw website?Vragen over Rugklachten op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RugklachtenVragen over Rugklachten via E-mail. Klik hier.

Rugklachten na ongeluk

[Gesteld op: 28-12-2009]

Toelichting:
Nu iets meer dan drie maanden geleden heb ik een ongeluk gehad. In een drukke ochtendspits werd er ineens geremd. De vier auto's voor mij botsten op elkaar en ik als vijfde botste daar op. Nu loop ik al drie maanden rond met klachten in mijn rug. In het begin waren het voornamelijk mijn ribben aan de voorzijde waar ik veel last van had. Dit is inmiddels vrijwel over. De klachten in mijn rug blijven echter nog steeds. Heb een behandeling of 7 gehad bij een fysiotherapeut die me uiteindelijk weer teruggestuurd heeft naar de huisarts. Volgens hem zat het probleem in een beklemde zenuw die keer op keer ontstoken raakt en de pijn uitstraalt naar de rest van mijn rug. De huisarts wuift dit weg en heeft me doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een rontgenfoto. Deze is gemaakt en volgens de huisarts is hierop niets te zien. Nu is ze natuurlijk op vakantie en kan ik pas over een week bellen voor een nieuwe afspraak, omdat de klachten niet veranderd zijn.

Ik weet niet zo goed wat ik nu bij de huisarts nog meer aan kan geven. In de drie maanden dat het nu geleden is, is de pijn zeker minder geworden maar nog niet één dag weggeweest. De klachten zitten voornamelijk rondom mijn ribben/schouderbladen aan de achterzijde. De meeste klachten heb ik na een dag werken als ik in mijn bed ga liggen. Als ik 's nachts omdraai of als ik 's ochtends opsta. Pijnstilling werkt niet en de huisarts naar mijn idee ook niet echt.
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

 

Hartelijk dank voor uw vraag. Allereerst mijn excuus voor de late beantwoording van uw vraag. Ik begrijp heel goed dat u wilt dat het herstel allemaal sneller gaat. Maar ook u heeft zeer waarschijnlijk een gewoon lichaam die ook aan de biologische wetten moet voldoen. En het herstel kan namelijk best een tijd duren. En dan is “geduld hebben” helaas het beste advies. Want 3 maanden is voor het lichaam geen lange hersteltijd. Het is altijd belangrijk om te blijven bewegen en trainen, zodat de spieren en gewrichten soepel blijven.

 

Ik kan natuurlijk onmogelijk vanachter mijn laptop beoordelen wat er met u precies aan de hand is, daar heb ik veel meer informatie voor nodig aangevuld met een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Ik kan wel een paar algemene opmerkingen maken. In mijn kliniek voor chiropractie behandel ik zeer regelmatig mensen met vergelijkbare klachten. En gelukkig reageren de meeste patiënten heel goed op de behandelingen chiropractie. De klachten nemen duidelijk af of verdwijnen zelfs helemaal.

Pijn in de bovenrug komt veel voor en kan zich op verschillende manieren uiten, o.a. door rugpijn, een stijve rug of pijn op de borst. Ook kunnen er gerelateerde klachten ontstaan in de nek of hoofdpijn. De meeste mensen met bovenrugklachten hebben pijn tussen de schouderbladen, pijn in de borst, in de zij of uitstralende pijn in de armen kunnen ook het gevolg zijn van een probleem in de bovenrug. Hoesten, niezen en ademhalen kan pijnlijk zijn.


Rugpijn kan verschillende oorzaken hebben. Pijn in de bovenrug ontstaat meestal geleidelijk, als gevolg van een verkeerde houding, herhaaldelijk eenzijdig gebruik van de armen en veel boven het hoofd werken. Een enkele keer heeft pijn in de bovenrug een plotselinge oorzaak, zoals vertillen of een verkeerde beweging. De pijn heeft te maken met een verkeerde stand van de wervels en ribben. Spieren worden extra belast, er ontstaat irritatie in de wervelgewrichten en ook omliggende zenuwen raken geïrriteerd. Deze zenuwirritatie veroorzaakt soms uitstraling en pijn op de borst, terwijl vaak ook verkrampte spieren ontstaan.

Ik wil u dan ook adviseren om een afspraak te maken bij een NCA chiropractor. De chiropractor kan na het vraaggesprek en uitgebreid lichamelijk onderzoek precies beoordelen waar uw klachten vandaan komen en of u in aanmerking komt voor chiropractie.

 

Wat u zelf kunt doen op dit moment is om ieder geval in beweging te blijven, om de spieren en gewrichten soepel te houden. U kunt eventueel ook een ijskompres of koelelement op de zere plek leggen. U mag natuurlijk nooit direct ijs op de huid leggen, maar er altijd een tissue of keukendoek tussen leggen. U kunt maximaal 10 minuten ijs op de pijnlijke plekken leggen en dit elk uur herhalen.

 

Meer informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.


Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie neem dan gerust contact op met een NCA chiropractor bij u in de buurt of de NCA.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC

chiropractor

www.kliniekatlas.nl

 
Reactie vraagsteller:
Danku voor de reactie.
In mijn geval weet ik wat de oorzaak van de klachten is, namelijk het ongeval.
Ik ben hiervoor ook bij een fysiotherapeut/chiropractor geweest, maar deze verwees me na een aantal behandelingen terug naar de huisarts omdat hij bij zijn weten niets meer kon doen om het te verbeteren.
Inmiddels zijn er dus foto's gemaakt en vandaag heb ik een afspraak bij een orthopeed. Ik ben erg benieuwd wat hij me kan vertellen!
 
Antwoord Beheerder:
Succes!

Met vriendelijke groet,

Marieke Zegelaar, DC
chiropractor
www.kliniekatlas.nl
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Rugklachten na ongeluk:

regelmatige ruzies in relatie op te lossen?
      [Gesteld in Relatieproblemen]
2009-04-24 23:08:54
reden van agressie?
      [Gesteld in Geestelijke Stoornissen]
2009-06-07 06:28:21
mag mijn baas mijn loon zomaar niet uitbetalen.
      [Gesteld in Loonadministratie]
2009-07-14 09:43:52
Zelfmoord of ongeluk?
      [Gesteld in Zelfdoding]
2009-12-20 11:19:35
hoe verwerk ik dit zelf ?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-10-04 21:04:33

Gemiddelde score Rugklachten: 10.0 (2x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+